header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division verwijst claims van ViiV Healthcare over DOVATO HIV-medicijnen naar FDA en FTC voor beoordeling

May 23, 2023 11:36 AM ET

New York, NY – 27 april 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft reclameclaims van ViiV Healthcare Company voor haar DOVATO® single-tablet HIV-behandelingsmedicijn doorverwezen naar de U.S. Food and Drug Administration (FDA) en Federal Trade Commission (FTC) nadat het bedrijf de NAD had geinformeerd dat het niet zou deelnemen aan het zelfreguleringsproces van de NAD met betrekking tot de gewraakte beweringen.

ViiV\’s beweringen over haar DOVATO medicijn, die verschenen in multichannel reclame, werden aangevochten door Gilead Sciences, Inc, fabrikant van Biktarvy®, een concurrerend HIV-medicijn.

Gilead betwistte expliciete en impliciete gezondheidsgerelateerde beweringen dat DOVATO superieur is aan Biktarvy omdat het minder medicijnen bevat, geen tenofovir alafenamide (TAF) bevat en waarschijnlijk minder negatieve gevolgen heeft voor het nier-, lipiden- en gewichtsprofiel van patienten.

ViiV diende geen inhoudelijk antwoord in, maar liet het NAD weten dat het niet zou deelnemen aan het zelfreguleringsproces van het NAD, omdat het van mening is dat de FDA het best in staat is om de geschiktheid van deze beweringen over geneesmiddelen op recept te beoordelen.

NAD beoordeelt regelmatig reclameclaims voor door de FDA gereguleerde producten, waaronder geneesmiddelen.

Gezien de beslissing van ViiV om niet deel te nemen aan het zelfreguleringsproces van de NAD, heeft de NAD de zaak doorverwezen naar de FDA en de FTC voor onderzoek en mogelijke handhavingsmaatregelen.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire