header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Michelingids plant zijn vlag in Colorado

Jul 3, 2023 9:11 AM ET

  • Colorado wordt achtste Michelin-gidsbestemming in Noord-Amerika
  • Michelin Guide inspecteurs zijn al in het veld, het vinden van culinaire juweeltjes

 

DENVER, 14 juni 2023 – Michelin en het Colorado Tourism Office hebben vandaag de Michelin Guide Colorado aangekondigd, de nieuwste uitbreiding van de Michelinegids.

Colorado heeft een rijke culinaire gemeenschap die zowel gevestigde, opmerkelijke chef-koks als innovatieve up-and-comers omvat. Hun restaurantteams zijn toegewijd aan het gebruik van een breed scala aan hoogwaardige ingrediënten, lokaal en duurzaam ingekocht, met farm-to-table dineren als een bijzonder hoogtepunt.

Colorado\’s bergachtige terrein heeft zijn culinaire landschap beïnvloed, met veel restaurants die gerechten aanbieden die geïnspireerd zijn door de outdoor levensstijl van de staat. De gastronomie van Colorado is beïnvloed door de Duitse, Hispanic en Native American culturen; de staat is de thuisbasis van verschillende Native American stammen, waaronder de Ute, Navajo en Apache.

De beroemde anonieme inspecteurs van de Michelin Gids kennen de iconische Michelin Sterren – één, twee of drie – toe aan een ongeëvenaarde keuken. De gids staat ook bekend om zijn Bib Gourmand selectie, waarbij restaurants worden belicht die eten van geweldige kwaliteit tegen goede prijzen bieden. De Michelin Green Star wordt toegekend aan restaurants die toonaangevend zijn op het gebied van duurzame gastronomie. Aanbevolen restaurants en speciale professionele prijzen worden ook benadrukt door de inspecteurs.

De eerste selectie van de Michelin Guide Colorado wordt later in 2023 onthuld en zal Denver, Boulder, Aspen en Snowmass Village, de stad Vail en Beaver Creek Resort omvatten.

“Colorado heeft een dynamische culinaire scene – een die perfect is voor de Michelin Gids,” zei Gwendal Poullennec , de internationale directeur van de Michelin Gidsen. “De hotspotlocaties van de staat hebben

veel creatieve restaurantteams en een spannende mix van smaken. Een mix van culturele invloeden geeft chef-koks inspiratie om klassieke gerechten opnieuw uit te vinden. En het begint allemaal met de meest verse seizoensgebonden ingrediënten, zoals lokaal fruit, groenten, vis en wild. Fijnproevers zullen van heinde en verre komen om te proeven van wat Colorful Colorado te bieden heeft!”

Met zorg voor hun vertrouwelijkheid zijn de inspecteurs van de Michelin Gids al ter plaatse, ze reserveren anoniem een diner en betalen voor al hun maaltijden om ervoor te zorgen dat ze hetzelfde worden behandeld als elke andere klant.

“We zijn verheugd om samen te werken met de Michelin Gids om de uitzonderlijke keuken, duurzaamheidsinspanningen en innovatie van de culinaire industrie in Colorado te benadrukken,” zei Timothy Wolfe , directeur van het Colorado Tourism Office. “Inwoners van Colorado genieten al lang van de groeiende culinaire scene van onze ongelooflijk getalenteerde chef-koks, die lokaal geoogste ingrediënten tot leven brengen. De Michelin-gids zal Colorado verder verheffen als een wereldwijde eetbestemming, waar een verscheidenheid aan smaken wordt geserveerd met de authentieke vriendelijke houding die alleen in Colorado kan worden gevonden.”

De Michelin-gids observeert voortdurend de evolutie van culinaire bestemmingen over de hele wereld. Michelin werkt samen met Destination Marketing Organizations, oftewel toerismebureaus, om de reisindustrie in de respectievelijke locaties te promoten; het selectieproces van de Michelin-gids blijft echter volledig onafhankelijk en wordt bepaald door anonieme inspecteurs. De Michelin-gids werkt alleen samen met het Colorado Tourism Office aan marketing- en promotieactiviteiten.

De 2023 Colorado restaurantselectie zal later dit jaar worden toegevoegd aan de Michelin-gids selectie van hotels en zal de meest unieke en spannende plekken om te verblijven in Colorado en de rest van de wereld bevatten. Bezoek de website van de Michelingids of download de gratis app voor iOS en Android, om onvergetelijke hotels te boeken en restaurants te reserveren via partners OpenTable, Resy en SevenRooms.

Geschiedenis en methodologie

De komende Colorado restaurantselectie zal de historische methodologie van Michelin volgen, gebaseerd op vijf universele criteria, om ervoor te zorgen dat de selectie van elke bestemming rechtvaardig is: 1) kwaliteitsproducten; 2) de harmonie van smaken; 3) de beheersing van kooktechnieken; 4) de stem en persoonlijkheid van de chef die tot uiting komen in de keuken; 5) consistentie tussen elk bezoek en door het hele menu (elk restaurant wordt meerdere keren per jaar geïnspecteerd).

De Michelin Gids blijft een betrouwbare metgezel voor elke reiziger die op zoek is naar een goede maaltijd. De gids werd voor het eerst gepubliceerd in Frankrijk bij de wisseling van de 20e eeuw om de verkoop van banden aan te moedigen door praktisch advies te geven aan Franse automobilisten. De inspecteurs van Michelin gebruiken nog steeds dezelfde criteria en selectiemethode als in het begin, nu toegepast op bestemmingen over de hele wereld.

In 2005 publiceerdeMichelin zijn eerste Noord-Amerikaanse gids voor New York. Sindsdien zijn er gidsen toegevoegd in Washington, D.C.; Chicago; Californië; Miami/Orlando/Tampa, Florida; Toronto; en Vancouver.

Over Michelin North America, Inc.

Michelin, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Toegewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van haar klanten, ontwerpt en distribueert Michelin de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van haar klanten. Michelin biedt digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof om een grote verscheidenheid aan industrieën te bedienen – van lucht- en ruimtevaart tot biotechnologie. Met het hoofdkantoor in

Greenville, South Carolina, heeft Michelin North America ongeveer 23.000 werknemers en 34 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada. (michelinman.com)

Over het Colorado Tourism Office

Het Colorado Tourism Office (CTO) is een afdeling van het Office of Economic Development and International Trade van de gouverneur. De missie van het CTO is om de toeristische sector te versterken door de wereld te inspireren om Colorado op verantwoorde en respectvolle wijze te verkennen. Het CTO wil de kracht en veerkracht van de hele industrie bevorderen door samenwerking, inclusiviteit, innovatie en leiderschap. In 2021 gaven reizigers in Colorado $22,5 miljard uit, wat $1,5 miljard aan lokale en staatsinkomsten genereerde en de belastingdruk voor elk huishouden in Colorado met $690 verlaagde. Ga voor meer informatie naar www.colorado.com.

Neem voor meer informatie contact op met:

Andrew Festa

Michelin North America – External Communications [email protected]

Hayes Norris

Colorado Tourism Office – Communications Manager [email protected]


Tags:   Dutch, United States, Wire