header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 Veel voorkomende zomerkwetsuren en hoe ze te behandelen

Jun 28, 2023 4:14 PM ET

Zomertijd betekent meer buitenactiviteiten en helaas ook blessures.

24 uurs spoedeisende hulp kan helpen bij de behandeling van veel blessures. Laten we daarom vijf veelvoorkomende
zomerkwetsuren bespreken, van schaafwonden en brandwonden tot verstuikingen en beten, en bespreken hoe je ze het beste kunt behandelen:

Verstuikingen

Een verstuiking is een veel voorkomende blessure wanneer je gewrichtsbanden zijn uitgerekt of gescheurd.

De meest voorkomende vorm van verstuiking is een enkelverstuiking, maar het kan ook voorkomen in de knie, pols of duim. Symptomen van een verstuiking zijn pijn, zwelling, kneuzing en moeite met
bewegen van het getroffen gewricht.

Je kunt je verstuiking thuis behandelen met RICE-therapie: Rust, IJs, Compressie en Elevatie.

Zonnebrand

Een zonnebrand komt vaak voor wanneer je huid wordt blootgesteld aan te veel ultraviolette (UV) straling van de zon.

Symptomen van zonnebrand zijn roodheid, pijn, zwelling en, in ernstige gevallen, blaarvorming op de huid.

Je kunt zonnebrand misschien thuis behandelen door koele kompressen op het getroffen gebied aan te brengen en vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen te nemen.

Warmteberoerte

Warmteberoerte is een ernstige medische aandoening waarbij het lichaam de interne temperatuur niet kan regelen.

Symptomen van een hitteberoerte zijn onder andere een hoge lichaamstemperatuur (103 graden Fahrenheit of hoger), een hete rode huid, een snelle pols, hoofdpijn, misselijkheid en verwardheid.

Als je vermoedt dat iemand een hitteberoerte heeft, is het van vitaal belang om onmiddellijk medische hulp te zoeken of 112 te bellen. Je kunt mensen met een hitteberoerte helpen afkoelen met koude
kompressen of een koel bad totdat medische hulp arriveert.

Dehydratie

Dehydratie treedt op wanneer het lichaam meer vocht verliest dan het opneemt en daardoor niet goed kan functioneren.

Symptomen van uitdroging zijn onder andere overmatige dorst, donkere urine, droge mond en lippen, vermoeidheid, duizeligheid en licht in het hoofd.

U kunt uitdroging behandelen door veel vocht te drinken, zoals water of sportdrank.

Als je vermoedt dat jij of iemand die je kent ernstig uitgedroogd is, is het essentieel om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken.

Insectenbeten en -steken

Insectenbeten en -steken komen vaak voor omdat bepaalde insecten het goed doen in de zomer, zoals muggen, bijen, wespen, horzels, teken en spinnen.

Symptomen van een insectenbeet of -steek hangen af van het soort insect, maar kunnen roodheid, zwelling, pijn, jeuk en netelroos zijn.

De meeste insectenbeten en -steken kunnen thuis behandeld worden met vrij verkrijgbare medicijnen zoals antihistaminica. Sommige mensen kunnen echter ernstige allergische reacties krijgen op insectenbeten en -steken, bekend als anafylaxie, en hebben onmiddellijk medische hulp nodig.

Eindgedachten

Verzorging in de zomer is essentieel en kan makkelijker zijn als je weet hoe je veelvoorkomende problemen moet behandelen.

Je kunt veilig blijven door proactieve stappen te nemen zoals het dragen van zonnebrandcreme als je langere tijd aan de zon wordt blootgesteld, het vermijden van activiteiten buiten in extreme
hitte, gehydrateerd blijven met voldoende vloeistoffen en het gebruik van insectenspray.

Tot slot kun je er met kennis van de symptomen en behandelmethoden voor veelvoorkomende zomerkwetsuren voor zorgen dat je gezin gezond blijft en kan genieten van alle leuke activiteiten die het
seizoen te bieden heeft!


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire