header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


7 stappen na een ontslag

May 3, 2023 3:09 PM ET

Ontslagen kunnen gebeuren. Het is een realiteit waar veel werknemers mee te maken krijgen en het kan voelen als een grote tegenslag. Als u onlangs bent ontslagen, is het belangrijk te weten dat u niet de enige bent. En door de juiste stappen te nemen, kunt u zo snel mogelijk weer aan de slag. Hier zijn zeven stappen die je in een betere positie kunnen brengen om je volgende baan te vinden.

Vraag informatie over ontslagvergoedingen

Je werkgever kan een ontslagvergoeding aanbieden – meestal een aantal weken of maanden loon. De hoogte van de ontslagvergoeding hangt vaak af van de duur van uw dienstverband. Zoek uit wat voor soort ontslagvergoeding uw werkgever aanbiedt en bedenk hoe dit uw financien in de toekomst zal beinvloeden. Als je de details weet, kun je beter plannen en budgetteren voor toekomstige uitgaven.

Het is soms mogelijk om te onderhandelen over een hogere ontslagvergoeding. Hoewel je niet veel onderhandelingsmacht hebt, kun je misschien onderhandelen over een beter pakket of andere voordelen zoals een uitgebreide ziektekostenverzekering.

Dossier voor werkloosheid

Als je in aanmerking komt voor een werkloosheidsuitkering, doe dat dan zo snel mogelijk zodat je je uitkering op tijd krijgt. Werkloosheid kan u voorzien van een vaste bron van inkomsten en u helpen uw rekeningen en uitgaven bij te houden terwijl u op zoek bent naar een baan. Houd in gedachten dat u mogelijk niet in aanmerking komt voor werkloosheid terwijl u een ontslagvergoeding ontvangt.

Het kan helpen om uzelf vertrouwd te maken met werkloosheidswetten in uw staat. Op sommige plaatsen kun je bijvoorbeeld een bepaald aantal uren per week werken of een bepaalde hoeveelheid geld verdienen en toch een volledige of gedeeltelijke uitkering krijgen.

Begrijp hoe je uitkeringen worden beinvloed

Een verandering in de arbeidsstatus heeft gevolgen voor je ziektekostendekking en andere uitkeringen. Niet alle voordelen zullen op dezelfde manier worden beinvloed – uw ziektekostenverzekering kan bijvoorbeeld nog een maand of twee duren, terwijl uw groepsverzekering levensverzekering kan eindigen op de dag dat u wordt ontslagen (vergeet niet dat dit anders is dan een individuele polis, zoals gehele levensverzekering). Personeelszaken zal je waarschijnlijk informeren over de voordelen als onderdeel van het ontslagproces. Zo niet, neem dan contact met hen op en vraag naar details.

Weet wat je wilt in je volgende rol

Een ontslag kan een kans zijn om opnieuw te evalueren waar je staat in je carriere. Neem de tijd om na te denken over je vorige functie en bedenk wat je wilt van je volgende. Schrijf op wat je wilt van je volgende baan, inclusief locatie, salarisklasse, sector en voordelen. De tijd nemen om uit te zoeken wat je wilt met je volgende functie zal je helpen wanneer je gaat solliciteren.

Bepaal of dit het moment is voor een carriereswitch

Als je erover hebt nagedacht om van carriere te veranderen, kan een ontslag ook de gelegenheid zijn om die verandering door te voeren. Neem de tijd om verschillende bedrijfstakken en carrierepaden te onderzoeken om meer inzicht te krijgen in wat de juiste stap zou kunnen zijn. Als je eenmaal weet wat je volgende stap is, zoek dan uit wat je moet doen om de overstap te maken.

Network

Connecteren met collega\’s in je branche kan de sleutel zijn tot het vinden van je volgende baan. Vertel op professionele netwerksites dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Vraag vrienden en kennissen of zij mogelijkheden kennen. Een persoonlijke band kan een lange weg gaan tijdens het sollicitatieproces.

Start met solliciteren

Als je je cv hebt bijgewerkt en weet wat je wilt van je volgende baan, is het tijd om te beginnen met zoeken naar functies. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om het proces te stroomlijnen – waarschuwingen instellen bij relevante vacaturesites, verschillende versies van je cv klaarleggen en een paar sjablonen voor sollicitatiebrieven die bepaalde vaardigheden benadrukken. Houd uw sollicitaties bij in een spreadsheet. Op die manier is de kans kleiner dat je follow-up e-mails van aanwervende managers mist.

Source: iQuanti


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire