header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is de snelste manier om schuldverlichting te krijgen?

May 10, 2023 12:51 PM ET

Schuld kan stressvol zijn, vooral als je er veel van hebt. Het goede nieuws is dat je niet voor altijd met schulden hoeft te leven. Verschillende strategieen, zoals schuldconsolidatie, kredietadvies en budgettering, kunnen u helpen om schuldenvrij te worden en toe te werken naar andere financiele doelen, zoals een huis kopen, sparen voor de universiteit of met pensioen gaan. Lees verder om meer te leren over de verschillende methoden die u kunt nemen om schuldverlichting te krijgen.

1. Schuld sneeuwbal

De schuld sneeuwbal methode laat je focussen op het eerst betalen van je kleinste schulden. Het kan een goede optie zijn als je gemotiveerd wilt blijven en kleine overwinningen wilt vieren. U betaalt uw schulden af van klein naar groot totdat u volledig schuldenvrij bent. Met deze methode moet je nog steeds ten minste maandelijkse minimale betalingen doen op al je andere schulden en alle betalingen op tijd doen.

2. Schulden lawine

Bij de schulden lawine methode betaal je eerst je schuld met de hoogste rente af en werk je een voor een af naar de schulden met een lagere rente. Deze methode is het overwegen waard als u zoveel mogelijk aan rentekosten wilt besparen. Als u bijvoorbeeld veel hoogrentende creditcardschulden hebt, kan dit zinvol zijn. Net als bij de sneeuwbalmethode moet u bij deze methode nog steeds ten minste de maandelijkse minimumbetalingen doen op al uw andere schulden en alle betalingen op tijd doen.

3. Budgetteren

Als je je uitgaven niet bijhoudt, kan het een uitdaging zijn om schulden af te lossen. Met een budget kunt u het beste uit uw inkomen halen en ervoor zorgen dat u genoeg overhoudt om uw leningen en creditcards af te betalen. Er zijn vele soorten budgetten die u kunt overwegen, zoals het 50/30/20-budget, het nul-budget, het enveloppenbudget en het budget voor eerst betalen. U kunt online bronnen vinden over hoe u elk type budget kunt opstellen.

4. Kredietadvies

Veel non-profit kredietadviesbureaus bieden gratis of goedkope schuldadvies. Een gecertificeerde krediet counselor kan bieden schuld advies, helpen bij het maken van een budget, u voorzien van educatief materiaal over geldbeheer, en zelfs het ontwerpen van een schuld management plan. In sommige gevallen kan een kredietadviseur onderhandelen met uw schuldeisers om uw rente te verlagen, af te zien van achterstallige kosten of zelfs te onderhandelen over een lagere totale schuld. Het is belangrijk om uw onderzoek te doen bij het vinden van een kredietadviesbureau, want sommige kunnen verborgen kosten hebben en zijn niet volledig non-profit organisaties. Een goede plek om een gecertificeerde counselor te vinden zou zijn bij de National Foundation for Credit Counseling (NFCC), een non-profit organisatie gevestigd in Washington, DC met als doel het bevorderen van financiele gezondheid voor iedereen.

5. Schuldconsolidatie

Bij schuldconsolidatie worden meerdere schulden samengevoegd tot een lening, idealiter met een lagere rente dan de schulden die worden samengevoegd. Als u overstelpt bent met schulden en de voorkeur geeft aan een, gemakkelijk te beheren maandelijkse betaling in plaats van het elke maand afzonderlijk betalen van verschillende schuldeisers of kredietverstrekkers, is schuldconsolidatie de manier om te gaan. Er zijn verschillende schuldconsolidatiemethoden, maar een schuldconsolidatielening en een creditcard met een concurrerend jaarlijks kostenpercentage (JKP) zijn populaire opties.

6. Zoek een bijbaan

Het lijdt geen twijfel dat de sleutel tot het afbetalen van schulden ligt in het beschikken over meer geld. Misschien wil je een bijbaantje nemen om je daarbij te helpen. Een paar honderd dollar per maand extra verdienen, kan al een heleboel schelen bij het afbetalen van je schulden.

Er zijn genoeg bijbaantjes, zoals rijden voor Uber of Lyft, honden uitlaten, eten bezorgen bij DoorDash of Postmates, babysitten en oppassen op huisdieren, en nog veel meer. Je zou ook kunnen proberen te freelancen op sites als Fiverr, Upwork en andere. Welke bijbaan je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is waar je plezier aan beleeft, zodat je geen burn-out krijgt.

Bij het kiezen van een bijbaan om je schulden af te lossen, moet je rekening houden met de tijd en moeite die je erin moet steken, maar ook met het inkomstenpotentieel. Als het iets is dat veel tijd kost maar weinig oplevert, dan is het misschien niet de juiste keuze voor jou. Houd in gedachten dat je niet veel geld hoeft te verdienen met je bijverdienste om een verschil te maken in je schuldaflossingsplan. Alle kleine beetjes helpen!

The Bottom Line

De beste en snelste manier om uit de schulden te komen hangt af van jouw unieke situatie. Overweeg hoeveel schuld je hebt, wat je zal helpen gemotiveerd te blijven, en welke middelen beschikbaar zijn. Veel succes op uw reis naar een schuldenvrije levensstijl.

SPONSORED CONTENT


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire