header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Nieuwe inspanning ter bevordering van voedselzekerheid gelanceerd door Haitiaans ontwikkelingsnetwerk

May 3, 2023 3:59 PM ET

Nieuw Jaden Lakou initiatief in Haiti bevordert zelfredzaamheid op voedselgebied

(Washington, DC) – Ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid en de Landbouw in Haiti, 1 mei, introduceert het Haitian Development Network (HDN) "Jaden Lakou", een initiatief om voedselzekerheid te bevorderen door het opzetten van gemeenschapstuinen en workshops. Het initiatief biedt ook middelen, financiering en instructies om meer zelfredzaamheid te creeren in het Caribische gebied.

Volgens Jacques Jonassaint, voorzitter en CEO van HDN, "is de Dag van de Arbeid en de Landbouw het meest geschikte moment om de toekomst van voedsel- en economische zekerheid in Haiti voor te stellen, een dag waarop we degenen die anderen dienen vieren en eren. Ons nieuwe initiatief Jaden Lakou breidt het werk uit dat elke dag wordt gedaan om Haitianen te voeden, door nog meer voedselopties te bieden door individuen, gezinnen en gemeenschappen in staat te stellen tuinen en boomgaarden aan te leggen."

Het Jaden Lakou programma omvat:

  • Fruitbomen voor particulieren;
  • Een gemeenschapsboomgaardprogramma voor wijken;
  • Een sprokkelactie om overtollige of onverkoopbare gewassen te identificeren die met scholen kunnen worden gedeeld;
  • Een gemeenschapsvoedselprogramma om ervoor te zorgen dat de lokale bevolking wordt gevoed;
  • Schoolse workshops om de jeugd op te leiden over landbouw; en,
  • Een zaaddatabank om de biodiversiteit te behouden en te bevorderen en een nationale zaad- en plantenvoorraad te creeren die in heel Haiti kan worden gedeeld.

In het Creools beschrijft \’Jaden Lakou\’ een gemeenschaps- of binnentuin, en volgens HDN is de nieuwe inspanning geinspireerd op de \’Victory Gardens\’ van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, toen mensen in de Verenigde Staten, Canada, Australie en Engeland tuinen aanlegden om ervoor te zorgen dat ze genoeg te eten hadden in tijden van wereldwijde crises.

"De uitdagingen waarmee ons geliefde Haiti wordt geconfronteerd zijn nu reeler en ingrijpender dan op enig ander moment in de geschiedenis," zei Jonassaint bij de introductie van het programma.

"We moeten onze mensen te eten geven; ze hebben voedselzekerheid nodig. En als we dat eenmaal hebben, moeten we ons richten op de export om onze economie op te bouwen. Jaden Lakou biedt een solide basis, een die we kunnen uitbreiden en laten uitgroeien tot een wonderbaarlijke bron, en net zo belangrijk, een die individuen overal kan omvatten – ongeacht hun leeftijd of vermogen. Jaden Lakou zal zelfredzaamheid ontwikkelen en bevorderen."

Om meer te weten te komen over HDN en Jaden Lakou, ga naar HDN.org/Jaden.Lakou.

"We verwelkomen iedereen om deel te nemen aan dit initiatief," zei Jonassaint. "U kunt helpen door informatie over Jaden Lakou te delen, vrijwilligerswerk te doen om de tuinen te verbouwen en te ondersteunen, of een bijdrage te leveren voor zaden en andere middelen."

Jonassaint merkte op dat Haiti het Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten heeft ondertekend, dat tot doel heeft ervoor te zorgen dat ieder mens gelijke toegang heeft tot veilig, gezond en cultureel passend voedsel.

"Het Jaden Lakou-initiatief van het Haitiaanse ontwikkelingsnetwerk zal ertoe bijdragen dat Haiti deze verplichtingen nakomt en het juiste doet voor onze bevolking," zei hij.

Jaden Lakou maakt deel uit van een strategische langetermijninspanning van HDN\’s "Haiti 2050" missie om van Haiti een bloeiende economische grootmacht te maken. Het is gemodelleerd naar de blauwdruk die succes creeerde onder voormalige kolonies die vandaag de dag de "Aziatische tijgers" worden genoemd, vanwege hun dynamische economische groei, welvaart en geavanceerde infrastructuur.

Om meer te weten te komen over "Haiti 2050", ga naar HDN.org.

Het Haitian Development Network (HDN) is een non-profit organisatie die gezondheid, onderwijs, voeding en economische ontwikkeling in Haiti bevordert. De betrekkingen met de overheid vallen onder de 501(c)(6) status, en de liefdadigheidsinspanningen vallen onder de 501(c)(3) status, die opereert als de Haitian Development Foundation (HDF).


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire