header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


9 Voordelen van een inloopspreekuur in plaats van de spoedeisende hulp

May 22, 2023 4:00 PM ET

Niemand is graag ziek of voelt zich niet goed. Dus, als je een kleine ziekte of verwonding hebt die geen snelle of geavanceerde zorg of behandelingen vereist, overweeg dan om naar een walk in clinic te gaan.

Van snijwonden tot hoesten, walk in clinics bieden handige, snelle, betaalbare zorg en diensten. Er zijn een aantal voordelen om naar een inloopkliniek te gaan. Lees verder om enkele van deze voordelen te leren kennen.

1. Krijg behandeling voor kleine ziektes en verwondingen

Zelfs als het klein is, kun je bij een inloopkliniek terecht voor je klachten of verwondingen. Of je nu snel geholpen wilt worden of zorg nodig hebt na kantooruren, deze klinieken kunnen een diagnose stellen en behandeling bieden voor een verscheidenheid aan aandoeningen zoals:

  • Minor injuries zoals kneuzingen, kleine pijnklachten (zoals rugpijn), verstuikingen en verrekkingen, of kleine botbreuken.
  • Minor snijwonden , rijtwonden en infecties.
  • Minor brandwonden.
  • Koude, griep en luchtwegklachten zoals oorpijn, verstopping, keelpijn, hoofdpijn, of lage koorts.
  • Kleine oogproblemen zoals irritatie of roze ogen.
  • Gastro-intestinale problemen , waaronder braken en diarree.
  • Urinaire infecties (UTI\’s).
  • Allergieen of kleine allergische reacties , waaronder netelroos of uitslag.

Het is belangrijk om naar een spoedeisende hulp (ER) te gaan of 911 te bellen als u symptomen ervaart van een hartaanval of beroerte, ernstige bloedingen of pijn, moeite met ademhalen, of een ander spoedeisend of levensbedreigend letsel of ziekte.

2. Aanvullende diensten kunnen worden verleend

In aanvulling op de behandeling van kleine ziekten en verwondingen, kunnen sommige inloopklinieken aanvullende diensten voor u en uw familie aanbieden, zoals:

  • Testen voor COVID-19 en de griep.
  • Sport, school, werk, of andere soorten lichamelijke onderzoeken voor zowel kinderen als volwassenen.
  • Werkgelegenheidsgeneeskunde oplossingen voor werkgevers (zoals pre-employment screenings of behandeling voor werkgerelateerde blessures).

3. Je wordt sneller gezien en behandeld

In tegenstelling tot spoedeisende hulpposten die patienten zien op volgorde van ernst, zien inloopklinieken patienten op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Meer dan 34% van de patienten brengt tussen de twee en vier uur door op de spoedeisende hulp en wacht soms wel een uur of langer op een arts. In een inloopkliniek kunt u echter sneller worden gezien omdat patienten niet voor u worden gezien, zelfs als ze na u aankomen.

4. Zorg krijgen wanneer je het nodig hebt

walk in klinieken zijn open tijdens de normale kantooruren, maar veel klinieken zijn ook \’s avonds, in het weekend en op sommige feestdagen geopend. Dit kan vooral nuttig zijn als je kleine symptomen of pijn hebt, maar het kantoor van je arts gesloten is, of als je niet meteen gezien kunt worden, en je toch snel de zorg kunt krijgen die je nodig hebt zonder dat je meer tijd hoeft door te brengen op een spoedeisende hulp.

5. Zorg krijgen waar je het nodig hebt

Een ziekte of verwonding komt niet altijd gelegen, en het is belangrijk om zorg te kunnen krijgen zonder een grote afstand te hoeven afleggen. inloopklinieken zijn vaak gunstig gelegen in je buurt, wat een groot voordeel kan zijn. U zult ook merken dat inloopklinieken vaak dichtbij of naast lokale apotheken of andere medische faciliteiten liggen, mocht u een recept nodig hebben of snel toegang tot vervolgzorg.

6. Bespaar geld

Recente gegevens stellen dat de gemiddelde kosten van een bezoek aan de spoedeisende hulp ongeveer $1.150 bedragen, hoewel de kosten, afhankelijk van de specifieke zorg die je nodig hebt, veel hoger kunnen zijn. Als u echter naar een inloopkliniek kunt gaan, zult u merken dat die meestal veel voordeliger is, vooral als u een ziektekostenverzekering hebt. In veel gevallen betaal je een fractie van wat je zou betalen voor dezelfde of vergelijkbare diensten bij een spoedeisende hulp.

Zelfs als je geen ziektekostenverzekering hebt, zul je merken dat inloopklinieken meestal lagere eigen bijdragen hebben dan wat je zou betalen bij een spoedeisende hulp.

7. Krijg toegang tot virtuele zorg

Het hebben van gemakkelijke toegang tot virtuele zorg is de laatste jaren aanzienlijk belangrijker geworden, en toegang tot virtuele zorg in een inloopkliniek kan veel voordeel opleveren. Sommige klinieken bieden deze dienst aan, zodat u snel en gemakkelijk toegang hebt tot zorg zonder dat u uw huis hoeft te verlaten.

8. Een afspraak is niet nodig

Als u zich niet goed voelt, hoeft u niet te wachten om een afspraak te maken met uw huisarts of urenlang op de eerste hulp te zitten voor een behandeling. U kunt naar een inloopkliniek gaan wanneer ze open zijn, en u hoeft er geen afspraak voor te maken. Loop gewoon binnen wanneer je zorg nodig hebt.

9. Online inchecken

Sommige inloopklinieken bieden de mogelijkheid om online in te checken voordat je aankomt. Door dit te doen kun je in wezen je plek in de rij voor de kliniek reserveren. Dit is geen geplande afspraak en wachttijden kunnen altijd varieren, maar online inchecken kan uw bezoek sneller en gemakkelijker maken.

Inchecken terwijl u onderweg bent naar de kliniek, of reserveer uw plek later op de dag en wacht thuis. Uw kliniek kan real-time herinneringen en/of updates aanbieden via sms of e-mail of aankomen op het tijdstip waarvoor u heeft ingecheckt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire