header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is adoptie goedkoper dan draagmoederschap in 2023?

May 10, 2023 12:20 PM ET

Een van de interessantste statistieken van de COVID-19 pandemie is dat de lockdowns en de opkomst van werk op afstand ertoe hebben geleid dat meer koppels serieus overwegen om kinderen te krijgen. Voor sommige koppels kan een zwangerschap echter te moeilijk of onmogelijk zijn, waardoor velen kiezen voor adoptie of draagmoederschap.

Maar geen van beide opties is goedkoop en gaat vaak gepaard met vervelend papierwerk, tijd en geduld, waardoor het vaak een "het een of het ander" beslissing is waar koppels voor staan wanneer de financiele planning voor een baby. Dus wat is voordeliger, een kind adopteren of een draagmoeder gebruiken?

Hoe draagmoederschap werkt

Surrogatie is een steeds populairdere manier waarop koppels en individuen hun gezin opbouwen. Het is een proces waarbij een vrouw een kind draagt en ter wereld brengt voor een andere persoon of een koppel. Draagmoederschap kan een procedure zijn met draagmoederschap of een traditionele procedure, afhankelijk van het type overeenkomst. Bij draagmoederschap heeft de draagmoeder geen genetische band met de baby, aangezien de eicel en het sperma afkomstig zijn van de wensouders of donoren. Bij traditioneel draagmoederschap is de draagmoeder genetisch verwant aan de baby.

Het is belangrijk om de wettelijke vereisten van draagmoederschap te begrijpen alvorens een regeling aan te gaan. Elke staat heeft zijn eigen wetten, dus het is essentieel om de regelgeving in uw staat door te nemen. Bovendien is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen wettelijk beschermd zijn en dat er een wettelijk contract is.

Kosten:

Uit een rapport van PBS blijkt dat het gemiddelde Amerikaanse echtpaar kan verwachten 120.000 – 200.000 dollar te betalen voor draagmoederschap. Afhankelijk van waar je woont en de regeling die je hebt met het draagmoederschap, verschillende soorten kosten voor draagmoederschap moeten worden begroot, waaronder:

  • Vruchtbaarheidsbehandelingen: Deze kunnen varieren van $ 10.000 tot $ 15.000, maar worden vaak gedekt door de verzekering.
  • Reizen: Draagmoeders moeten mogelijk reizen voor screeningprocedures, prenatale afspraken, bevalling en postnatale zorg. Dit kan oplopen tot honderden dollars per reis.
  • Medische kosten: Koppels moeten verwachten te betalen voor de diensten van de verloskundige en gynaecoloog en eventuele tests of operaties die nodig zijn voor de zwangerschap.
  • Verlies van loon: De meeste draagmoeders zullen gedurende de eerste weken en maanden na de geboorte vrij moeten nemen van hun werk om voor hun baby te zorgen. Dit kan hen loon kosten dat ze in die tijd zouden hebben verdiend.

Hoe adoptie werkt

Adoptie is de handeling van het wettelijk de verantwoordelijkheid nemen voor een minderjarig kind dat biologisch niet van jou is. Een kind adopteren kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, maar het kan op de lange termijn lonend zijn, omdat veel kinderen in het pleegsysteem op zoek zijn naar een liefdevol thuis.

Kosten:

De organisatie "Creating a Family" schat de adoptiekosten voor 2023 tussen de $5.000 – $40.000 voor binnenlandse adoptie, waarbij het merendeel tussen de $10.000 – $20.000 ligt. Internationale adopties kunnen oplopen van $20.000 tot $50.000.

  • Bureaukosten: Veel adoptiebureaus brengen vooraf kosten in rekening en maandelijkse kosten voor de duur van de adoptie.
  • Wettelijke kosten: Er zijn vaak juridische kosten verbonden aan de adoptie van een kind, zoals advocaat- en gerechtskosten.
  • Reizen: Je moet een budget hebben voor vliegtickets, hotels en andere kosten in verband met reizen om je adoptiekind te ontmoeten.
  • Documentatie: Je zult waarschijnlijk geboorteakten, inentingsbewijzen en andere documenten in verband met de zorg voor je geadopteerde kind moeten aanschaffen.

Dus welke optie is goedkoper in 2023?

Er is helaas geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat elke methode om je gezin uit te breiden zoveel variabelen kan hebben. Hoewel draagmoederschap aanvankelijk duur lijkt, kunnen de extra kosten van reizen, juridische kosten en andere kosten voor legale adoptie al snel veel hoger uitvallen dan bij draagmoederschap. De grootste vragen die je moet beantwoorden als je hierover beslist zijn:

  • Moet je een biologische band met het kind hebben?
  • Wat is je uiteindelijke budget voor een nieuw gezinslid?
  • Hoe werken beide opties binnen dat budget?

Hoe preciezer je bent met je wensen en budget, hoe groter de kans dat je binnen de kortste keren een nieuw gezinslid hebt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire