header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe je je kunt voorbereiden op een sabbatical

May 3, 2023 3:08 PM ET

Sabbatical is een geweldige manier voor werknemers om zich om de paar jaar te resetten, op te laden en zelfs bij te scholen. De meeste mensen nemen elk jaar een paar weken vakantie, maar een sabbatical is een langere pauze van het werk die meestal een jaar duurt. U kunt uw sabbatical gebruiken om bijna alles te doen – reizen, een diploma halen, een boek schrijven, vrijwilligerswerk doen, of gewoon meer tijd met uw gezin doorbrengen. Een lange pauze van het werk kan een frisse kijk bieden en creatieve sappen doen stromen, maar voordat je je aanvraag indient, is hier wat je kunt doen om je voor te bereiden.

Bepaal de lengte en het doel van je sabbatical

De eerste stap in de voorbereiding op een sabbatical is het bepalen van de duur van je sabbatical. Veel bedrijven die sabbaticals aanbieden hebben een vast beleid met betrekking tot de lengte, maar u kunt enige speelruimte hebben, vooral als u ervoor kiest het te combineren met vakantie of een ander soort verlof. Zodra u hebt besloten over de lengte van uw sabbatical, moet u gaan plannen hoe u uw tijd gaat gebruiken.

Voordat u een sabbatical neemt, moet u gaan zitten en uw doelen bepalen. Wat hoop je te bereiken tijdens je vrije tijd? Wilt u reizen, een nieuwe vaardigheid leren of gewoon ontspannen? Als je een duidelijk idee hebt van je doelen, kun je je sabbatical beter plannen en het meeste uit je vrije tijd halen.

Controleer het bedrijfsbeleid inzake sabbatical

De meeste bedrijven hebben bepaalde regels met betrekking tot sabbatical. U kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor niet meer dan acht maanden verlof, of een sabbatical is alleen beschikbaar voor werknemers die vijf jaar of langer bij het bedrijf in dienst zijn. Het is een goed idee om het bedrijfsbeleid inzake sabbatsverlof te kennen voordat u een aanvraag indient. Het bedrijfsbeleid verschilt ook wat betreft de uitbetaling van het salaris. Sommige bedrijven bieden alleen onbetaalde sabbaticals aan; andere kunnen uw volledige salaris of een percentage doorbetalen.

Bedenk dat uw bedrijf uw sabbaticalverzoek gunstiger kan beoordelen als u werkt aan iets dat bijdraagt aan uw carriere en professionele doelen. Dit kan bijscholing zijn, een diploma halen, werken aan nieuw onderzoek, of zelfs uw vakinhoudelijke expertise gebruiken om een boek te schrijven.

Maak een budget

Als je inkomen tijdens je sabbatical verandert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je uitgaven tijdens je pauze kunt dekken – vooral als je van plan bent om te reizen of een activiteit te ondernemen die investeringen vereist.

Je kunt besluiten voor deze periode een apart budget te maken op basis van je sabbaticalplannen. Samen met uw dagelijkse activiteiten zullen uw bestedingsgewoonten waarschijnlijk veranderen. Naast de maandelijkse uitgaven voor boodschappen, vervoer, huur en nutsvoorzieningen, kan het budget ook algemene levensverzekering of andere levensverzekering premies bevatten, indien van toepassing, evenals premies voor ziektekostenverzekeringen, investeringen, spaargeld en meer.

Meld je werkgever

Wanneer je een sabbatical neemt, is het de beste gewoonte om je werkgever zo veel mogelijk van tevoren op de hoogte te stellen, zodat ze iemand kunnen regelen die je taken overneemt terwijl je weg bent. Als er een tijdelijke vervanger wordt aangenomen, kunt u aanbieden om te helpen bij de aanwerving, opleiding en overdracht. Uw manager kan u vragen om gedetailleerde instructies op te schrijven, zodat uw team begrijpt wat er van hen wordt verwacht tijdens uw afwezigheid.

Laat tot slot duidelijk weten wat uw beschikbaarheid is tijdens de sabbatical. Sommige mensen staan ervoor open om af en toe een werkgesprek aan te nemen of belangrijke beslissingen te nemen wanneer dat nodig is. Anderen willen alleen gecontacteerd worden in noodgevallen of helemaal niet. Beide standpunten zijn aanvaardbaar, zolang u en uw team of manager maar op een lijn zitten.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire