header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe een 401k zonder boete naar een IRA over te zetten

May 8, 2023 4:02 PM ET

Velen zetten hun 401ks om in IRA\’s om hun spaargeld te consolideren, toegang te krijgen tot een breder scala aan effecten, en meer controle te krijgen over hun investeringen wanneer ze van baan veranderen of met pensioen gaan.

Als je hebt besloten dat een rollover geschikt voor je is, vraag je je misschien af hoe om te beginnen. Als u onderweg fouten maakt, kan dat leiden tot boetes en belastingen.

Dit artikel vertelt u hoe u een 401k rollover naar een IRA boetevrij uit te voeren.

1. Selecteer een Brokerage

Makelaars kunnen op veel manieren verschillen. Sommige factoren om naar te kijken bij het onderzoeken van makelaars zijn de volgende:

  • Kosten/provisies
  • Beleggingsopties
  • Onderzoekstools
  • Klantenservice
  • Online en mobiele toegang

2. Kies een type IRA

Er zijn twee soorten IRA\’s:

Traditional IRAs

Traditionele IRA-bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar en de groei is fiscaal uitgesteld, maar pensioenopnames worden belast als gewoon inkomen.

In 2023 kunt u tot $ 6.500 bijdragen als u jonger dan 50 bent en $ 7.500 als u ouder dan 50 bent. Als u een 401k hebt via uw nieuwe baan, kan uw aangepaste aangepaste bruto inkomen (MAGI) het bedrag aan IRA-bijdragen beperken dat u kunt aftrekken.

U moet deze rollover op uw belastingaangifte melden, maar het is niet belastbaar.

Roth IRAs

Roth IRA-bijdragen zijn na belasting, maar groei en in aanmerking komende pensioenopnames zijn belastingvrij.

In 2023 kun je tot $ 6.500 bijdragen als je jonger bent dan 50 en $ 7.500 als je ouder bent dan 50. Uw MAGI en fiscale status kunnen echter uw bijdragelimiet verminderen.

Verder kan het omzetten van een gewone 401k in een Roth IRA fiscale gevolgen hebben, omdat u fondsen voor belasting verplaatst naar een rekening die belastingvrije opnames mogelijk maakt.

3. Open uw nieuwe IRA

Het openen van een IRA gaat meestal snel, ongeacht de makelaar. Bezoek de website van de makelaar en selecteer uw gewenste IRA-type.

U geeft de belangrijkste persoonlijke en financiele informatie op, zoals uw naam, geboortedatum, contactgegevens en sofinummer. Daarna opent je makelaar je IRA.

4. Vraag de rollover aan

Je 401k-beheerder verkoopt meestal al je investeringen in je 401k om de rollover uit te voeren.

Er zijn twee manieren om de rollover uit te voeren:

Directe rollover

Een directe rollover is de eenvoudigste optie. Uw 401k-beheerder maakt het geld elektronisch over naar uw IRA-makelaar. U hoeft het geld nooit aan te raken, waardoor de kans op boetes wordt vermeden.

Controleer bij uw 401k-beheerder of directe rollovers beschikbaar zijn – sommige bieden het misschien niet aan.

Indirecte rollover

Uw 401k-beheerder schrijft u een cheque uit voor 80% van het 401k-saldo. Zij houden 20 of mogelijke belastingen en boetes in.

U moet 100% van het oude saldo binnen 60 dagen storten of geconfronteerd worden met boetes en belastingen. Dat betekent dat je met de resterende 20lsewhere moet komen.

Je krijgt die 20 ack als belastingkrediet voor het jaar dat je de rollover afmaakt.

5. Investeer de fondsen

Zoals gezegd verkoopt de beheerder uw 401k-activa voor de rollover. U zult zelf of met professionele hulp beleggingen in uw nieuwe IRA moeten kiezen.

Uw makelaar heeft misschien beleggingsbeheer of financiele adviesdiensten. Anders kunt u werken met een externe financieel adviseur.

Een opmerking over bedrijfsaandelen

Als u bedrijfsaandelen van uw vorige werkgever in uw 401k bezit, kan het overrollen ervan naar een IRA fiscale gevolgen hebben. Dit kan iets ingewikkelder worden, dus u kunt het beste samenwerken met een belastingadviseur om uw opties te onderzoeken.

Move Your Retirement Funds Penalty-Free

Het boetevrij overzetten van een 401k naar een IRA is eenvoudiger dan het klinkt.

Kies een financiele instelling en beslis welk type IRA u wilt openen. Neem vervolgens contact op met uw 401k-beheerder om een rollover aan te vragen en probeer indien mogelijk een directe rollover te krijgen.

Als directe rollovers niet beschikbaar zijn, stort dan uw indirecte rollover cheque en de resterende 20
Als directe rollovers niet beschikbaar zijn, stort dan zo snel mogelijk uw indirecte rollover cheque en de resterende 20 om boetes te voorkomen.

Als de rollover is voltooid, investeer dan uw geld. Werk samen met een financieel adviseur als u dat zelf niet goed kunt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire