header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Moet ik mijn 401K gebruiken om mijn creditcard af te betalen?

Jun 30, 2023 6:28 AM ET

Een creditcardschuld kan lastig zijn omdat je saldo maandelijks kan groeien door de oplopende rente. Een oplossing is lenen tegen of opnemen uit je 401k. Dit kan je helpen om sneller uit de
schulden te komen en je credit score te beschermen, maar het kan ook je pensioendoelen in de weg staan.

Dit artikel gaat in op de voor- en nadelen van het afbetalen van creditcards met je 401k en biedt een aantal alternatieve methoden om schulden af te betalen.

Pros en Cons of Paying Off a Credit Card with Your 401k

Hier zijn enkele voor- en nadelen van het afbetalen van creditcards met je 401k pensioenplan:

Pro: Verlaag de rentelasten

De rentetarieven van creditcards en 401k-leningen zijn gebaseerd op de prime rate. Het JKP van een creditcard is echter veel hoger dan dat van een 401k-lening. Ze liggen meestal rond de 23 en
kunnen hoger oplopen. Dit kan het moeilijk maken om schulden af te betalen.

Aan de andere kant zijn de rentetarieven van 401k-leningen meestal rond de 6,5% tot 7,5%.

Pro: Verbeterde kredietscore

Lenen van je 401k vereist geen kredietcontrole, dus je voorkomt kredietschadelijke harde onderzoeken.

Het aflossen van je creditcardschuld verlaagt ook je kredietgebruik, een van de vijf FICO credit score factoren. Het gebruik meet uw totale kredietsaldo ten opzichte van uw totale kredietlimieten
en het saldo van elke kaart ten opzichte van zijn limiet.

Het verlagen van uw gebruik kan uw score verhogen, waardoor u in de toekomst in aanmerking kunt komen voor betere kredietmogelijkheden.

Con: Minder pensioensparen

Opnemen van of lenen tegen je pensioenrekening vermindert je fiscaal uitgestelde spaartegoeden en de effecten van samengesteld rendement.

Deze effecten kunnen je voortgang naar je pensioendoelen vertragen. Vergelijk je saldo met je doelen met een pensioencalculator voordat je geld opneemt uit of leent van je 401k.

Con: Boetes en belastingen

401k opnames kunnen leiden tot inkomstenbelastingen en boetes. Dit vermindert het bedrag dat je hebt voor het afbetalen van schulden en pensioensparen.

Een 401k lening kan helpen om dit te omzeilen. Als je de lening echter niet terugbetaalt, kan dit worden aangemerkt als een opname en leiden tot belastingen en boetes.

Alternatieven voor het afbetalen van schulden met je 401k

401k leningen en opnames kunnen helpen om de creditcardschuld te verminderen, maar geen van beide zijn ideale oplossingen. Hier zijn een paar opties die beter kunnen werken:

1. Maak een budget en verminder uitgaven. Maak een budget en verminder uitgaven

Een gedetailleerd maandelijks budget geeft je een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Zoek naar mogelijkheden om uitgaven te verminderen om geld vrij te maken voor het afbetalen van schulden.

Kort bijvoorbeeld ongebruikte abonnementsdiensten om elke maand geld te besparen. Je kunt ook abonnementen die je gebruikt tijdelijk stopzetten om nog meer vrij te maken voor het afbetalen van
schulden en je later weer abonneren als je er financieel beter voor staat.

Houd je elke maand zo goed mogelijk aan dit budget en maak een categorie voor het afbetalen van je creditcard om een specifiek maandelijks aflossingsbedrag aan toe te wijzen.

2. Herfinancier en consolideer schulden

Herfinancier een creditcard door het saldo van de oude kaart af te betalen met een nieuwe lening tegen een lagere rente.

Je kunt ook schulden consolideren met een lening als je meerdere kaarten hebt. Hierbij krijg je een nieuwe lening tegen een lagere rente om alle creditcards af te betalen.

Er zijn twee manieren om te herfinancieren en te consolideren:

  • Lening: Hiermee kun je alle creditcardschulden consolideren en herfinancieren in een voorspelbare vaste betaling tegen een lagere rente.
  • Saldo-overschrijvingskaart: Hiermee kun je meerdere creditcardtegoeden op een nieuwe kaart zetten en voor een bepaalde periode 0% rente betalen.

3. Onderhandelen over een lagere rente

Leningverstrekkers willen uiteindelijk hun geld terug. Daarom kunnen ze enige ruimte bieden om te onderhandelen over een lagere rente.

Licht je huidige situatie toe en herhaal je belofte om een verantwoordelijke lener te zijn en je schuld af te betalen. Als je kredietverstrekker akkoord gaat met een lager tarief, kun je elke maand
geld besparen en schulden sneller afbetalen.

The Bottom Line

401k\’s kunnen helpen bij het afbetalen van creditcardschulden, maar je kunt eventuele besparingen verliezen door belastingen en boetes. Plus, het vertraagt je voortgang op weg naar je pensioen.

In plaats daarvan, maak een budget, bezuinig op uitgaven, herfinancier en consolideer indien mogelijk, en onderhandel over lagere tarieven. Deze oplossingen kunnen je helpen om uit de schulden te
klimmen terwijl je je zuurverdiende pensioenspaargeld behoudt.

Bronnen:

https://www.forbes.com/advisor/credit-cards/average-credit-card-interest-rate/ (Gemiddelde JKP gegevens)

https://www.debt.org/retirement/401k-loan/ (Gemiddelde 401k lening rentes)


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire