header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Doen rechtzettende behandelingen pijn?

May 8, 2023 3:55 PM ET

Malocclusie, of scheefstand van de tanden of kaak, kan tot verschillende problemen leiden. Deze omvatten afgebroken of gebarsten tanden, meer plaque opbouw, en problemen met eten en spreken. Er zijn twee behandelingen voor deze aandoening: aligners en een beugel. Beide kunnen ongemak veroorzaken, maar het corrigeren van de beetanomalie is de moeite waard.

Toch kunnen beide tanden rechtzetten behandelingen verschillen in het ongemak dat ze kunnen veroorzaken, en er zijn enkele manieren om dat ongemak te verminderen zodat je een normaal leven kunt leiden. In dit artikel bespreken we de verschillen in ongemak tussen aligners en beugels, voordat we ingaan op wat je moet doen als je pijn hebt.

Aligners vs. beugels

Beugels oefenen druk uit op de tanden om ze op hun plaats te zetten. Telkens als ze worden vastgezet, neemt die druk iets toe. Daarom kunnen patienten met een beugel de eerste paar dagen na elke aanpassing last hebben van kiespijn en pijn. Bovendien kan een beugel soms tegen de lippen en binnenkant van de wangen schuren. Ze kunnen ook het spreken iets moeilijker maken.

Aligners veroorzaken vaak minder ongemak wat betreft tandpijn. Maar houd er rekening mee dat ze in het tandvlees kunnen snijden als ze te lang zijn en dat ze moeten worden bijgeknipt.

Wat te doen bij ongemak

Hier zijn een paar manieren om om te gaan met het ongemak veroorzaakt door tanden-straightening behandelingen:

1. Drink koud of zout water

Een tijdelijke oplossing voor het ongemak is het drinken van koud water. Dit kan het ongemak een beetje verdoven, en je kunt dit doen zonder je aligners te verwijderen. Daarnaast moet u minder suikerhoudende en zure dranken drinken, die uw tanden kunnen beschadigen. Wat betreft mondzweren veroorzaakt door deze behandelingen, kan zout water helpen het ongemak hiervan te verminderen.

2. Neem OTC-pijnstillers

Over-the-counter pijnstillers zoals aspirine of ibuprofen kunnen helpen de pijn en het ongemak te verminderen. Zoals met alle medicijnen, volg alle instructies op het etiket en overweeg zo nodig eerst met uw arts te overleggen.

3. Gebruik een topische pijnstiller

Een topische pijnstiller is een product dat je aanbrengt op het gebied in je mond om zenuwsignalen te blokkeren, waardoor de pijn wordt verdoofd. Of je nu een beugel of aligners hebt, topische pijnstillers kunnen de pijn tijdelijk verlichten door het gebied te verdoven. Als je uitlijners hebt, verwijder dan het apparaat voordat je ze aanbrengt.

4. Bezoek uw arts

Als de pijn overweldigend is en niet weggaat, overweeg dan een afspraak te maken met uw arts. Hij kan aanpassingen aan uw apparaten maken om u op koers te houden en tegelijkertijd de pijn en het ongemak te verminderen.

Minimaliseer pijn in de tanden tijdens uw behandeling

Het in de juiste stand zetten van uw tanden kan enig ongemak veroorzaken, maar het voorkomen van ernstige gebitsproblemen als gevolg van een verkeerde stand kan de moeite waard zijn. Gelukkig zijn er manieren om deze pijn te minimaliseren. Zo zijn clear aligners over het algemeen comfortabeler dan een beugel, zowel voor de tanden als voor andere oppervlakken in de mond. Ongeacht het apparaat kunt u koud water drinken tegen tandpijn en zout water tegen zweertjes in de mond. OTC-pijnstillers en topische pijnstillers kunnen ook helpen om de pijn te bestrijden.

Als er geen thuisoplossingen werken, kunt u een bezoek aan uw arts overwegen. Hij zal ervoor zorgen dat de hulpmiddelen goed passen en andere dingen aanbevelen die u kunt doen om de pijn te minimaliseren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire