header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Herfinanciering van studieleningen en je kredietscore: Wat je moet weten

May 10, 2023 12:03 PM ET

Herfinanciering van studieleningen kan een slimme zet zijn, vooral als je financien zijn verbeterd sinds je aanvankelijk je leningen afsloot.

Je nieuwe financiele plaatje kan je een lening veroorloven met gunstigere voorwaarden dan je bestaande lening(en). Blijf lezen om te leren wat je moet weten over herfinanciering van studieleningen en je kredietscore:

Hoe studielening-herfinanciering werkt

Refinanciering kan een in aanmerking komende lener in staat stellen al zijn particuliere of federale leningen te combineren tot een enkele lening met nieuwe voorwaarden. Als u in aanmerking komt voor herfinanciering, kunt u een lagere rente, een kortere of langere looptijd of lagere maandelijkse betalingen krijgen. (Merk op dat als je federale leningen herfinanciert bij een particuliere kredietverstrekker, je de voordelen van federale studentenhulp verliest, zoals bepaalde opties voor terugbetalingsprogramma\’s.)

Herfinanciering vermindert niet noodzakelijkerwijs je totale schuld, maar het kan je in staat stellen om beter te beheren hoeveel je in de loop van de tijd verschuldigd bent, en kan het totale bedrag van de rente die je tijdens de looptijd van de lening zou kunnen betalen, verminderen.

Wat is een Credit Score?

Een credit score is een numerieke meting van uw financiele gezondheid.

Uw kredietscore wordt berekend door uw kredietgeschiedenis te analyseren, inclusief financiele verplichtingen uit het verleden en hoe u daarmee bent omgegaan. Kredietscores varieren van 300-850, waarbij hogere scores staan voor een grotere fiscale verantwoordelijkheid.

Factoren waaruit een kredietscore bestaat

Betalingsgeschiedenis : De belangrijkste factor in hoe uw score wordt berekend, betalingsgeschiedenis kijkt naar uw vermogen om uw rekeningen op tijd te betalen. Het houdt rekening met eventuele gemiste of te late betalingen en maakt 35% van uw credit score.

Kredietgebruik: Uw gebruiksratio verwijst naar de hoeveelheid krediet die u gebruikt in verhouding tot de totale hoeveelheid krediet die u beschikbaar heeft. Het kredietgebruik is goed voor 30% van uw kredietscore en veel experts raden u aan uw gebruik op ongeveer een derde van uw beschikbare krediet te houden.

Kredietmix: Het kan gunstig zijn voor je score als je verschillende soorten schulden hebt, waaronder doorlopende schulden (zoals creditcards) en schulden op afbetaling (zoals studieleningen). Kredietmix maakt 15% uit van je kredietscore.

Langdurige kredietgeschiedenis: Hoe langer u verantwoordelijk bent geweest voor het afbetalen van uw schulden, hoe beter dat is voor uw score. De lengte van je kredietgeschiedenis maakt 10% uit van je FICO kredietscore.

Nieuwe rekeningen: Als je een nieuwe rekening opent, kan dat de gemiddelde leeftijd van je rekeningen verlagen, wat je score negatief kan beinvloeden. Nieuwe rekeningen zijn goed voor 10% van je kredietscore.

Heb je een bepaalde kredietscore nodig om je studielening te herfinancieren?

Algemeen vereisen kredietverstrekkers een minimale kredietscore voor herfinanciering van een studielening. Wat die score is, is echter afhankelijk van verschillende factoren. Het varieert vaak afhankelijk van de kredietgever en het type lening, dus het is het beste om te spreken met uw gewenste kredietgever of kredietverstrekkers direct om uit te vinden hun specifieke eisen.

Even als je in het proces van de wederopbouw van uw score en het is lager dan je zou willen, herfinanciering is niet van de tafel. Kredietverstrekkers kunnen nog steeds werken met degenen die verantwoordelijkheid tonen op andere manieren. Sommige kredietverstrekkers zullen bijvoorbeeld rekening houden met uw inkomen (of verdienpotentieel), uw schuld/inkomstenratio, of zelfs een medeondertekenaar toelaten bij het aanvragen van herfinanciering.

Does Refinancing Hurt Your Credit Score?

Een soms onverwachte hobbel in de weg: het aanvragen van een nieuwe lening kan uw score doen dalen. Als u ervoor kiest om te herfinancieren via een geldschieter die een "hard onderzoek" uitvoert bij een van de drie grote kredietbureaus, kan dit een lichte daling van uw kredietscore veroorzaken, maar dat is tijdelijk. De meeste scores kunnen zich binnen zes maanden herstellen.

Als u ervoor kiest om een herfinanciering van een studentenlening aan te vragen bij een bank of andere financiele instelling die geen hard check vereist, kan er geen invloed zijn op uw kredietscore.

Final Thoughts

Studentenlening herfinanciering kan een geweldige manier zijn om je betalingsplan te beheren en mogelijk geld te besparen tijdens de looptijd van de lening.

Weten hoe het proces werkt en je eigen score begrijpen zijn allemaal belangrijke stappen in het maken van een weloverwogen beslissing.

Uiteindelijk kan het begrijpen van hoe herfinanciering studentenleningen eruitziet u helpen de meest gunstige voorwaarden voor uw behoeften te vinden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire