header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Heb je zwemmersoor? Dit is wat je moet doen

Jun 28, 2023 3:50 PM ET

Je oren goed verzorgen is belangrijk en als je symptomen van zwemmersoor ervaart, moet je meteen actie ondernemen.

Gelukkig kun je een paar dingen doen om de aandoening te verlichten, zoals een vrij verkrijgbaar oordruppeltje voor zwemmersoor gebruiken, de gehoorgang volledig afdrogen na het zwemmen en de
luchtvochtigheid verhogen met een luchtbevochtiger, vooral \’s nachts.

Als de symptomen aanhouden of verergeren, neem dan contact op met uw lokale polikliniek voor professionele medische hulp.

Wat is zwemmersoor?

Zwemmersoor is een infectie van de uitwendige gehoorgang veroorzaakt door bacterien, water of schimmel die ontsteking veroorzaakt.

Zwemmersoor ontstaat wanneer er water in de gehoorgang terechtkomt tijdens het zwemmen of douchen, waardoor er een gunstige omgeving voor bacterien ontstaat om te groeien.

Symptomen van zwemmersoor zijn vaak jeuk, pijn, roodheid en afscheiding uit het aangetaste gebied.

Onbehandeld kan ernstig zwemmersoor gehoorverlies veroorzaken en je dagelijkse activiteiten zoals slapen of zelfs werken verstoren.

Ga naar een spoedkliniek of een dokter

Als je denkt dat je misschien zwemmersoor hebt, kun je het beste een afspraak maken met je huisarts of naar een spoedkliniek gaan voor behandeling.

Je arts zal een diagnose stellen van je mogelijke zwemmersoor en je dienovereenkomstig behandelen.

De behandeling bestaat meestal uit voorgeschreven medicijnen zoals antibiotica en ontstekingsremmers. Deze medicijnen helpen de ontsteking te verminderen en doden eventuele bacterien die je
gehoorgang zijn binnengedrongen.

Zorg ervoor dat je de instructies van je arts goed opvolgt om er zeker van te zijn dat je geneest.

Hoe wordt zwemmersoor behandeld?

Het primaire doel van de behandeling is het verminderen van ontstekingen en het opdrogen van overtollig vocht dat zich heeft opgehoopt.

Dus, je arts kan een topische antibiotische zalf, steroide druppels, of een zuurvormende oplossing voorschrijven die kan helpen de irritatie te verminderen. Hij of zij kan ook vrij verkrijgbare
pijnstillers aanraden om het aanhoudende ongemak te verlichten.

Symptomen van zwemmersoor

Enkele veelvoorkomende symptomen van zwemmersoor zijn:

  • Pijn bij het bewegen van je hoofd (zoals knikken)
  • Jeuk aan de binnenkant van je oren
  • Zwelling rond de buitenkant van je oren
  • Vochtafvoer uit een of beide oren (die geelachtig-groen zijn)
  • Gezwollen gehoor
  • Koorts als je een bacteriele infectie hebt

Als je deze symptomen ervaart na het zwemmen of baden, ga dan meteen naar de dokter. Op die manier kunnen ze een goede diagnose stellen en de onderliggende oorzaak van deze symptomen behandelen.

Kan zwemmersoor vanzelf genezen

Zwemmersoor kan helaas niet genezen zonder medische interventie.

Als de infectie niet behandeld wordt, kan deze na verloop van tijd verergeren en leiden tot ernstigere complicaties zoals gehoorverlies of permanente schade aan het binnenoor. Het is dus belangrijk
om medische hulp te zoeken als je vermoedt dat je zwemmersoor hebt.

Bottom Line

Zwemmersoor is een veel voorkomende en behandelbare aandoening waar veel mensen last van hebben.

Het is belangrijk om maatregelen te nemen om te voorkomen dat de aandoening zich ontwikkelt en om het snel te behandelen als je de symptomen ervaart.

Het droog houden van je oren tijdens het zwemmen, het dragen van oordoppen of andere waterdichte bescherming en het raadplegen van een arts als je denkt dat je zwemmersoor hebt, kan helpen om je
oren te beschermen.

Wacht niet te lang met het zoeken van medische hulp voor een mogelijk geval van zwemmersoor en onthoud dat preventie de sleutel is.

Gemeenschappelijke diensten van spoedeisende hulpcentra zijn onder andere persoonlijke & virtuele zorg voor oorinfecties,
verkoudheid en griepsymptomen, lichamelijk onderzoek en meer.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire