header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Motto Aligners: In-Office Aligners vs. At-Home Aligners

May 10, 2023 12:18 PM ET

Clear aligners zijn doorzichtige bakjes die de tanden van de patient geleidelijk op hun plaats zetten. Ze zijn vrijwel onzichtbaar en patienten kunnen ze verwijderen om te eten en te poetsen. Maar sommigen weten misschien niet dat er zowel in de praktijk als thuis aligners bestaan en dat beide opties mogelijk zijn. Lees verder om te leren hoe in-office en at-home teeth aligners werken, zodat patienten kunnen beslissen welke optie ze kiezen:

Wat zijn in-office aligners?

In-office clear aligners worden op maat gemaakt voor de specifieke gebitssituatie en het behandelplan van een patient. De tandarts of orthodontist maakt rontgenfoto\’s, foto\’s en afdrukken van het gebit van de patient, die worden gebruikt om een 3D-afbeelding van het gebit te maken. Dit beeld wordt vervolgens gebruikt om op maat gemaakte clear aligners te maken. Patienten moeten de clear aligners dagelijks 20 tot 22 uur dragen voor het beste resultaat. Ze moeten de tandarts of orthodontist elke 4 tot 6 weken bezoeken, zodat deze de vooruitgang van de patient kan controleren en hem of haar de volgende set clear aligners in het behandelplan kan geven.De gemiddelde behandelingsduur voor in-office clear aligners is 9 tot 15 maanden, maar dit hangt af van het individuele geval van de patient. In-office clear aligners zijn een effectieve en populaire manier om tanden recht te zetten, en kan worden gebruikt om verschillende tandheelkundige problemen te behandelen.

Wat zijn at-home aligners?

Soms bekend als DIY aligners, at-home aligners zijn een soort van orthodontische behandeling die kan worden gebruikt door patienten om tanden recht te zetten op hun eigen. Net als bij de uitlijning in de praktijk, worden de tanden na verloop van tijd geleidelijk rechtgezet. De patient moet de uitlijners 20 tot 22 uur per dag dragen. De gemiddelde behandelingstijd voor thuis aligners is ongeveer 12 maanden, maar dit kan varieren afhankelijk van het individu.At-home aligners worden niet gecontroleerd door een tandarts of orthodontist. Dit betekent dat de patient ijverig zal moeten zijn over het dragen van hen zoals voorgeschreven om ze effectief te laten werken en schade aan de tanden te voorkomen.

Verschillen tussen in-office en at-home aligners

Het is de moeite waard om de verschillen tussen in-office en at-home aligners te overwegen wanneer u probeert te beslissen welk type behandeling geschikt is voor iemands behoeften. Hier zijn vier belangrijke verschillen:

  • Support: Als patienten vragen of zorgen hebben over hun aligners, kan het makkelijker zijn om een afspraak te maken met de arts met in-office aligners. Met at-home aligners kunnen patienten proberen contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf, maar het kan langer duren om een antwoord te krijgen.
  • Behandelingscomplexiteit: In-office aligners kunnen beter zijn voor de behandeling van meer complexe gevallen. De arts kan bijvoorbeeld attachments op sommige tanden zetten als dat nodig is. Met at-home aligners daarentegen kunnen de behandelmogelijkheden van een patient beperkter zijn.
  • Kosten: In-office aligners zijn doorgaans duurder dan at-home aligners.
  • Flexibiliteit: Bij aligners op kantoor moeten patienten regelmatig een afspraak maken met de orthodontist, terwijl aligners thuis meer flexibiliteit bieden omdat de patient de behandeling thuis kan ondergaan.

De bottom line

Zowel aligners op kantoor als aligners thuis hebben hun voordelen en beperkingen. Uiteindelijk komt de keuze tussen de twee neer op persoonlijke voorkeur en de aanbeveling van de orthodontist. Patienten die niet zeker weten welk type behandeling voor hen geschikt is, kunnen een orthodontist om hun professionele mening vragen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire