header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Laurel Road: 2023 Opties voor kwijtschelding van studieleningen

May 8, 2023 4:18 PM ET

Federale studentenlening leners die in aanmerking zouden kunnen komen voor studentenlening kwijtschelding hebben verschillende paden om te overwegen.

Federale studentenlening kwijtscheldingsprogramma\’s kunnen de broodnodige financiele verlichting bieden voor mensen met studentenlening schulden. Meestal omvatten deze programma\’s beheersbare aflossingsplannen en wordt het resterende saldo van de lening(en) van een lener na een bepaalde periode en een bepaald aantal betalingen kwijtgescholden. Terwijl het Hooggerechtshof beslist over het lot van het plan van president Biden voor kwijtschelding van de studieschuld, zijn er meerdere bestaande kwijtscheldingsprogramma\’s beschikbaar voor federale leners, waaronder een programma speciaal voor mensen met een baan in de non-profitsector of bij de overheid.

Lees verder voor meer informatie over de opties voor kwijtschelding van studieleningen die beschikbaar zijn in 2023:

Public Service Loan Forgiveness (PSLF)

PSLF is een overheidsprogramma waarmee studenten hun studieleningschuld kunnen laten kwijtschelden na 10 jaar kwalificerende betalingen.

Om PSLF te ontvangen, moeten leningnemers van federale studentenleningen in overheidsdienst werken en 120 maandelijkse betalingen doen in het kader van een IDR-plan (Income-Driven Repayment).

Banen in overheidsdienst kunnen zijn: werken voor de overheid op lokaal, staats-, federaal of tribaal niveau of bij een in aanmerking komende non-profitorganisatie.

Income-Driven Repayment (IDR)

IDR-plannen stellen leners van studieleningen in staat hun maandelijkse betalingen te stabiliseren op basis van hun inkomensniveau.

Deze plannen kunnen leners helpen hun studentenleningbetalingen te beheren als hun salaris terugbetaling via het 10-jarige standaardplan of andere betalingsplannen uitdagender maakt. Met IDR kunnen leners na 20 tot 25 jaar in aanmerking komen voor kwijtschelding van leningen, afhankelijk van hoeveel ze verschuldigd zijn bij het aanvragen van kwijtschelding.

Er zijn vier soorten IDR-plannen, waaronder Income-Based Repayment (IBR), Income-Content Repayment (ICR), Pay As You Earn (PAYE), en Revised Pay As You Earn (REPAYE):

IBR

IBR staat leners toe hun maandelijkse betalingen te beperken tot 10 tot 15% (afhankelijk van de leeftijd van de lening) van hun discretionaire inkomen. Het discretionaire inkomen wordt bepaald als het verschil tussen 150% van de armoedegrens voor de locatie en gezinsgrootte van de kredietnemer en hun aangepast bruto inkomen (AGI).

ICR

ICR beperkt de maandelijkse betalingen tot 20% van het vrij besteedbare inkomen van een kredietnemer (berekend op basis van 100% van de armoedegrens in plaats van 150%) en biedt een verlengde betalingsperiode van maximaal 25 jaar.

Het belangrijkste verschil tussen ICR en IBR is dat ICR niet vereist dat kredietnemers een laag inkomen hebben om in aanmerking te komen – iedereen kan zich voor dit programma inschrijven.

PAYE

PAYE beperkt de maandelijkse betalingen tot 10% van het vrij besteedbare inkomen van de kredietnemer en biedt een verlengde aflossingsperiode van maximaal 20 jaar voordat kredietnemers het resterende saldo moeten afbetalen. Dit is een van de populairste plannen vanwege het lagere betalingsbedrag en de kortere aflossingsperiode in vergelijking met andere beschikbare plannen.

REPAYE

REPAYE biedt vergelijkbare voordelen als PAYE, maar afgestudeerde schoolleners komen ook in aanmerking voor dit programma – het programma beperkt de maandelijkse betalingen tot 10% van het vrij besteedbare inkomen en verlengt de terugbetalingsperiode tot 20 jaar voor undergraduate leners of 25 jaar voor afgestudeerde leners.

Het veranderende landschap

In april 2022 kondigde het Amerikaanse ministerie van Onderwijs (ED) een plan aan om leners dichter bij kwijtschelding te brengen door middel van een IDR-rekeningaanpassing.

Als onderdeel van dit initiatief zal ED een eenmalige herziening uitvoeren waardoor leners een hogere telling kunnen krijgen voor hun IDR-kwalificerende betalingen, waardoor ze sneller in aanmerking komen voor kwijtschelding.

Diegenen die Federal Family Education Loans (FFEL) of een Direct Loan hebben zouden in aanmerking kunnen komen.

Leners die leningen hebben die niet in aanmerking komen, zoals degenen met commercieel beheerde Federal Family Education Loans (FFEL), Perkins, of Health Education Assistance Loan (HEAL) leningen, kunnen tegen het einde van 2023 een Direct Consolidation Loan aanvragen om de voordelen van de rekeningaanpassing volledig te krijgen.

Teacher Loan Forgiveness

Teacher Loan Forgiveness is een vorm van schuldrestitutie ontworpen om leraren te helpen die als hooggekwalificeerd worden beschouwd.

Dit programma maakt kwijtschelding van studieleningen mogelijk tot 17.500 dollar voor gekwalificeerde leningen als de aanvrager vijf opeenvolgende jaren als voltijds hooggekwalificeerde leraar heeft gewerkt op een Titel I school.

Hooggekwalificeerde leraren hebben:

  • Een bachelordiploma of hoger behaald
  • Een volledige staatscertificering als leraar ontvangen
  • Geen ontheffing van de certificeringseisen op nood-, tijdelijke of voorlopige basis

Bottom Line

Leners kunnen economische moeilijkheden vermijden door te onderzoeken en te begrijpen welke federale programma\’s de last van de studielening kunnen helpen verlichten.

Voor degenen die onzeker zijn over het krijgen van hun studieleningen kwijtschelding, overweeg te spreken met een professional voor advies. Praten met andere leners en het gebruik van bronnen zoals websites van de overheid en online calculators voor terugbetaling van studieleningen kunnen ook helpen.

Uiteindelijk kan kwijtschelding van studieleningen veel leners in staat stellen hun financiele situatie te verbeteren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire