header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 dingen om te doen tijdens een recessie

May 10, 2023 12:54 PM ET

Als u tijdens een recessie geld tekort komt door de gestegen kosten van levensonderhoud en de hoge inflatie, dan bent u niet de enige. Misschien heb je een aantal huisreparaties of renovaties die moeten worden gedaan, maar je hebt niet het spaargeld om ze te dekken.

Van het onderzoeken van je uitgaven tot het aanvragen van een omgekeerde hypotheek, hier zijn vier dingen die je kunt doen om jezelf financieel te helpen tijdens een recessie.

  1. Onderzoek uw uitgaven

Met de kosten van levensonderhoud die nog hoger worden en de kosten van lenen die tegelijkertijd stijgen, is het belangrijk om uw uitgaven te inventariseren en te bepalen of er gebieden zijn waarop u kunt bezuinigen.

Je hoeft je levensstijl niet permanent te veranderen, maar als je begrijpt waar je onnodig extra geld uitgeeft, kun je veel geld besparen.

In plaats van drie keer per week uit eten te gaan, kun je bijvoorbeeld kijken of je kunt bezuinigen op een keer per week. U kunt ook boodschappen doen in goedkopere winkels en bewuster omgaan met uw boodschappen.

  1. Verwijder hoogrentende creditcardschulden

Als er weinig geld is, is het verleidelijk om op krediet te vertrouwen om te overleven, maar een hoge rente drijft je verder in de schulden. Gebruik uw creditcard niet voortdurend en betaal hem zo snel mogelijk af als u hem toch moet gebruiken.

Als u de mogelijkheid hebt, overweeg dan om schulden met een hogere rente om te zetten in schulden met een lagere rente door uw schulden te consolideren of het saldo van uw creditcard met hoge rente over te zetten naar iets met een lagere rente.

  1. Denk aan de lange termijn bij beleggingen

Marktbewegingen kunnen zenuwslopend zijn. Maar het is belangrijk om te onthouden dat beleggen iets is waar u zich voor de lange termijn aan moet committeren.

Een economische neergang is eigenlijk een geweldig moment om aandelen betaalbaar te kopen. Als u op een risicoloze manier wilt profiteren van deze kans, investeer dan regelmatig kleine bedragen in plaats van een groot bedrag.

  1. Overweeg het aanvragen van een omgekeerde hypotheek

Als u in Canada 55 jaar of ouder bent en uw huis bezit, kunt u overwegen een omgekeerde hypotheek aan te vragen om toegang te krijgen tot 55% van de huidige getaxeerde waarde van uw huis.

Een omgekeerde hypotheek wordt verkregen door het afsluiten van een lening op uw hoofdwoning. Het verkregen geld kan worden omgezet in belastingvrij geld, en u hoeft er geen reguliere maandelijkse hypotheekbetalingen over te doen. Het geld van een omgekeerde hypotheek kan worden gebruikt hoe u wilt, inclusief het afbetalen van schulden, het renoveren van uw huis, het dekken van de toegenomen kosten van levensonderhoud of het helpen van een geliefde.

Zolang u in het huis woont, hoeft u de omgekeerde hypotheek niet terug te betalen. De lening wordt pas opeisbaar als u het huis verlaat of verkoopt.

Final thoughts

De stijgende kosten in verband met inflatie kunnen een tol eisen op persoonlijke financien, en er zijn stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen.

Door het onderzoeken van uw uitgaven, het elimineren van hoogrentende credit card schulden, denken op lange termijn met eventuele investeringen, en de toegang tot een omgekeerde hypotheek, kun je jezelf in een solide financiele positie.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire