header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een stap-voor-stap gids om uw pensioensparen te berekenen

May 22, 2023 12:54 PM ET

Het begrip pensioen is de afgelopen jaren opnieuw gedefinieerd. Veel Amerikanen verlengen hun dienstverband tot op latere leeftijd. Anderen vullen hun inkomen aan met zelfstandig ondernemerschap of thuiswerk. Hoe dan ook, je moet een getal bedenken hoeveel je nodig hebt om met pensioen te gaan en comfortabel te leven. U kunt een pensioencalculator gebruiken om uit te zoeken hoe dat bedrag eruitziet. Hieronder staan een paar stappen om te beginnen.

1. Tel je uitgaven

Bereken hoeveel je elke maand uitgeeft, vermenigvuldig dat getal met twaalf en vermenigvuldig het totaal dan met 25. Het uiteindelijke getal is een ruwe schatting van hoeveel je nodig hebt om met pensioen te gaan. Als u bijvoorbeeld $5.000 per maand uitgeeft, is dat $60.000 per jaar, dus moet u $1,5 miljoen sparen. Dat is gebaseerd op de huidige cijfers, maar uw uitgaven kunnen in de loop der tijd veranderen. Het is dus het beste om rekening te houden met extra geld voor ziektekosten, inflatie, stijgingen van maandelijkse rekeningen, reiskosten en hobby\’s.

2. Bepaal uw tijdlijn voor pensionering

Er zijn twee onderdelen betrokken bij het uitzoeken van uw mogelijke tijdlijn voor pensionering. De eerste is inschatten hoeveel jaar u nog wilt werken voordat u met pensioen gaat. De tweede is om die jaren te delen door het aantal dat u in stap 1 hebt berekend. Als u $ 1,5 miljoen nodig hebt en nog dertig jaar moet werken, moet u $ 50.000 per jaar sparen. Dat getal lijkt ontmoedigend, maar het is inclusief beleggingsrendement.

3. Bepaal uw risicotolerantie

Risicotolerantie wordt bepaald door de persoonlijke levensstijl en de tijd die iemand heeft tot zijn pensioen. Iemand van middelbare leeftijd die een gezin grootbrengt, kan het zich niet veroorloven zijn toekomst te vergokken met risicovolle beleggingen. Jongere, alleenstaande mensen kunnen meer risico\’s nemen. U kunt uw risicotolerantie bepalen door uw tijdlijn te beoordelen, uw financiele doelen te herzien en eerlijk tegen uzelf te zijn over hoeveel onzekerheid u bereid bent te accepteren.

4. Kies uw beleggingen zorgvuldig

Beleggingen met een laag risico zijn producten zoals obligaties en beleggingsfondsen, waar het rendement lager is maar niet volatiel. Aandelen en alternatieve beleggingen houden meer risico in omdat de waarden de neiging hebben te schommelen, soms tot in het extreme. 401(k) aanbieders bieden beheerde portefeuilles aan op basis van uw risicotolerantie. U kunt uw beleggingen ook zelf beheren, maar zorg ervoor dat u weet wat u doet als u besluit die weg in te slaan.

5. Zorg voor dierbaren

Het is belangrijk om rekening te houden met je familie als je pensioenplannen maakt. Een levensverzekering moet deel uitmaken van uw beleggingsportefeuille. Het zorgt ervoor dat er voor uw dierbaren wordt gezorgd nadat u er niet meer bent en helpt bij het dekken van zaken als levenseindekosten en medische rekeningen, en zelfs bij het betalen van het schoolgeld van uw kinderen. Een permanente levensverzekering is een actief dat in de loop der tijd contante waarde opbouwt. U kunt met een erkende verzekeringsagent spreken om beter te begrijpen wat uw behoeften zijn om ervoor te zorgen dat iedereen gedekt is.

6. Herzie uw plan regelmatig

Dit is waar die pensioencalculator van pas komt. Gebruik het om uw plan te herzien en zorg ervoor dat de getallen die u bedenkt goed worden aangepast om rekening te houden met de inflatie. Uw levensomstandigheden kunnen ook veranderen. Herzie uw pensioenplan onmiddellijk als u belangrijke veranderingen in uw leven doorvoert, zoals trouwen, een huis kopen of een kind krijgen. Zo houdt u het plan actueel, zodat u comfortabel met pensioen kunt gaan.

The Bottom Line

Reken uw uitgaven af, bepaal uw tijdlijn tot uw pensioen, bepaal uw risicotolerantie en investeer zorgvuldig. Zorg ervoor dat uw dierbaren worden verzorgd door te investeren in een permanente levensverzekering. Gebruik al deze elementen om een pensioenspaarplan te ontwikkelen en herzie dat plan regelmatig. Levens- en economische omstandigheden kunnen veranderen. Wees daarop voorbereid.

Bronnen:

https://www.synchronybank.com/blog/ultimate-guide-to-retirement-calculations/

https://www.thebalancemoney.com/how-to-calculate-your-retirement-needs-4061547

https://www.investopedia.com/articles/retirement/11/5-steps-to-retirement-plan.asp


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire