header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Laurel Road: Onderzoek naar inkomensafhankelijke terugbetalingsregelingen voor laagbetaalden

May 10, 2023 12:06 PM ET

Een Income-Driven Repayment plan (IDR) stelt leners van studieleningen in staat hun maandelijkse betalingen te verlagen op basis van hun salaris en gezinsgrootte. Deze plannen kunnen leners helpen hun studentenleningbetalingen te beheren wanneer hun salaris standaard betalingsplannen moeilijk te beheren maakt.

Naast het voor de hand liggende voordeel van lagere maandelijkse betalingen, kunnen leners die zijn ingeschreven in een IDR-plan in aanmerking komen voor kwijtschelding van leningen na 20 tot 25 jaar, afhankelijk van factoren zoals hoeveel ze verschuldigd zijn bij het aanvragen van kwijtschelding, en of hun studentenleningschuld afkomstig is van graduate of undergraduate onderwijs.

Het IDR-programma biedt vier plannen die leners kunnen overwegen, en de verschillen tussen hen kunnen soms uitdagend zijn om te ontleden. Lees verder voor een analyse van de vier plannen, met inbegrip van enkele van hun overeenkomsten en opmerkelijke verschillen:

Income-Based Repayment (IBR)

IBR stelt leners in staat hun maandelijkse betalingen te beperken tot 10% of 15% van hun besteedbaar inkomen – afhankelijk van de leeftijd van de lening.

Discretionair inkomen wordt bepaald als het verschil tussen 150% van de armoedegrens voor de locatie en gezinsgrootte van de lener en hun aangepast bruto inkomen (AGI).

Om in aanmerking te komen, zou de vereiste betaling lager zijn dan wat ze zouden betalen onder het standaard 10-jarige aflossingsplan.

Pay As You Earn (PAYE)

PAYE beperkt de maandelijkse betalingen tot 10% van het vrij besteedbare inkomen van de kredietnemer en biedt een verlengde aflossingsperiode van maximaal 20 jaar voordat kredietnemers hun resterende saldo moeten afbetalen.

Net als bij IBR is het besteedbaar inkomen gebaseerd op 150% van de armoedegrens.

PAYE is een van de meest populaire plannen vanwege het lagere betalingsbedrag en de kortere aflossingsperiode in vergelijking met andere plannen.

Spotlight: Wat onderscheidt IBR en PAYE van andere IDR-plannen?

Bij de IBR- en PAYE-plannen worden de maandelijkse betalingen van een kredietnemer aanvankelijk gebaseerd op inkomen en gezinsgrootte. Indien en wanneer het inkomen van de kredietnemer zodanig toeneemt dat het berekende maandelijkse bedrag hoger is dan dat van het standaardaflossingsplan met een looptijd van 10 jaar, kunnen zij op IBR of PAYE blijven, maar de betalingen zouden niet langer op het inkomen gebaseerd zijn. In plaats daarvan zouden de vereiste maandelijkse betalingen terugkeren naar het standaardaflossingsplan van 10 jaar, op basis van hoeveel de kredietnemer verschuldigd was toen hij voor het eerst met de aflossing in het kader van zijn PAYE- of IBR-plan begon.

Dit betekent dat de maandelijkse betalingen gedurende de hele looptijd van de lening niet hoger kunnen zijn dan het standaardaflossingsplan van 10 jaar, waardoor kredietnemers enige stabiliteit wordt geboden. Zij zouden ook de mogelijkheid hebben om hun inkomen en gezinsgrootte opnieuw te certificeren om de maandelijkse betalingen opnieuw aan te passen.

Income-Contingent Repayment (ICR)

Een ander IDR-plan is ICR, dat de maandelijkse betalingen beperkt tot 20% van het vrij besteedbare inkomen van de kredietnemer en een verlengde betalingsperiode tot 25 jaar biedt.

Discretionair inkomen voor een ICR-plan wordt berekend op basis van 100% van de armoedegrens in plaats van 150%.

Hoewel IBR- en ICR-plannen vergelijkbaar zijn, vereisen ICR-plannen niet dat kredietnemers een laag inkomen verdienen – elke kredietnemer met in aanmerking komende federale studieleningen kan in aanmerking komen.

Revised Pay As You Earn (REPAYE)

REPAYE biedt vergelijkbare voordelen als PAYE, maar afgestudeerde schoolleners komen ook in aanmerking voor dit programma.

Het plan beperkt de maandelijkse betalingen over het algemeen tot 10% van het vrij besteedbare inkomen en verlengt de aflossingsperiode tot 20 jaar voor studenten en 25 jaar voor afgestudeerden. Net als bij ICR kan elke lener met in aanmerking komende studieleningen gebruik maken van REPAYE.

Spotlight: Wat onderscheidt ICR en REPAYE van andere IDR-plannen?

Bij ICR- en REPAYE-plannen zijn de maandelijkse betalingen van een lener altijd inkomensafhankelijk en houden ze rekening met de gezinsgrootte. Dus als het inkomen van de kredietnemer in de loop van de tijd toeneemt, kunnen de maandelijkse betalingen in sommige gevallen hoger zijn dan wat zij zouden moeten betalen in het kader van het standaardaflossingsplan van 10 jaar.

Final Thoughts

Met de verschillende inkomensafhankelijke aflossingsplannen die het ministerie van Onderwijs aanbiedt, kunnen mensen met studieleningen een afbetalingsplan opstellen dat zelfs met de krapste budgetten werkt.

Iedere lener met federale studieleningen kan overwegen een van de IDR-plannen te onderzoeken, waaronder IBR, PAYE, ICR, of REPAYE.

Leners moeten hun unieke omstandigheden in overweging nemen en deskundigen raadplegen bij het bekijken van de verschillende beschikbare opties om er een te vinden die voor hen het beste werkt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire