header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe kwijtschelding van studieleningen uw kredietscore kan schaden

May 10, 2023 12:22 PM ET

Naarmate de schuldencrisis bij studenten in de VS blijft escaleren, wordt de roep om kwijtschelding van studieleningen luider. Hoewel kwijtschelding van studieleningen een aanzienlijke verlichting kan betekenen voor miljoenen leners die worstelen om rond te komen, kan het onbedoelde gevolgen hebben, waaronder een negatief effect op je kredietscore.

Hoe wordt je kredietscore berekend?

Kredietscores worden berekend aan de hand van verschillende factoren om de kredietwaardigheid van een individu te bepalen, waaronder:

  • betalingsgeschiedenis: hoe consequent een individu zijn rekeningen op tijd betaalt
  • kredietgebruik: hoeveel van hun beschikbare krediet ze gebruiken
  • lengte van de kredietgeschiedenis: de gemiddelde leeftijd van hun open rekeningen
  • types van het gebruikte krediet: leningen op afbetaling, doorlopende kredietlijnen, enz.
  • nieuw krediet: aanvragen voor extra kredietlijnen

Al deze factoren vormen samen een getal van drie cijfers waarmee kredietverstrekkers en schuldeisers inzicht krijgen in de waarschijnlijkheid van terugbetaling. Het is belangrijk om bij te blijven met uw betalingen en uw kredietrapport regelmatig te controleren om een goede score te behouden. Als u worstelt met het bereiken van uw gewenste score, overweeg dan een lening.

Een lening om te overwegen is een kredietbouwer lening. Wat is een kredietopbouwlening ? Het is een soort lening speciaal ontworpen om consumenten te helpen bouwen of herbouwen van hun credit score. Het houdt meestal in dat de kredietnemer een aanbetaling doet, die als onderpand dient voor de lening, en vervolgens regelmatige betalingen doet gedurende een bepaalde periode. De betalingen worden gemeld aan de kredietbureaus, en dit kan helpen om de kredietscore van de lener te verbeteren als hij zijn betalingen op tijd doet.

Hoe kan kwijtschelding van leningen uw score schaden?

Als uw studieleningen worden kwijtgescholden, kan uw betalingsgeschiedenis helaas uit uw kredietrapport verdwijnen. Dit kan het voor kredietverstrekkers moeilijker maken om uw kredietwaardigheid te beoordelen en kan resulteren in een lagere kredietscore. Als je studielening goed staat en de aangeboden kwijtschelding genoeg is om je rekening schoon te vegen, kun je een tijdelijke daling van je score opmerken.

Veel mensen zien echter helemaal geen daling en zouden zelfs een stijging kunnen zien. Door kwijtschelding daalt het totale bedrag dat u verschuldigd bent, wat goed is voor uw score. Als je wel een tijdelijke daling ziet, zou het niet meer dan 20 punten moeten zijn.

Als je worstelt met de schuld van je studentenlening, vraag je je misschien af, "waarom gaat mijn credit score niet omhoog?" Er kunnen verschillende redenen zijn. Ten eerste, als u late of gemiste betalingen doet, kan dit uw score negatief beinvloeden. Bovendien, als u een hoog saldo op uw creditcards draagt of andere uitstaande schulden hebt, kan dit ook uw score naar beneden slepen.

De status van kwijtschelding van studieleningen in de V.S.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de argumenten gehoord over de vraag of president Biden wettelijk 10.000 dollar aan studieschuld per lener en maximaal 20.000 dollar per Pell Grant-ontvanger mag kwijtschelden. Het Hooggerechtshof heeft nog geen beslissing in deze zaak genomen, maar de betalingen beginnen 60 dagen nadat een beslissing is aangekondigd. Als ze op 30 juni 2023 nog geen beslissing hebben aangekondigd, beginnen de betalingen 60 dagen daarna. Dus uiterlijk op 29 augustus kun je verwachten de betalingen op studieleningen te hervatten.

Bottom Line

Studentenlening kwijtschelding kan je credit score mogelijk schaden door het wissen van je betalingsgeschiedenis en het voorkomen dat je krediet opbouwt door op tijd te betalen. Als u worstelt met de schuld van uw studentenlening, overweeg dan andere opties te onderzoeken, zoals inkomensafhankelijke aflossingsplannen, uitstel van betaling of uitstel van betaling, die u kunnen helpen uw schuld te beheren en toch uw kredietscore op te bouwen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire