header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Staatssecretaris Anthony Blinken erkent ICNA Relief tijdens jaarlijkse Eid-viering

May 23, 2023 9:20 AM ET

ICNA Relief is een van de vele door moslims geleide gemeenschapsorganisaties die zich inzetten voor de opbouw van rechtvaardige en mondige gemeenschappen in het hele land.

Washington, DC – 5/13/2023 – Tijdens de jaarlijkse Eid-viering van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Blair House (The President\’s Guest House) op dinsdag 09 mei heeft minister Antony Blinken twee medewerkers van ICNA Relief USA erkend, Fazal Wahab Mumtaz, en Meena Khalilur Raman,

Zowel Mumtaz als Raman hebben de Afghaanse nationaliteit en zijn naar de Verenigde Staten verhuisd tijdens de terugtrekking van de Verenigde Staten uit Afghanistan in 2021. Nu helpen zij als opkomende leiders in de Amerikaans-moslimgemeenschap, vanuit het kantoor van ICNA Relief in Alexandria, Virginia, essentiële sociale diensten zoals gezondheidszorg en tijdelijke huisvesting te bieden aan vluchtelingenpopulaties in het hele land, waaronder tienduizenden Afghaanse vluchtelingen.

De receptie werd gehouden in Blair House en werd bijgewoond door gekozen functionarissen, filantropen en leiders uit de gemeenschap. Het evenement vierde de prestaties van organisaties die een aanzienlijke impact hebben gehad in en buiten hun gemeenschap, en benadrukte het belang van dienstverlening en samenwerken aan een betere samenleving voor iedereen.

“De leiders in deze kamer weerspiegelen de realiteit dat moslim-Amerikanen een vitaal onderdeel zijn van het weefsel van dit land,” zei minister Blinken.

Verder prees hij de gemeenschapsleiders in de zaal voor “[het weerspiegelen van] zo veel van de geest van Eid – het verlangen om te dienen, mededogen voor de nieuwkomer, een toewijding om een gemeenschap op te bouwen. En u betaalt het, zoals wij zouden zeggen, op een zeer diepgaande manier uit.”

In reactie op deze opmerkingen zei ICNA Relief CEO Maqsood Ahmed: “Ik draag deze erkenning door minister Blinken op aan onze medewerkers, vrijwilligers en donateurs die ons met hun onbaatzuchtige steun hebben geholpen een positief verschil te maken in het leven van duizenden om ons heen. Wij zetten ons in om van ons land een betere plek te maken voor toekomstige generaties.”

Over ICNA Relief

ICNA (the Islamic Circle of North America) Relief is een organisatie voor sociale dienstverlening en rampenbestrijding met kantoren in het hele land. Met diensten variërend van voedselbanken en opvangcentra voor vrouwen tot mobiele gezondheidsklinieken en hulp aan vluchtelingen, is ICNA Relief toegewijd aan het helpen van mensen in nood in de Verenigde Staten op welke manier dan ook. Gemotiveerd door ons moslimgeloof om onze buren te helpen, steunt ICNA Relief de minder bedeelden ongeacht ras, religie of enige andere identiteit.

Om meer te weten te komen over ICNA Relief, bezoek icnarelief.org. Contact Ammar Ahmed [email protected]


Tags:   Dutch, United States, Wire