header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Aligners en Retainers: Wat u moet weten

May 8, 2023 3:26 PM ET

Aligners en retainers worden vaak door elkaar gebruikt, maar de waarheid is dat ze heel verschillend zijn. Van het ontwerp tot het beoogde gebruik, het is belangrijk om de verschillen tussen de twee soorten platen op te merken om de juiste behandeling te garanderen. Dit is wat u moet weten over clear aligners en retainers:

Wat zijn retainers?

Retainers zijn er in verschillende vormen en zijn ontworpen om de tanden op hun plaats te houden na een succesvolle behandeling. Vroeger waren metalen retainers, die strak tegen het dak van de mond passen, het meest gangbaar, maar nu zijn doorzichtige retainers in opkomst. Over het algemeen kan een tandarts een patient helpen bij het kiezen van de beste beugel voor hem of haar, net zoals hij of zij geholpen heeft met het behandelplan voor het rechtzetten van de tanden.

Voordelen van retainers

Hier volgen enkele voordelen van retainers:

  • Voorkom terugval: Retainers kunnen helpen om uw tanden in hun nieuwe, gecorrigeerde positie te houden en te voorkomen dat ze teruggaan naar hun oude positie.
  • Boost van vertrouwen: Het dragen van beugels kan helpen om uw vertrouwen te vergroten, omdat u weet dat uw tanden in hun nieuwe, gecorrigeerde positie worden gehouden.

Wanneer een retainer gebruiken

Gebruik een retainer pas nadat de behandeling is afgerond. De retainer zal helpen die nieuwe glimlach te behouden met dikker, duurzaam plastic.

Wat zijn aligners?

Clear aligners worden gebruikt om tanden recht te zetten ter vervanging van een beugel. aligners zijn doorzichtige bakjes die met behulp van een afdruk speciaal op het gebit van een persoon worden aangebracht. Vervolgens wordt een aantal aligners gemaakt die de tanden in hun nieuwe positie helpen zetten. De patient moet regelmatig van aligner wisselen, meestal een tot twee weken, om de tanden voorzichtig te verplaatsen en ze te helpen na verloop van tijd aan hun nieuwe positie te wennen.

Voordelen van aligners

Hier zijn enkele voordelen die aligners bieden:

  • Snelle behandeling: De gemiddelde behandelingstijd van clear aligners is aanzienlijk korter dan die van een beugel. Wanneer u snel een nieuwe glimlach wilt, kunnen aligners de perfecte keuze zijn om dat doel effectief te bereiken. Gemiddeld kan een behandeling met aligners maximaal een jaar duren, terwijl een beugel vaak minimaal een jaar in beslag neemt.
  • Aanpasbaarheid: Misschien wel de grootste aantrekkingskracht voor het gebruik van aligners is dat ze kunnen worden aangepast aan elke levensstijl. Bent u een frequente bioscoopbezoeker die de popcorn niet wil opgeven? Verwijder de aligners om gedurende de toegestane tijd te eten. Voelt u zich zekerder zonder uw tandenborstel tijdens een grote presentatie? Verwijder hem gewoon voor de duur van de presentatie. Dit is een laag van flexibiliteit die geen enkele andere tandenstoker kan bieden.

Wanneer aligners gebruiken

Typisch moeten patienten heldere aligners 20 tot 22 uur per dag dragen tijdens de behandeling. De flexibele plastic trays kunnen helpen de tanden geleidelijk en effectief te verplaatsen.

Kunnen aligners gebruikt worden als retainers?

Hoewel ze vaak verward worden vanwege hun uiterlijk, zijn clear retainers anders dan aligners. Omdat aligners niet bedoeld zijn om langer dan een paar weken tot een maand mee te gaan, is het ontwerp lang niet zo duurzaam en dus geen geschikt alternatief voor retainers. Het beste is om reserve aligners alleen te gebruiken als noodoptie in het geval van een ontbrekende retainer. Dat is echter het laatste noodscenario, en er moet een passende beugel worden aangeschaft om de nieuwe stand van de tanden te handhaven.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire