header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 veel voorkomende tandheelkundige problemen waar u van op de hoogte moet zijn

May 10, 2023 3:43 PM ET

Een schone, gezonde lach is voor velen meer dan een esthetisch doel. Het is ook een belangrijk onderdeel van een goede algemene gezondheid. Daarom is het van vitaal belang om op de hoogte te zijn van verschillende tandheelkundige problemen die uw mondgezondheid kunnen schaden. Als u de tekenen en symptomen kent, kunt u ze vroegtijdig onderkennen voordat de gevolgen ernstig zijn en actie ondernemen om het probleem te verhelpen. Dit artikel gaat in op vier van de meest voorkomende gebitsproblemen, inclusief enkele symptomen en hoe u ze kunt behandelen of voorkomen.

1. Malocclusie

Als je je afvraagt wat malocclusie is, dan is dat de medische term voor verkeerd uitgelijnde of verkeerd geplaatste tanden wanneer je mond gesloten is. Malocclusie kan leiden tot afgebroken tanden en problemen met eten of spreken.

Malocclusie is vaak erfelijk, wat betekent dat je het niet helemaal kunt voorkomen. Toch kan duim- of vingerzuigen bij kinderen malocclusie veroorzaken of verergeren. Trauma aan het gezicht op jonge leeftijd kan het ook veroorzaken.

Gelukkig kan malocclusie worden verholpen met orthodontische oplossingen zoals beugels en clear aligners. Een beugel blijft tijdens de behandeling op je tanden zitten en trekt je tanden op hun plaats. De behandeling kan minstens twee jaar duren. Doorzichtige uitlijners zijn verwijderbare, onzichtbare apparaten die zo zijn gevormd dat ze goed op uw tanden passen en ze op hun plaats trekken. De behandeling kan minstens zes maanden duren.

2. Gingivitis

Er zijn verschillende stadia van tandvleesontsteking. Aan de milde kant staat gingivitis. Gingivitis ontstaat wanneer tandplak en bacterien zich ophopen in de mond – vooral rond de tandvleesrand – wat leidt tot een infectie. Dit kan gebeuren als gevolg van onvoldoende mondhygiene, hoewel activiteiten als roken of pruimen het kunnen verergeren.

Hoewel gingivitis niet altijd symptomen vertoont, kan het leiden tot rood, gezwollen of gevoelig tandvlees. Tandvlees kan ook gemakkelijker bloeden als je gingivitis hebt. Gingivitis verhelpen is van het grootste belang om te voorkomen dat de tandvleesontsteking verergert. Dit kun je doen door je tandarts te bezoeken voor de juiste reiniging en een goede mondhygienische routine aan te houden van poetsen, flossen en spoelen.

3. Tandbederf

Je tanden hebben een harde buitenlaag, glazuur genaamd, die de zachte en gevoelige binnenlagen beschermt waarin zich het tandbeen, de zenuwen en de bloedvaten bevinden. Tandbederf treedt op wanneer bacterien suikers en zetmeel uit het voedsel dat u eet consumeren om zuren te maken die het glazuur wegvreten. Tekenen en symptomen zijn onder andere:

  • Tandpijn
  • Tandgevoeligheid
  • Caviteiten

Onbehandeld tandbederf kan leiden tot ernstige tandschade en zelfs verlies van tanden. Net als bij gingivitis kunnen goede mondhygiene en regelmatige bezoeken aan de tandarts tandbederf op afstand houden. Als je gaatjes hebt of soortgelijk tandbederf dat verder is gevorderd dan de eerste stadia, moet je misschien een tandvulling krijgen.

4. Halitosis

Halitosis is de medische term voor een chronische slechte adem. Het is geen tijdelijke slechte adem die je kunt oplossen met een pepermuntje, kauwgom of een keer poetsen/spoelen. In plaats daarvan is halitose vaak een teken van een ander gebitsprobleem of een medisch probleem in een nabijgelegen gebied. Bijvoorbeeld, het volgende kan halitose veroorzaken:

  • Droge mond
  • Nose-, mond-, of keelinfectie
  • Holtes/tandbederf
  • Gomziekte

Roken en pruimen van tabak kunnen ook halitose veroorzaken.

De bottom line

Veel gebitsproblemen zijn bijna volledig te voorkomen. Met poetsen, flossen en spoelen kunt u gingivitis, tandbederf, halitose en alle symptomen van deze problemen voorkomen. Een bezoek aan uw tandarts zorgt ervoor dat de plekjes die u mist, worden aangepakt.

Maar andere problemen, zoals malocclusie, kunnen erfelijk zijn. Gelukkig zijn deze ook behandelbaar via beugels en clear aligners. Als u de tekenen van deze tandproblemen kent, kunt u ze zo vroeg mogelijk aanpakken, de schade beperken en uw glimlach herstellen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire