header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 voordelen van schuldconsolidatie

May 10, 2023 12:49 PM ET

Het proberen schuldconsolidatie met een schuldconsolidatielening of een balansoverschrijving met een creditcard leidt niet altijd tot het wegwerken van uw schulden. Wat het wel kan doen, is het makkelijker maken en het minder duur maken om uw schulden af te lossen.

Als u een lagere rente kunt vastzetten dan de tarieven die u betaalt op uw huidige schulden, kunt u honderden of zelfs duizenden dollars besparen, afhankelijk van de tarieven en de grootte van de schulden. Het samenvoegen van uw schulden kan het ook beter beheersbaar maken om terug te betalen wat u verschuldigd bent en late betalingen vermijden, die een tol kunnen eisen op uw credit score en uiteindelijk ook kosten voor late betalingen met zich meebrengen.

Wat is schuldconsolidatie?

Schuldconsolidatie is wanneer u meerdere schulden samenvoegt tot een schuld. In plaats van elke maand afzonderlijke betalingen te doen aan meerdere schuldeisers of kredietverstrekkers, voegt u ze samen en doet u uiteindelijk een betaling aan een kredietverstrekker, idealiter tegen een lagere rente dan de tarieven die u aan de andere kredietverstrekkers betaalde. U kunt schuldconsolidatie gebruiken om verschillende soorten schulden te combineren, waaronder creditcardtegoeden, autoleningen, medische schulden, persoonlijke leningen en studentenleningen.

Schuldconsolidatiemethoden

Twee van de populairste methoden om schulden te consolideren zijn de schuldconsolidatielening en het gebruik van saldo-overboekingsaanbiedingen die aan een creditcard zijn gekoppeld.

Schuldconsolidatielening: Dit is een persoonlijke lening waarmee u idealiter leensaldi bij meerdere kredietverstrekkers kunt consolideren, wat resulteert in een vaste maandelijkse betaling. Hoewel de details van dit type lening per kredietverstrekker kunnen verschillen, hebben de meeste een looptijd van een tot tien jaar. Sommige kredietverstrekkers betalen uw schuldeisers rechtstreeks voor u terug, terwijl andere u geld uitkeren en u de andere kredietverstrekkers laten terugbetalen.

Schuldoverboekingsaanbiedingen: Een schuldoverboekingsaanbieding kan u helpen uw schuld af te lossen en de hoeveelheid rente die u betaalt te verminderen. Net als een schuldconsolidatielening kunt u met een saldotransferaanbieding andere schulden afbetalen, zodat u een saldo op de creditcard overhoudt. Balance transfer aanbiedingen kunnen inleidende aanbiedingen zijn voor nieuwe kaarthouders of promotieaanbiedingen voor bestaande kaarthouders en hebben meestal een laag jaarlijks percentage (APR) (en een eenmalige procentuele of vaste transactiekosten), maar alleen voor een bepaalde, beperkte tijd, meestal varierend van 12 tot 21 maanden. U kunt duizenden dollars aan rente besparen als u het saldo afbetaalt voordat de introductie- of promotieperiode afloopt. Een waarschuwing: wanneer de introductie- of promotieperiode afloopt, wordt het onbetaalde saldo onderworpen aan het hogere JKP dat in de voorwaarden van uw kaartrekening wordt vermeld.

Waarom schuld consolideren?

Er zijn verschillende voordelen als u kiest voor schuldconsolidatie, waaronder:

1. Een enkele, maandelijkse betaling

Schuldconsolidatie maakt het gemakkelijker om uw schuld terug te betalen. In plaats van meerdere maandelijkse betalingen te moeten doen aan verschillende schuldeisers of kredietverstrekkers, hoef je maar een maandelijkse betaling te doen. Dit kan u het gevoel geven dat er wat gewicht van uw schouders is gehaald en dat u meer gemotiveerd bent om door te gaan met uw schuldaflossingsreis.

2. Lagere rente

Ongedekte schuld, vooral creditcardschuld, gaat meestal gepaard met hoge rentetarieven die duizenden dollars kunnen kosten, afhankelijk van de grootte van het saldo dat u verschuldigd bent. Als uw kredietscore is verbeterd en u een lagere rente op een schuldconsolidatielening kunt bedingen of gebruik kunt maken van een aanbieding voor het oversluiten van een creditcard, zoals een 0 %-introductieaanbieding of een soortgelijke aanbieding.
PR introductie aanbieding of een soortgelijke promotie aanbieding voor een kaart die u al heeft, kunt u mogelijk meer van uw zuurverdiende geld houden.

3. Hogere Credit Score

Schuldconsolidatie kan mogelijk ook uw credit score verbeteren. Als u uw betalingen op tijd, elke keer, kan je in staat zijn om te zien een mooie boost in uw credit score. Dit kan u helpen in aanmerking te komen voor leningen en creditcards met concurrerende tarieven en gunstige voorwaarden in de toekomst.

The Bottom Line

Als je klaar bent om uit de overweldigende schuld, schuld consolidatie kan een waardevolle optie. Elke maand een lening afbetalen in plaats van meerdere schuldeisers kan helpen de stress en verwarring uit het proces te halen en u naar de financiele zekerheid leiden die u verdient.

SPONSORED CONTENT


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire