header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LexisNexis Fellowship Programma kondigt derde Fellowship Cohort aan en introduceert Fellowship Sponsors

May 23, 2023 10:12 AM ET

2023 cohort omvat 15 studenten van zes hogescholen in het Historically Black Colleges and Universities Law School Consortium

NEW YORK – LexisNexis Legal & Professional® heeft vandaag het derde cohort van 15 studenten aangekondigd voor zijn LexisNexis African Ancestry Network & LexisNexis Rule of Law Foundation Fellowship programma. Nieuw dit jaar is dat het programma een teamgebaseerde aanpak volgen, waarbij de nadruk ligt op vijf projecten die systemisch racisme uitbannen en meer gelijkheid en toegankelijkheid creeren in het Amerikaanse rechtssysteem. Om de impact van het programma verder te vergroten, heeft LexisNexis mogelijkheden voor bedrijfssponsoring gecreeerd, waardoor advocatenkantoren en bedrijven hun inzet voor inclusie en diversiteit kunnen tonen, toegang krijgen tot divers HBCU Law School talent en kunnen bijdragen aan meer gelijkheid in het rechtssysteem. Reed Smith is het eerste advocatenkantoor dat het programma sponsort.

De fellows van dit jaar zijn geselecteerd uit een grote en competitieve pool van kandidaten die alle zes rechtenfaculteiten vertegenwoordigen die het Historically Black Colleges and Universities Law School Consortium (HBCULSC) vormen. Het cohort van 2023 bestaat uit:

 • Florida A & M University College of Law: Jai\’Ehir Jackson-Hawkins en Veronica Alba
 • Howard University School of Law: Morigan Tuggle, Lauren Fleming en Favour Okhuevbie
 • North Carolina Central University School of Law: Zaria Graham en Larry Futrell
 • Southern University Law Center: Qwantaria Russell, Tatiyana Brown-Harper, Skylar Dean, Jaylon Denkins, en Whitney Triplet
 • Thurgood Marshall School of Law: Christian Wolford
 • University of the District of Columbia David A. Clarke School of Law: Imani Roberson en Paul Campbell

"We streven ernaar de vertegenwoordiging van diverse beoefenaars van juridische beroepen in prestigieuze en lucratieve rechtsgebieden te vergroten door HBCU rechtenstudenten extra professionele ontwikkeling, loopbaanondersteuning en blootstelling aan de industrie te bieden om hun toegang tot kansen te garanderen", aldus Adonica Black, Director, Global Diversity and Inclusion bij LexisNexis Legal & Professional. "Dit jaar nam ons afdelingsoverschrijdende team van LexisNexis-medewerkers een diepe duik in het onderzoek dat door de eerste twee Fellowship-cohorten is gepubliceerd en identificeerde vijf specifieke aandachtsgebieden waarop we denken een betekenisvolle impact te kunnen maken."

"Het ondersteunen van getalenteerde en verdienstelijke rechtenstudenten aan HBCU\’s met de middelen om hun potentieel te verwezenlijken is van cruciaal belang voor het slechten van de systemische barrieres die kansen hebben ontzegd aan veel te veel mensen", aldus Reggie McGahee, Reed Smith\’s Global Head of Diverse Recruiting. "Reed Smith\’s steun aan het LexisNexis African Ancestry Network & LexisNexis Rule of Law Foundation Fellowship programma is een voorbeeld van hoe samenwerking binnen de juridische sector de middelen kan bieden die nodig zijn om het beroep in de richting van inclusie, gelijkheid en rechtvaardigheid te bewegen. Als kantoor, en als leden van de grotere gemeenschap, blijven wij ons inzetten voor deze waardige zaak."De vijf door LexisNexis geselecteerde projecten zijn:

 • The Gavel League: An App Providing Legal Education to Children and Adolescents
 • I, Too, Sing America: Uncovering Untold U.S. History through the Law
 • Technologische oplossingen om raciale vooroordelen bij de juryselectie te verminderen
 • Pathways to Practice Pipeline: Building Bridges for HBCU Students to Legal Fields Lacking Diversity
 • Law Clinic Support Tools & Resources to Combat Systemic Racism in the Legal System

Het cohort zal deelnemen aan een jaarlijkse Fellowship Innovation Retreat in Raleigh waar ze zullen samenwerken met het LexisNexis productteam om te ontdekken hoe technologie gelijkheid in het rechtssysteem kan versnellen door LexisNexis producten te gebruiken om hun projecten te ondersteunen. Daarnaast zullen de fellows wederzijdse feedback geven aan het productteam over manieren om verder te innoveren voor gelijkheid.

Het LexisNexis Fellowship Program werd in 2021 gelanceerd door het African Ancestry Network (AAN) en LexisNexis Rule of Law Foundation als onderdeel van LexisNexis\’ commitment om systemisch racisme in rechtssystemen te elimineren en een cultuur van inclusie en diversiteit bij het bedrijf op te bouwen. Het programma is opgezet in samenwerking met de National Bar Association en het Historically Black Colleges and Universities Law School Consortium (HBCULSC).

"Onze visie is dat we de wereld voor iedereen een betere plek kunnen maken door de rechtsstaat voor iedereen te bevorderen," zei Ian McDougall, voorzitter van de LexisNexis Rule of Law Foundation. "Het is fantastisch om te zien hoe LexisNexis zijn middelen en de toewijding van zijn mensen inzet om een praktische, tastbare impact te hebben op de rechtsstaat – en op de levens en carrieres van zijn fellows."

Elke fellow ontvangt 10.000 dollar en besteedt negen maanden aan een unieke ervaring om zijn carriere te versnellen, zijn leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en mogelijkheden te creeren om echt een verschil te maken. Net als in voorgaande jaren zullen LexisNexis-medewerkers de fellows begeleiden en met hen samenwerken aan hun projecten met als gezamenlijk doel oplossingen te implementeren om systemisch racisme in ons rechtssysteem uit te bannen en tegelijkertijd de vier sleutelelementen van de rechtsstaat te bevorderen – gelijkheid onder de wet, transparantie van de wet, een onafhankelijke rechterlijke macht en toegankelijke rechtsmiddelen.

Bij het einde van het fellowship presenteren de fellows de resultaten van hun projecten aan leidinggevenden van LexisNexis, medewerkers, decanen van de HBCULSC en sponsors van het programma op het jaarlijkse LexisNexis Equity in the Law Symposium.

Wie geinteresseerd is in de bevindingen van het 2022 fellowship cohort kan het rapport downloaden of het LexisNexis Rule of Law Foundation 2022 Equity In the Law Symposium Webinar.

Editor\’s Note: Foto\’s van het 2023 Fellowship cohort zijn beschikbaar op aanvraag.

Over LexisNexis Legal & Professional LexisNexis® Legal & levert juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier was het bedrijf de eerste die juridische en zakelijke informatie online bracht met zijn Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 werknemers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Het African Ancestry Network (AAN) is georganiseerd als officieel netwerk voor werknemers van Afrikaanse afkomst bij RELX. AAN omarmt RELX corporate diversiteit initiatieven gericht op het verbeteren van het concurrentievermogen van het bedrijf door het verhogen van de vertegenwoordiging, ontwikkeling, promotie en behoud van zwarte werknemers.

Over LexisNexis Rule of Law Foundation LexisNexis Rule of Law Foundation is een 501(c)(3) non-profit organisatie die de missie heeft om de rechtsstaat over de hele wereld te bevorderen. De stichting richt zich op de vier kernelementen van de rechtsstaat: transparantie van de wet, toegankelijke rechtsmiddelen, gelijke behandeling onder de wet en onafhankelijke rechters.

Media Contacts

Dana Greenstein Director of Corporate Communications, North America & UKLexisNexis Legal & Professional212-448-2163[email protected]

Jessi Adler Plat4orm PR[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire