header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat te doen als je tiener zijn eerste baan krijgt?

May 3, 2023 3:03 PM ET

Het vinden van een eerste baan kan voor een tiener een zeer stimulerende ervaring zijn. Betaald werk kan tieners zelfstandigheid, persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfs tijdsbeheer bijbrengen. Als ouder is het belangrijk om hen ook op concrete manieren te steunen, zodat ze deze nieuwe kans optimaal kunnen benutten. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen als je tiener zijn eerste baan krijgt.

Help hen bij het opzetten van een bankrekening

Hoe je tiener wordt betaald, kan afhangen van de baan die hij heeft aangenomen. Zo kunnen babysitters, tutors of hondenuitlaters contant betaald worden, terwijl fastfoodmedewerkers betaald worden via loonstroken of directe stortingen. Hoe dan ook, het helpt tieners om een bankrekening te hebben waarop ze hun geld kunnen storten. Een betaalrekening voor dagelijks gebruik is een must, maar sommige tieners kunnen ook baat hebben bij een aparte spaarrekening. Dit is een manier om sparen voor de universiteit aan te moedigen. Sommige ouders hebben misschien al een 529 college spaarrekening of zijn van plan de contante waarde van een gehele levensverzekering of universele levensverzekering – maar tieners aanmoedigen om zelf te sparen kan hen helpen het gevoel te krijgen dat ze bijdragen aan hun opleiding.

Steun hen met timemanagement

Een baan kan uw tiener verplichten sommige van hun prioriteiten te herschikken en opnieuw te rangschikken. Misschien moeten ze voor het eerst een evenwicht vinden tussen school, buitenschoolse activiteiten, werk en rust. U kunt hen helpen door hen te leren een dagelijkse routine op te bouwen die past bij hun nieuwe verantwoordelijkheden. In het begin kan het nodig zijn dat ze zich aan hun schema houden, maar tieners zullen geleidelijk aan in hun nieuwe routine vervallen. In dit stadium zijn punctualiteit en tijdsbeheer van cruciaal belang, dus moedig hen aan om hun tijd verstandig te gebruiken. Let op tekenen van stress en vermoeidheid en moedig een open gesprek over hun verantwoordelijkheden aan.

Help hen professionele vaardigheden te ontwikkelen

Een tiener die zijn eerste baan heeft, moet nog veel leren en ouders kunnen uit ervaring leren. Stel professionele kleding voor (indien nodig) en moedig goede communicatie met collega\’s, klanten of clienten aan. Praat met hen over het belang van een can-do houding met behoud van gezonde professionele grenzen. Je hebt waarschijnlijk veel inzicht te bieden, maar je moet een evenwicht vinden tussen het geven van nuttige suggesties en het bieden van een luisterend oor.

De bottom line

De eerste baan van een tiener is een belangrijke mijlpaal die een positieve invloed op hun leven kan hebben. Ouders kunnen bijdragen door financiele en professionele tips te geven wanneer dat nodig is. Een bankrekening openen is de eerste stap, maar kleine investeringen en gesprekken over belastingen en langetermijnsparen kunnen volgen. U kunt uw steun ook tonen door simpelweg een luisterend oor te bieden wanneer uw tiener dat nodig heeft.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen, vermindert de overlijdensuitkering en kan andere aspecten van de polis beinvloeden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire