Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
Is een inloopkliniek hetzelfde als de eerste hulp?
Is een inloopkliniek hetzelfde als de spoedeisende hulp? Het korte antwoord is nee, een walk in clinic en een emergency room (ER) zijn niet hetzelfde.
Het kennen van de details van de verschillen tussen een walk in clinic en ER kan ervoor zorgen dat je de zorg krijgt die je nodig hebt op de beste plek voor jouw situatie. Lees verder om de vier belangrijkste te leren kennen.
1. Inloopklinieken en SEH\’s behandelen verschillende aandoeningen en symptomen
In het algemeen kunnen inloopklinieken een verscheidenheid aan kleine en niet-ernstige aandoeningen behandelen . Ze hebben vaak toegang tot elementaire rontgenapparatuur en laboranten om kleine verwondingen en ziekten te helpen diagnosticeren en behandelen, maar ze zijn niet ontworpen om aandoeningen te behandelen die snelle of geavanceerde behandelingen vereisen.
Voorbeelden van aandoeningen die inloopklinieken behandelen zijn:
- Oorpijn, verstopping, keelpijn, hoofdpijn, lage koorts, hoest, of andere verkoudheids-, griep- en/of luchtwegsymptomen.
- Pijn, verstuikingen, verrekkingen, botbreuken of andere kleine verwondingen.
- Kleine snijwonden, rijtwonden, infecties of brandwonden.
- Overgeven, diarree, maagpijn of andere maagdarmproblemen.
- Kleine allergische reacties.
- Jeuk, irritatie, roze ogen of andere kleine oogaandoeningen.
- Rash, dermatitis, of andere huidaandoeningen of problemen.
Emergiekamers zijn uitgerust en ontworpen om patienten te behandelen met dringende, ernstige, levensbedreigende of complexe ziekten of verwondingen . Deze aandoeningen vereisen vaak snelle of geavanceerde behandelingen die alleen beschikbaar zijn in een ziekenhuisomgeving (zoals chirurgie) en toegang tot een grotere verscheidenheid aan zorgverleners, technologie en andere diensten.
Voorbeelden van ernstige aandoeningen die een SEH kan behandelen zijn:
- Een letsel aan hoofd, nek of wervelkolom.
- Diepe wonden, hevige bloedingen, ernstige brandwonden of andere ernstige verwondingen.
- Gebroken botten.
- Kerstpijn of druk.
- Zware pijn in de arm, kaak of elders in het lichaam.
- Het plotselinge verlies van het vermogen om te spreken, te zien, te lopen of te bewegen.
- Moeilijkheden met ademen.
- Zwakte of verzakking van een kant van het lichaam (een indicatie van een beroerte).
- Het hoesten of braken van bloed, of braken, diarree, of hoge koorts die niet is verdwenen met medicijnen.
2. Sneller gezien worden bij een inloopkliniek vs. SEH
Bij zowel inloopklinieken als SEH\’s kun je gewoon terecht wanneer je zorg nodig hebt. Je kunt echter verwachten dat je bij een inloopkliniek veel minder tijd kwijt bent.
Walk In clinics:
- Behandel patienten op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.
- Behandel minder patienten tegelijk zodat zorgverleners sneller van de ene naar de andere patient kunnen gaan.
- Behandel kleine aandoeningen, zodat patienten minder tijd in de onderzoekskamer doorbrengen.
Spoedeisende hulp:
- Behandel patienten op basis van de ernst van hun aandoening, dus iemand die na u binnenkomt kan eerder behandeld worden dan u.
- Behandel veel patienten tegelijk, zodat zorgverleners niet zo snel van de ene naar de andere patient kunnen gaan.
- Behandel spoedeisende of complexe aandoeningen, zodat patienten mogelijk aanvullende onderzoeken, tests, scans of andere behandelingen moeten ondergaan, waardoor hun totale bezoek langer duurt.
In het algemeen kunnen patienten verwachten meerdere uren op de spoedeisende hulp door te brengen, terwijl inloopklinieken vaak proberen patienten in 60 minuten of minder te behandelen en op weg naar huis te helpen.
3. Minder betalen bij een inloopkliniek vs. SEH
Hoeveel u betaalt bij een SEH of een inloopkliniek hangt af van uw specifieke aandoening en uw ziektekostenverzekering. Echter, met de gemiddelde kosten van een ER bezoek rond de $ 1,150, kunt u verwachten om honderden of zelfs duizenden dollars te betalen voor diensten en behandeling ontvangen op een spoedeisende hulp.
Walk in klinieken zijn meer kosten-effectief. In feite zijn de gemiddelde kosten van een inloopbezoek ongeveer 100 tot 150 dollar. Sommige patienten hoeven slechts een eigen bijdrage te betalen, en zelfs als u geen ziektekostenverzekering hebt, zult u merken dat inloopklinieken meestal lagere eigen bijdragen hebben dan wat u bij een ER zou betalen.
4. Inloopklinieken bieden andere diensten aan die de spoedeisende hulp niet biedt
Ruimtes zijn bedoeld om patienten te behandelen en naar huis te sturen (of eventueel op te nemen in het ziekenhuis). In de meeste gevallen gaan patienten niet om een andere reden naar de spoedeisende hulp. Een voordeel van inloopklinieken is echter dat ze een verscheidenheid aan andere diensten aanbieden die gunstig kunnen zijn voor u en uw gezondheid.
Zo kunnen inloopklinieken bijvoorbeeld het volgende bieden:
- Snelle tests voor zaken als COVID-19, griep en keelontsteking.
- Physics voor patienten die documentatie nodig hebben voor school, sport of werk.
- Werkplekgeneeskunde oplossingen helpen werkgevers met zaken als gezondheidsscreenings, fit-testen, bloedonderzoek of behandeling van werkgerelateerde blessures om werknemers veilig, gezond en productief te houden.
- Virtuele zorg, stelt u in staat om met een arts te praten zonder uw bank te verlaten. Of u zich nu niet goed voelt of vragen hebt over een blessure of andere kleine aandoening, deze zorgverleners kunnen vaak een diagnose stellen en behandelingsopties aanbieden.
- Online check-in diensten, stellen patienten in staat om "een plek te reserveren" in de rij. Hoewel dit niet wordt beschouwd als een afspraak (en wachttijden kunnen altijd varieren), kan het helpen uw afspraak te stroomlijnen.