header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waaraan denken bij het medeondertekenen van studentenleningen

May 3, 2023 3:12 PM ET

Studenten die kiezen voor particuliere leningen om te betalen voor de universiteit kan worden geconfronteerd met het vinden van een cosigner. Tieners hebben meestal niet de kredietgeschiedenis of het inkomen dat nodig is om een lening alleen veilig te stellen, dus kunnen ze een ouder of naast familielid vragen om hun medeondertekenaar te zijn. Als je kind, kleinkind of ander familielid om steun heeft gevraagd, is dit wat je moet overwegen:

Bedenk financieringsmogelijkheden

Veel studenten kunnen profiteren van beurzen die worden aangeboden door lokale non-profits, organisaties of religieuze groepen. Het is niet ongewoon dat gemeenschapsorganisaties beurzen en geldbeloningen aanbieden aan lokale studenten die naar de universiteit gaan. Ouders kunnen ook persoonlijke spaartegoeden hebben die ze kunnen gebruiken om het collegegeld geheel of gedeeltelijk te betalen. Als je een soort permanente levensverzekering hebt, zoals gehele levensverzekering, kun je besluiten om de contante waarde van de polis te gebruiken om het collegegeld te betalen.

Je neemt juridische verantwoordelijkheid voor de lening

Door medeondertekening van een lening neem je verantwoordelijkheid voor de lening. Als de primaire lener (de student) niet in staat is om de lening terug te betalen, is het aan jou om de lening terug te betalen. Te late of gemiste betalingen kunnen zowel uw kredietwaardigheid als die van de eerste lener beinvloeden. Voor sommigen kan dit een te grote verantwoordelijkheid zijn, terwijl anderen het risico niet erg vinden. Het is belangrijk om je eigen financiele situatie in overweging te nemen voordat je instemt met het medeondertekenen van een particuliere studentenlening.

Het medeondertekenen van een lening kan nuttige voordelen hebben

Wanneer je een lening voor iemand medeondertekent, help je hem of haar kredietgeschiedenis op te bouwen. Steun van een medeondertekenaar in combinatie met verantwoord gebruik van creditcards en tijdige betalingen van rekeningen kan ervoor zorgen dat ze later gemakkelijker goedkeuring krijgen voor autoleningen, creditcards en hypotheken.

Je bent misschien sneller van de lening af dan je denkt

Veel medeondertekenaars maken zich zorgen dat ze jarenlang aan een studielening vastzitten. Sommige particuliere kredietverstrekkers kunnen echter bereid zijn de medeondertekenaar na een bepaalde periode en als de kredietnemer aan bepaalde eisen voldoet, van zijn verplichtingen te ontslaan. Gewoonlijk moet de primaire kredietnemer een bepaald aantal tijdige betalingen doen en een formulier invullen om de medeondertekenaar van zijn verplichtingen te ontslaan. Het vereiste aantal tijdige betalingen kan verschillen van kredietgever tot kredietgever. Er kunnen ook andere vereisten zijn, zoals een stabiel inkomen en een bepaalde kredietscore. Niet elke kredietverstrekker biedt deze mogelijkheid, dus kijk uit naar studieleningen die het mogelijk maken een medeondertekenaar vrij te stellen.

De bottom line

Er is veel om over na te denken voordat je een studielening medeondertekent. Het is belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen en de juiste keuze te maken voor jouw financiele situatie. Wat je ook besluit, zorg ervoor dat je vooraf een gesprek hebt over terugbetalingsplannen.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen, vermindert de overlijdensuitkering en kan andere aspecten van de polis beinvloeden.

Source: iQuanti


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire