header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een gids voor malocclusie voor beginners

May 8, 2023 3:13 PM ET

Een van de meest voorkomende tandheelkundige problemen is malocclusie. Dit woord beschrijft het complexe probleem van verkeerd uitgelijnde tanden en vereist meestal de hulp van een tandarts om ze te corrigeren. Als u probeert uw geval van malocclusie te begrijpen of wat malocclusie is te ontcijferen, zal deze gids behandelen wat u moet weten.

Wat is malocclusie?

Malocclusie wordt eenvoudigweg gedefinieerd als een verkeerde stand van de tanden of een "slechte beet". Wanneer bij iemand malocclusie wordt vastgesteld, is dat omdat de tanden niet goed op elkaar staan als de mond gesloten is. Dit kan zich uiten in een overbeet, onderbeet, gemengde beet of overbeet. In het algemeen, wanneer iemand een orthodontische behandeling zoekt, zal het corrigeren van een geval van malocclusie deel uitmaken van dat behandelplan.

Symptomen van malocclusie

Voor iemand die lijdt aan malocclusie, kan het probleem zich op verschillende manieren presenteren. In sommige gevallen weet u niet eens dat de symptomen die u ervaart te wijten zijn aan een geval van malocclusie. Veel voorkomende symptomen zijn:

  • onmogelijkheid om goed te bijten
  • overtollige tandplak
  • kaakpijn
  • gebroken/versleten tanden

Malocclusieklassen

Er zijn verschillende klassen binnen de diagnose malocclusie. Ze zijn gebaseerd op de ernst en varieren van klasse een tot klasse drie.

  • Klasse een malocclusie: De minst ernstige van de drie soorten malocclusie en de meest voorkomende, klasse 1, treedt op wanneer de boventanden de ondertanden overlappen wanneer de mond gesloten is. Een lichte overlapping is normaal en wordt als gezond beschouwd, maar klasse 1 wijst op een stap voorbij "normaal".
  • Class Two Malocclusion: Steeds ernstiger wordt klasse 2. Wanneer deze diagnose wordt gesteld, betekent dit dat iemands boventanden, of bovenkaak, de ondertanden sterker overlappen. Deze klasse van malocclusie kan een aantal problemen veroorzaken zoals slecht spreken, niet kunnen kauwen en meer.
  • Klasse 3 Malocclusie: Het ernstigste geval van malocclusie is het geval van een onderbeet. Hoewel zeldzaam, is er sprake van wanneer de ondertanden en kaak verder uitsteken dan de boventanden. Deze overlapping kan ernstige problemen veroorzaken en kan een operatie vereisen om te corrigeren.

Oorzaken van malocclusie

Er zijn verschillende dingen die malocclusie kunnen veroorzaken. Iemand kan een slechte beet hebben door de genetische aanleg van een of beide ouders. Die genetica kan bestaan uit een kaak die te smal is om alle tanden comfortabel te kunnen plaatsen of erfelijke gebitsproblemen. Andere keren ontstaat malocclusie door iemands gewoonten. Voorbeelden van door gewoonten of per ongeluk veroorzaakte malocclusie zijn:

  • Verwonding
  • Missing teeth
  • Thumb sucking beyond toddler age
  • Pacifier use beyond toddler age
  • Impacted teeth
  • Failure to wear a retainer to maintain your smile
  • Slechte tandheelkundige gezondheidsgewoonten

Hoe behandel je malocclusie

Er zijn veel manieren om malocclusie te behandelen. Omdat elk geval van malocclusie uiterst individualistisch is, kan de juiste behandeling er voor u anders uitzien dan voor een ander met een soortgelijke diagnose. Hieronder staan een paar veel voorkomende behandelingen:

Beugels

Beugels zijn een veel voorkomende behandeloptie voor malocclusie. Betaalbaar, toegankelijk en de beproefde behandelmethode, wordt een beugel over het algemeen aanbevolen voor milde tot ernstige gevallen.

Aligners

Aligners bieden een meer aanpasbare behandeloptie voor scheefstaande tanden. Een steeds populairdere optie voor het rechtzetten van tanden, aligners zijn geweldig voor matige gevallen om uitlijningsproblemen te corrigeren.

Chirurgie

Bij ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om kaakproblemen te corrigeren. Als u lijdt aan een onderbeet, extreme overbeet of open beet, kan een operatie uw kaak in de juiste stand brengen.

Extractie

In sommige gevallen kunnen een paar probleemtanden die zich verdringen de oorzaak zijn van uw beet. De oplossing kan een extractie zijn om ruimte te maken voor een goede uitlijning.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire