header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kan ik mijn beetanomalie verhelpen zonder beugel?

May 8, 2023 3:11 PM ET

Malocclusie is een mooi woord voor een slechte beet, iets waar veel Amerikanen in hun jeugd of op volwassen leeftijd mee te maken krijgen. In veel gevallen wordt malocclusie niet goed behandeld of verschuiven de tanden na verloop van tijd, waardoor er nieuwe problemen met de beet ontstaan. Hierdoor kunnen veel volwassenen op zoek gaan naar een behandelmethode die voor hen werkt, waardoor de vraag rijst of malocclusie kan worden verholpen zonder beugel. Het antwoord voor sommigen is ja, malocclusie kan in sommige gevallen zonder beugel worden behandeld, terwijl het voor anderen niet mogelijk is.

Wat is malocclusie?

Er zijn vele vormen van gebitsproblemen die allemaal onder de noemer malocclusie vallen, wat betekent dat de tanden niet goed op elkaar aansluiten bij het bijten. Dit kan gebeuren door scheve tanden, overbezetting of meer complexe kaakproblemen die leiden tot een verkeerde uitlijning.

Wat veroorzaakt malocclusie?

Helaas kunnen sommige van de kleinste dingen die iemand doet, vooral als hij jong is, op latere leeftijd leiden tot malocclusie. Herhaalde bewegingen zoals overmatig duimzuigen en tandenknarsen kunnen leiden tot een verkeerde stand. Het is ook mogelijk dat eenvoudige genetica heeft geleid tot een kaakprobleem dat resulteert in scheve tanden zonder dat krachten van buitenaf bijdragen aan het probleem.

Symptomen van beetanomalie

Malocclusie kan zich op verschillende manieren manifesteren. Hoewel het een orthodontist kan vergen om de volledige omvang van het probleem te bepalen, is de kans groot dat u de gebitsproblemen al heeft opgemerkt. Symptomen van malocclusie kunnen zijn:

  • Spraakproblemen
  • Een spleet tussen boven- en ondertanden
  • Moeilijkheden met bijten of kauwen
  • Kloof of versleten tanden
  • Verhoogde tandplak

Malocclusie behandelmethoden

De behandeling van malocclusie is afhankelijk van het unieke geval van elke patient. Veel gevallen kunnen worden opgelost met een beugel, maar sommige zijn complexer en vereisen een operatie. Andere zijn mild genoeg om een andere behandelingsoptie te rechtvaardigen, zoals clear aligners. Hieronder staan enkele opties om te overwegen:

Braces

Braces, vooral in combinatie met hulpmiddelen zoals elastiekjes, kunnen voldoende zijn om over- of onderbeet te corrigeren omdat de tanden en kaak in de juiste stand worden geleid. Echter, voor velen die al een beugel hebben gehad of deze gewoon niet willen dragen om gebitsproblemen te corrigeren, kunnen aligners een geweldig alternatief zijn.

Aligners

Omdat veel gevallen van malocclusie te wijten zijn aan overvolle of scheve tanden, kunnen aligners helpen deze problemen te verlichten. Uiteindelijk zou dit ook moeten helpen om het beetprobleem op te lossen. Aligners kunnen een geweldig alternatief zijn voor verwijderbare of relatief onopvallende behandelingsopties.

Chirurgie

Alleen een orthodontist of een andere medische professional kan beslissen of een operatie voor jou de juiste keuze is. Over het algemeen is een operatie voorbehouden aan de ergste gevallen en is het niet iets waartoe veel artsen zullen overgaan tenzij het absoluut noodzakelijk is. Als uw beetproblemen niet kunnen worden gecorrigeerd met minder-invasieve opties voor het rechtzetten van uw tanden, kan een operatie de enige behandelingskeuze zijn.

Voordelen van Clear Aligners

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van clear aligners, waaronder:

  • snellere behandelingstijden
  • minder zichtbaar
  • betaalbaar
  • verwijderbaar
  • makkelijker te onderhouden
  • minder pijnlijk (geen metalen stukjes)

Hoe krijg je clear aligners voor malocclusie

Om je beetproblemen met aligners te behandelen, is het belangrijk om eerst een gekwalificeerde tandarts of gezondheidsdeskundige te raadplegen. Van daaruit kun je het volgende verwachten:

  1. Onderzoek en rontgenfoto\’s

Na het onderzoek van uw gebit op het eerste gezicht, moet u ook een rontgenfoto laten maken om de omvang van de malocclusie te begrijpen en een goed behandelplan op te stellen.

  1. Bepalen van de klasse

Na het onderzoek zal de orthodontist een klasse toekennen aan uw unieke geval van malocclusie. Klasse een is de minst ernstige en meest voorkomende diagnose waarbij er sprake is van een lichte overbeet van de boventanden. Vanaf daar is Klasse Twee een meer ernstige overbeet, en Klasse Drie een ernstige onderbeet.

  1. Ontwerpen van een Behandelplan

Dit is het moment waarop aligners worden beschouwd als een geldig behandelplan voor jou. Clear aligners kunnen hetzelfde doen als een beugel, waarbij ze de tanden voorzichtig in de juiste stand zetten en zo de beetanomalie verhelpen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire