Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
5 verschillen tussen een bezoek aan de spoedeisende hulp en een bezoek aan de kliniek
Ook al behandelen zowel een spoedeisende hulp als een walk in clinic mensen die ziek of gewond zijn, er zijn nogal wat verschillen tussen de bezoeken aan elk. Het primaire verschil is het type en de ernst van de aandoeningen bij elke behandeling, maar er zijn ook verschillen in wachttijd, kosten en andere aangeboden diensten.
Lees verder voor meer informatie over de top vijf verschillen tussen een inloopkliniek en een bezoek aan de spoedeisende hulp en waarom u misschien de ene boven de andere wilt kiezen voor zorg.
1. Niveau van zorg en behandelingen
Emergiekamers zijn bedoeld om spoedeisende, complexe of levensbedreigende aandoeningen te behandelen. Ze zijn gebouwd als onderdeel van een ziekenhuis of een zelfstandige spoedeisende hulpafdeling, waardoor ze toegang hebben tot een grotere verscheidenheid aan zorgverleners, technologie en diensten om snelle en/of meer geavanceerde behandelingen te bieden.
Inloopklinieken behandelen kleine, eenvoudige of niet-levensbedreigende aandoeningen. Hoewel inloopklinieken vaak zijn uitgerust met beeld- en laboratoriumtechnologie (zoals rontgenfoto\’s), zijn ze bedoeld voor aandoeningen die geen snelle of geavanceerde behandeling vereisen en kunnen ze in plaats daarvan meer kleine kwalen diagnosticeren en behandelen.
Aanvullend kunnen inloopklinieken een verscheidenheid aan extra diensten bieden die spoedeisende hulp niet kan bieden, zoals:
- Virtuele zorg
- COVID-19 of griepproeven
- Physicalen
- Occupational medicine solutions
- En meer
2. Volgorde van triage
Het doel van een spoedeisende hulp is het zo snel mogelijk triageren, diagnosticeren en behandelen van patienten met ernstige ziekten of verwondingen. Om ervoor te zorgen dat degenen met de ernstigste aandoeningen het snelst worden gezien, behandelen SEH\’s patienten met de ernstigste ziekte of verwondingen het eerst, ongeacht wanneer ze aankomen. Dit betekent dat patienten die na u aankomen, eerder kunnen worden gezien dan u.
Aan de andere kant behandelen inloopklinieken patienten op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, dus patienten worden gezien in de volgorde waarin ze aankomen. En door gebruik te maken van diensten als online inchecken (indien beschikbaar), kunnen patienten hun bezoek nog meer stroomlijnen.
3. Wachttijden
Omdat spoedeisende hulp patienten ziet in volgorde van ernst, niet in volgorde van aankomst, kan dit leiden tot veel langere wachttijden (afhankelijk van je toestand). Als uw situatie minder ernstig is, kunt u een tot twee uur of langer wachten om te worden gezien, en het kan nog een langere periode duren voordat u een arts kunt zien.
Bij een inloopkliniek wordt u echter veel sneller gezien. Zodra u aankomt, zal de kliniek snel werken om u te registreren en terug naar een arts te krijgen. Veel klinieken streven er zelfs naar om patienten binnen 60 minuten of minder binnen en buiten te krijgen.
4. Kosten
In veel gevallen kunnen patienten honderden of duizenden dollars verwachten voor een bezoek aan de spoedeisende hulp, en zelfs meer voor ambulancediensten. Hoewel dit afhankelijk is van uw aandoening en de specifieke zorg die u nodig hebt, kosten diensten van een spoedeisende hulp over het algemeen gewoon meer. Bovendien zullen uw kosten blijven stijgen als u wordt opgenomen in het ziekenhuis.
Walk in clinics zijn meestal veel betaalbaarder. In feite hoeven veel patienten slechts een copay te betalen voor hun bezoek. Als u geen zorgverzekering hebt of aanvullende diensten ontvangt, kunnen uw kosten hoger zijn, maar in het algemeen liggen de gemiddelde kosten van een bezoek aan een inloopkliniek tussen $100 en $150.
5. Personeel
Spoedeisende hulp wordt bemand door en heeft toegang tot een groot aantal verpleegkundigen, artsen en specialisten. Omdat ze meestal deel uitmaken van een groter ziekenhuis, kunt u alle zorgverleners in dat ziekenhuis zien die u nodig hebt.
Inloopspreekuren behandelen niet zo ernstige of complexe aandoeningen, en daar werken meestal nurse practitioners en physician assistants. Niettemin kunnen deze zorgverleners helpen bij een snelle diagnose en behandeling van uw aandoening en recepten bestellen of advies geven over vervolgzorg.
De bottom line
Zowel spoedeisende hulp als inloopklinieken bieden waardevolle diensten voor de behandeling van verschillende soorten aandoeningen.
Bij de beslissing waar u heen gaat, is het belangrijk rekening te houden met de ernst van uw aandoening, de kosten, de wachttijden en andere factoren die voor u belangrijk zijn. Op die manier kunt u voor uzelf of uw gezin de beste beslissing nemen over waar u de zorg kunt krijgen die u nodig hebt.