header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe weet u of een levensverzekering al bestaat?

May 8, 2023 4:04 PM ET

Het overlijden van een dierbare is een pijnlijke ervaring en kost enige tijd om te verwerken. Het kan nog moeilijker zijn wanneer de overledene financiele verplichtingen achterlaat. De overlijdensuitkering van een levensverzekering kan enkele van die zorgen verlichten en u extra ruimte geven om te rouwen.

In sommige gevallen heeft de overledene helaas geen instructies achtergelaten over zijn wensen aan het einde van het leven of iemand op de hoogte gesteld van het bestaan van een levensverzekering. In dit artikel leggen we uit hoe je een bestaande levensverzekering kunt vinden.

5 stappen om een levensverzekering te vinden

Informatie over levensverzekeringen is strikt gereguleerd. Het wordt alleen vrijgegeven aan nabestaanden, aangewezen begunstigden, executeurs en trustees. Het vinden van een verzekeringspolis is eenvoudiger als u in een van deze categorieen valt. Zo niet, dan kunt u contact opnemen met iemand die dat wel doet.

  1. Spreek eerst met goede vrienden en familie

Een levensverzekering kopen is niet bepaald een onderwerp voor een gesprek aan de eettafel, maar veel mensen vertellen het aan iemand in hun omgeving als ze een verzekering kopen. Dit kan een goede vriend of een familielid zijn. Vraag de naaste omgeving van uw dierbare of zij op de hoogte zijn van een bestaande polis. Je moet in ieder geval te weten komen of de overledene van plan was een levensverzekering te kopen.

  1. Bel de verzekeringsmaatschappij

Je kunt dit doen met een verzoek per e-mail, maar je zult waarschijnlijk moeten opvolgen met een telefoontje. De uitdaging is te bepalen bij welke verzekeringsmaatschappij de overledene een levensverzekering heeft gekocht. Begin met de bedrijven die hun huis- en autoverzekering afhandelden. Dat is misschien niet uw eindbestemming, maar misschien heeft een vertegenwoordiger daar doorverwezen naar een andere maatschappij.

  1. Zoek naar eventueel achtergelaten documenten

Levensverzekering is een schriftelijk contract tussen een verzekeringsmaatschappij en de verzekerde. Dat betekent dat er ergens papierwerk is. Zoek naar documenten in huis of in een opslagruimte van de overledene. Een nog snellere optie is het controleren van hun e-mail. De kans is groot dat er elektronische communicatie was toen de polis werd afgesloten.

  1. Vind uit of de overledene een financieel adviseur had

De meeste financiele adviseurs hanteren een holistische financiele planningsbenadering met hun klanten. Dat betekent dat ze weten wanneer iemand een levensverzekering afsluit, vooral als het een permanente levensverzekering is met een contante waarde. Zoek uit of de overledene een financieel adviseur had en informeer bij hem of haar. Je kunt ontdekken dat ze op je telefoontje hebben gewacht.

  1. Gebruik een online verzekeringszoeker

Er zijn verschillende online bronnen voor het vinden van niet-opgeeiste levensverzekeringsuitkeringen. De National Association of Insurance Commissioners en de National Association of Unclaimed Property Administrators zijn goede plaatsen om te beginnen. De MIB Group is ook een goede bron hiervoor. Je moet misschien een beetje navigeren op de website, maar de zoekfunctie is er.

The Bottom Line

Veel mensen hebben een levensverzekering en vergeten anderen daarover te vertellen. Dit kan een uitdaging zijn wanneer iemand onverwacht overlijdt of niet de tijd heeft genomen om zijn vermogen te documenteren en aan te wijzen voor een erfenis. Ontbrekende levensverzekeringen kunnen worden gevonden door vrienden en familie ernaar te vragen, de verzekeringsmaatschappij te bellen, naar fysieke en digitale documenten te zoeken, de financieel adviseur van de overledene te vragen of een online verzekeringszoeker te gebruiken.

Bronnen:

https://www.guardianlife.com/how-to-find-a-policy

https://www.progressive.com/answers/unclaimed-life-insurance-policy/

https://www.retireguide.com/life-insurance/payout/policy-search/

https://content.naic.org/

https://unclaimed.org/

https://www.mibgroup.com/


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire