header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt dat bepaalde claims van Shark Stratos stofzuigers worden ondersteund; Shark gaat in beroep tegen de aanbevelingen van de NAD om andere claims te schrappen of aan te passen.

Apr 28, 2023 5:42 PM ET

New York, NY – 27 april 2023 De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft bepaald dat bepaalde "no hair wrap"-claims van SharkNinja Operating, LLC voor zijn Shark Stratos Powered Lift-Away rechtopstaande stofzuiger worden ondersteund. De NAD adviseerde Shark echter andere claims voor de Stratos-stofzuiger te staken of te wijzigen die betrekking hebben op het superieure haaropnamevermogen, de geurneutraliserende technologie en de superieure zuigkracht.

Deze claims, die voorkomen in Sharks 30 minuten durende infomercial voor de Stratos-stofzuiger, werden aangevochten door Dyson, Inc, fabrikant van concurrerende stofzuigers.

"No Hair Wrap" Claims

NAD bepaalde dat de "no hair wrap" claims in de infomercial redelijkerwijs de boodschap overbrengen dat de Stratos stofzuiger huisdierhaar en lang haar kan opzuigen tijdens typische schoonmaakwerkzaamheden op tapijt of harde vloeren. De NAD concludeerde dat de tests van Shark een redelijke basis vormden voor de "no hair wrap"-claim en de claim dat "de Shark Stratos zelfreinigende borstelroltechnologie haren uit de borstel verwijdert terwijl u schoonmaakt, waardoor haarophoping wordt voorkomen", indien vergezeld van een vermelding van de looptijd van de stofzuigers die in de omzetdemonstraties worden gebruikt (een wijziging die de adverteerder vrijwillig heeft aanvaard).

Best Hair Pick-up Claims

NAD concludeerde dat de tests van Shark niet goed pasten bij de ondersteuning van de brede, categoriebrede superioriteitsboodschap die werd uitgedragen door de informatieve claims dat Shark de "beste haaropname van alle stofzuigers" heeft. Bij deze vaststelling merkte de NAD op dat Shark geen vergelijkende tests met 85% van de relevante markt had voorgelegd en dat de methodologie van zijn laboratoriumtests te beperkt was.

Daarom heeft de NAD Shark aanbevolen zijn reclame te wijzigen om te voorkomen dat de niet-onderbouwde boodschappen die de Stratos biedt, worden overgebracht:

  • "De beste haaropname van alle stofzuigers,"
  • "De beste haaropname van alle staande stofzuigers in Amerika," en
  • "De meeste haaropname van vloer tot stofkop van alle stofzuigers in Amerika."

Odor Neutralizing Claims

NAD bepaalde dat de infomercial van Shark redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat de Stratos-stofzuiger in staat is om geuren te neutraliseren en te elimineren, omdat de infomercial de uitdrukkelijke bewering dat de geurtechnologie inwerkt op geurveroorzakende deeltjes en de slechte geuren omzet in fris ruikende lucht, combineert met beelden van geurmoleculen die worden vernietigd.

Verder vond de NAD dat de "geurtest" van Shark de boodschap overbrengt dat de Shark Stratos-stofzuiger geuren vermindert en een aangename geur verspreidt die de consument verkiest boven die van de Dyson- of Bissell-stofzuigers bij het opzuigen van stinkende voorwerpen in huis.

Omdat Shark geen bewijs heeft geleverd ter ondersteuning van een geurverwijderingsboodschap, heeft de NAD geadviseerd geen reclame meer te maken met een geurverwijderingsboodschap, waaronder geanimeerde afbeeldingen van het product dat groene geurdeeltjes verwijdert en de bewering: "Shark lost [het probleem van stofzuigergeur] op met een nieuwe en unieke baanbrekende geurneutralisatietechnologie. Deze technologie werkt samen met geurveroorzakende deeltjes en zet de slechte geuren om in fris ruikende lucht."

Met betrekking tot de beweringen van Shark over geurvermindering, aangename geur en vergelijkende geurvermindering, concludeerde de NAD dat de tests van Shark weliswaar een waarneembare vermindering van de geur van de Shark Stratos-stofzuiger laten zien, maar dat het bewijsmateriaal de in de infomercial overgebrachte boodschappen over geurvermindering niet ondersteunt.

Daarom beval de NAD aan om deze claims te schrappen of, subsidiair, dat Shark de claims wijzigt om de ondersteunde boodschap weer te geven dat de geurneutralisatietechnologie van de Shark Stratos de geur vermindert.

Superior Suction Claims

NAD vond dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door de "ultieme zuigkrachtuitdaging" in de infomercial is dat de Stratos een superieure zuigkracht heeft voor het reinigen van vloeroppervlakken, een boodschap die niet werd ondersteund.

Daarom heeft de NAD Shark aanbevolen de impliciete bewering dat de superieure zuigkracht van de Stratos zich vertaalt in superieure vloerreinigingsprestaties, te staken.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Shark dat het in beroep zal gaan tegen een deel van het besluit van de NAD omdat het "van mening is dat de analyse van de geurclaims door de NAD niet in overeenstemming is met precedenten op het gebied van zelfregulering en dat de NAD te ver is gegaan door te concluderen dat de video een voorkeurclaim en een boodschap over het elimineren van geurtjes bevatte". Shark voegde eraan toe dat het ook in beroep gaat tegen de aanbeveling van de NAD om de claim dat de Shark Stratos "de beste haaropname heeft van alle rechtopstaande stofzuigers in Amerika" te schrappen.

Het beroep tegen beslissingen van de NAD wordt ingesteld bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het orgaan van BBB National Programs dat in beroep gaat tegen de waarheid in reclame.

Alle samenvattingen van BBB National Programs beslissingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en het bevorderen van best practices op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire