header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Veroorzaken zwembaden voor rijke mensen een watertekort?

May 10, 2023 12:25 PM ET

Met wereldwijd stijgende zomertemperaturen voegen veel huiseigenaren zwembaden toe om de hitte te helpen verslaan. Maar zwembaden zijn vaak dure toevoegingen aan een huis, waardoor ze buiten het bereik van de meeste kopers die niet in aanmerking komen voor zwembad financieringsopties.

Helaas, dat laat zwembaden beschikbaar alleen voor de rijken en de hogere klassen. Degenen die het zich kunnen veroorloven willen meestal de meeste bang voor hun geld en zullen kiezen voor de grootste, meest luxueuze zwembad mogelijk. Hoewel het hun voorrecht is om te doen wat ze willen, brengt het een lelijk onderwerp naar voren dat weinigen willen overwegen: Wat zijn de milieugevolgen van deze zwembaden, en hoe beinvloeden ze de wereldwijde watercrisis?

Hoe creeren zwembaden watertekorten?

Hoewel het antwoord voor de hand ligt, denken niet veel mensen na over de specifieke gevolgen die het oppotten van water alleen voor recreatie kan hebben.

De meeste zwembaden zijn buiten, wat betekent dat er voortdurend water verdampt dat moet worden vervangen, wat de lokale watervoorziening voor alle inwoners belast. Uit een studie gepubliceerd in Nature Sustainability bleek dat rijke bewoners gemiddeld 12 keer meer water gebruiken dan hun tegenhangers met een lager inkomen.

Dit zware gebruik beinvloedt de toegang tot water voor iedereen, waaronder:

  • Inwoners
  • Bedrijven
  • Boeren
  • Brandweerkorpsen
  • Kerken
  • Scholen
  • Huiselijk geweld en daklozenopvang

Kim Kardashian, Kevin Hart en Sylvester Stallone waren enkele van de meer prominente misbruikers van waterverspilling, maar ze zijn niet alleen. Onlangs zijn steden in Californie begonnen met water rantsoenering, het beboeten van bewoners die hun quotum overschrijden … en het wordt voornamelijk veroorzaakt door zwembaden. Het lijkt erop dat mensen die veel geld hebben en niet nadenken over de gevolgen van hun daden, ons allemaal langzaam dichter bij een watertekort brengen.

En waar blijft dan de gemiddelde huiseigenaar?

Omdat u zich geen zwembad kunt veroorloven, kunt u beter twee keer nadenken voordat u er een aan uw woning toevoegt. Momenteel is het gemakkelijk voor de gemiddelde huiseigenaar om woningverbeteringsleningen te vinden die de zwembadkosten dekken, en velen houden geen rekening met de langetermijngevolgen van het bezitten van een zwembad.

In de eerste plaats zijn er de gevolgen voor het milieu. Naast het verbruiken van enorme hoeveelheden water, kunnen de chemicalien die aan het zwembadwater worden toegevoegd om het schoon te houden ook een negatief effect hebben op de bodem en de dieren die rond het huis leven.

Dan zijn er nog de financiele gevolgen. Als uw zwembad om wat voor reden dan ook uitvalt, heeft u pech. Reparaties aan het zwembad kunnen duur zijn en vereisen vaak professionele hulp, wat betekent dat u met een rekening kunt zitten die uw budget ver te boven gaat.

Er is ook de verhoging van uw huiseigenarenverzekering en de extra "zachte" kosten die veel lokale overheden vereisen voor zwembaden, zoals het toevoegen van een hek of het installeren van een waterfiltersysteem.

Maar ik wil nog steeds een zwembad…

Als je je bewust bent van de problemen en toch een zwembad wilt, zijn er een paar opties om een middenweg te vinden:

  1. Overweeg een dompelbad – Als je alleen de hitte wilt verslaan, overweeg dan de installatie van een dompelbad. Deze kleine zwembaden zijn rechthoeken die verticaal in de grond zijn gebouwd, zodat u een duik kunt nemen en snel kunt afkoelen.
  2. Neem een schootzwembad – Ronde zwembaden zijn vergelijkbaar met dompelbaden, maar ze zijn horizontaal gebouwd. Door hun kleine formaat kunnen ze bijna overal worden gebouwd, zelfs binnen, en hun waterverbruik is veel lager dan bij een standaard zwembad. Ze zijn meestal niet langer dan 10\’ lang en gebruiken een jetstream om water over de lengte van het zwembad te duwen, waardoor zwemmers rondjes kunnen zwemmen zonder te bewegen.
  3. Word lid van een gemeenschappelijk zwembad – Hoewel dit niet de luxe heeft van direct in je achtertuin, zijn gemeenschappelijke zwembaden uitstekende manieren om te zwemmen zonder direct bij te dragen aan waterverspilling. Veel sportscholen bieden zwembaden aan die alleen voor lichaamsbeweging bedoeld zijn en bieden wateractiviteitenlessen aan die geweldig zijn voor als de rugslag saai wordt.

De bottom line

Zwembaden zijn een geweldige manier om in de zomer koel te blijven, maar hun zware waterverbruik heeft ernstige gevolgen voor het milieu en de financien. Als u overweegt er een aan uw woning toe te voegen, overweeg dan alle beschikbare opties en weeg de voor- en nadelen af voordat u een beslissing neemt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire