header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: Hoe echtgenoten op een lijn kunnen komen over hun pensioen

Apr 28, 2023 4:19 PM ET

Wanneer het gaat om echtgenoten en pensioen, is het niet ongewoon dat paren de grote dag bereiken zonder een aantal belangrijke gesprekken te voeren. Sommige stellen stellen deze gesprekken gewoon uit, terwijl anderen niet eens weten dat ze ze zouden moeten voeren. Hoe dan ook, als je op een lijn zit, kan de overgang naar je pensioen veel soepeler verlopen. Met dat in gedachten zijn hier enkele manieren waarop echtgenoten op een lijn kunnen komen over hun pensioen.

De belangrijkste pensioengesprekken die echtparen zouden moeten voeren:

Bedenk individuele pensioendoelen: Vroegtijdige communicatie over pensioen is goed, maar het kan helpen om enkele vragen individueel te beantwoorden, zodat elke partner een uitgangspunt heeft voor zijn pensioendoelen. Elke partner moet nadenken over waar ze willen wonen of hoe ze hun tijd willen doorbrengen. Het kan helpen om na te denken of het belangrijk is om dicht bij familie of vrienden te zijn en hoe een bevredigend pensioenleven eruit kan zien. In dit stadium gaat het niet zozeer om het volledig plannen van iemands gepensioneerde leven, maar eerder om het visualiseren van hoe het gepensioneerde leven er eigenlijk uit zou kunnen zien.

Vergelijk nota\’s met echtgenoten: Zodra partners een idee hebben van hun visie op pensionering, is het tijd om nota\’s te vergelijken. Het kan verrassend zijn om te zien hoe verschillend de doelstellingen van een oude partner kunnen zijn. De ene partner wil misschien met pensioen op het platteland, terwijl de andere partner de pensioenjaren ziet als het perfecte moment om de wereld rond te reizen. Dit is een goed uitgangspunt voor een gesprek over hoe je een gedeelde visie kunt creeren. Bovenal is het belangrijk om van het gesprek een oordeel- en kritiekvrije ruimte te maken waar beide partijen hun pensioenwensen vrijelijk kunnen uiten.

Focus op overeenkomsten: Hoewel sommige verschillen zoals deze onvermijdelijk zijn, is het belangrijk om je te richten op overeenkomsten en gedeelde belangen. Bijvoorbeeld, beide partijen willen misschien ouder worden, of beiden willen dichter bij volwassen kinderen en kleinkinderen wonen. Deze gemeenschappelijke wensen vormen uiteindelijk de basis van het pensioenplan, dus ze verdienen aandacht.

Overweeg een financieel adviseur te benaderen: Een gekwalificeerde professional kan advies geven over welke spaarplannen en investeringen het beste passen bij de levensstijl van een stel. Hij kan ook nuttige informatie verstrekken over wat een realistische visie op pensionering kan zijn en het koppel helpen uitzoeken welke pensioendoelstellingen haalbaar zijn.

Een financieel adviseur kan koppels ook helpen hun bestaande financiele producten te benutten. Bijvoorbeeld, als de ene partner al een permanente levensverzekering heeft zoals gehele levensverzekering, kan een adviseur hen helpen begrijpen hoe ze de life insurance de contante waarde van de polis bij pensionering (vergeet niet dat het gebruik van contante waarde de overlijdensuitkering vermindert).

De bottom line

Retirement planning voor koppels hoeft niet ontmoedigend te zijn. Met de juiste voorbereiding kunnen paren hun pensioen met vertrouwen tegemoet zien. Door eerlijke communicatie en planning kunnen echtparen op een lijn komen over hun pensioen en als een team werken om hun doelen te bereiken.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen, vermindert de overlijdensuitkering en kan andere aspecten van de polis beinvloeden.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire