header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Heeft u een levensverzekering nodig na uw pensioen?

May 8, 2023 3:59 PM ET

Pensionering kan voelen als het einde van uw financiele verantwoordelijkheden, maar dat is niet helemaal het geval. Zelfs als u geen afhankelijke of schulden heeft om u zorgen over te maken, kan een levensverzekering nog steeds een waardevolle en kosteneffectieve manier zijn om uw toekomst veilig te stellen.

Of u nu een nalatenschap beschermt of voorziet in middelen voor laatste uitgaven, een levensverzekering kan u gemoedsrust geven tijdens uw gouden jaren. In dit artikel bespreken we waarom een levensverzekering na uw pensionering niet over het hoofd mag worden gezien en hoe het kan helpen de toekomst van uw gezin veilig te stellen.

Inzicht in levensverzekering

Levensverzekering is een contract tussen de verzekeringsmaatschappij en de verzekeringnemer. Het is de verantwoordelijkheid van de verzekeringnemer om elke maand de levensverzekeringspremie te betalen. De verzekeringsmaatschappij betaalt een uitkering bij overlijden aan de aangewezen begunstigde van de verzekerde.

Er zijn twee soorten levensverzekeringen: Permanent leven en termijn leven. Hier volgt een overzicht van beide:

Term life insurance: Term life insurance is een tijdelijke verzekering die wordt afgesloten voor een bepaalde periode (term), die kan varieren van 5 tot 20 jaar. Het vervalt aan het einde van de looptijd en er wordt geen contante waarde opgebouwd zolang de polis loopt.

Permanente levensverzekering: Whole life, standard universal life, variable universal life en indexed universal life zijn allemaal permanente levensverzekeringen. Een permanente levensverzekering vervalt niet, en een deel van elke premiebetaling wordt geinvesteerd om contante waarde op te bouwen, die u kunt lenen in tijden van financiele nood.

Beoordeling van uw levensverzekeringsbehoefte

Het doel van een levensverzekering verandert niet als u met pensioen gaat. Een overlijdensuitkering van een levensverzekering beschermt uw dierbaren tegen de financiele verplichtingen die u hebt opgebouwd, zoals medische rekeningen of creditcardschulden. Het helpt ook om het inkomen dat u momenteel inbrengt te vervangen. Het inkomen bij pensionering staat misschien vast, maar het is nog steeds van waarde voor iedereen in uw huishouden die ervan afhankelijk is.

Om uw levensverzekeringsbehoefte te berekenen, telt u het totale bedrag van uw uitstaande schulden op bij het bedrag van uw inkomen voor de komende tien tot vijftien jaar. Zoek een polis met een overlijdensuitkering die uw schuld dekt en uw inkomen vervangt. Bespreek met uw verzekeringsagent of een tijdelijke levensverzekering of een permanente levensverzekering het beste bij uw behoeften past.

Extra mogelijkheden na pensionering

Annuiteiten

De eerste jaren van pensionering of de laatste jaren voor pensionering zijn een goed moment om te beleggen in lijfrentes. Een lijfrente is een soort belegging die een inkomstenstroom oplevert voor een bepaalde periode of voor de rest van uw leven. In wezen investeert u een vast bedrag aan geld in uw levensverzekeringsmaatschappij, en zij betalen het na verloop van tijd met rente aan u terug.

Er zijn ook variabele lijfrentes die gekoppeld zijn aan de prestaties van de aandelenmarkt, die volatieler zijn, maar de upside kan hoog zijn.

Langdurige zorgverzekering

Een andere investering om te overwegen is een langetermijnzorgverzekering. Deze verzekering is specifiek bedoeld voor het betalen van verpleeghuizen of revalidatiecentra als u deze diensten nodig hebt. Een verzekering voor langdurige zorg is geen levensverzekering, maar het kan de last voor uw dierbaren verlichten als zij niet langer thuis voor u kunnen zorgen.

The Bottom Line

Levensverzekering is nog steeds een geweldig voordeel om te hebben na uw pensionering. Als u een door de werkgever gesponsord plan hebt, wordt het beeindigd, zodat u zelf levensverzekeringspremies moet betalen. U kunt kiezen tussen een permanente levensverzekering, die contante waarde opbouwt, of een tijdelijke levensverzekering die afloopt wanneer de looptijd afloopt. U kunt ook kijken naar lijfrentes en langdurige zorgverzekeringen. Uiteindelijk is het altijd een goed idee om uw opties te onderzoeken en contact op te nemen met een financieel adviseur om de beste beslissing te nemen voor uw financiele behoeften.

Bronnen:

https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/010716/do-you-need-life-insurance-after-you-retire.asp

https://www.progressive.com/answers/life-insurance-for-retirement/

https://www.gbslife.com/media/28501/10-reasons-retirement.pdf


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire