header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe een 401k-rekenmachine te gebruiken om u voor te bereiden op uw pensioen

May 8, 2023 4:06 PM ET

De 401k rekening is een uitstekende manier om aanzienlijke bedragen te sparen voor het pensioen. Bijdragen zijn voor belastingen, wat betekent dat u een aanzienlijk bedrag kunt bijdragen en beleggen en kunt genieten van potentiele belastingvrije groei.

Het kan echter moeilijk zijn om te bepalen hoeveel u precies moet sparen voor uw pensioen. Er is veel te overwegen, zoals uw huidige salaris, gewenste levensstijl, beleggingsrendementen, toekomstige belastingschijven en nog veel meer.

Een 401k calculator doet veel van het harde werk voor u door uw groei te tonen op basis van deze en andere factoren.

Dit artikel legt uit hoe een 401k-calculator werkt en waarom je er een zou moeten gebruiken bij het plannen van je pensioen.

Hoe werkt een 401k-calculator?

Een 401k-calculator kan je een schatting geven van hoeveel je nodig hebt om comfortabel met pensioen te gaan. Het gebruikt verschillende gegevens om dit te doen, zoals:

  • Het jaarlijkse salaris
  • Het percentage van de jaarlijkse salarisverhoging
  • Verwacht jaarlijks rendement
  • Huidig 401k-saldo
  • Werkgeversmatch

Dit biedt u verschillende voordelen:

Helpt bij het berekenen van realistische spaardoelen

401k calculators maken het makkelijker om realistische spaardoelen te berekenen. Ze laten u vooruit of achteruit werken.

U kunt bijvoorbeeld de maandelijkse bijdragen invoeren die u zich kunt veroorloven en zien wat u zult hebben bij pensionering. Van daaruit kun je zien of dat aan je doelen voldoet en bepalen wat je moet doen.

Aan de andere kant kun je beginnen met je totale pensioenbehoefte en dan terugwerken om je maandelijkse spaarbehoefte te bepalen op basis van je potentiele beleggingsrendement. U kunt dat dan vergelijken met uw huidige bijdragen.

Kan opties voorstellen om uw doelen te bereiken

Een 401k calculator kan u vertellen of u achterloopt, op schema ligt of meer spaart dan nodig is. Sommige bieden ook advies om u te helpen uw vooruitgang te versnellen, zoals het verhogen van de bijdragen of agressiever beleggen.

Steunt bij het plannen van zorgkosten

De zorgkosten hebben de neiging om te stijgen als we ouder worden. Bij pensionering kunt u in aanmerking komen voor Medicare, maar die dekking voldoet mogelijk niet aan uw behoeften, afhankelijk van uw gezondheid op de pensioengerechtigde leeftijd.

Een 401k-calculator kan u helpen meer spaargeld op te bouwen om medische kosten bij pensionering te dekken.

Helpt u uw beleggingskeuzes te optimaliseren

401k plannen bieden over het algemeen een paar fondsen met verschillende risiconiveaus en tijdshorizonten. Deze fondsen voldoen misschien niet aan uw beleggingsdoelstellingen. U kunt er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven agressiever te beleggen als uw pensioen nog tientallen jaren weg is.

Een 401k calculator kan u helpen inschatten wat voor soort potentiele rendementen u op die fondsen kunt verwachten. Als ze niet genoeg zijn om uw doelen te bereiken, kunt u overwegen een rekening te openen zoals een traditionele IRA. Deze staan ook bijdragen voor belasting toe, maar laten u beleggen in bijna alle conventionele effecten.

Steunt bij belastingplanning voor de pensionering

401k\’s hebben door de IRS gedefinieerde verplichte minimumuitkeringen (RMD\’s) bij pensionering, wat betekent dat u elk jaar een bepaald bedrag moet opnemen.

Verder worden 401k-opnames bij pensionering over het algemeen belast als gewoon inkomen. Het sparen van te veel in een 401k kan ertoe leiden dat u elk jaar meer belasting betaalt over geld dat u niet nodig hebt.

Een 401k-calculator kan uw 401k-pensioensaldo benaderen om dit op te lossen. Als uw geschatte RMD\’s bijvoorbeeld groter zijn dan u nodig hebt, kunt u de 401k-bijdragen verlagen en omleiden naar een Roth IRA. Roth IRA-bijdragen zijn niet voor belastingen, maar gekwalificeerde pensioenopnames zijn belastingvrij.

The Bottom Line

Een 401k-calculator ruimt veel mist op rond pensioenplanning. Het kan u helpen een realistisch einddoel en maandelijkse spaarbedragen te creeren, en het speelt een belangrijke rol bij het budgetteren van de gezondheidszorg in het pensioen.

Als de 401k calculator uw pensioensaldo bepaalt, kan het acties voorstellen zoals agressiever investeren of uw bijdragen verhogen. Deze resultaten helpen u ook beslissen of u andere rekeningen moet openen, zoals een traditionele of Roth IRA, om uw investeringskeuzes uit te breiden of uw fiscale pensioenplanning te optimaliseren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire