header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wanneer is het juiste moment voor een cash out-herfinanciering?

Jul 7, 2023 12:07 PM ET

Gesponsorde inhoud: Met een cash out-herfinanciering kunnen huiseigenaren hun zuurverdiende eigen vermogen omzetten in geld. Het is in wezen een nieuwe, grotere hypotheek die de bestaande hypotheek vervangt – en de huiseigenaar strijkt het extra geld op om te gebruiken voor huisverbeteringen, noodgevallen of andere grote uitgaven.

Toen de rentetarieven historisch laag waren, maakte een groot aantal huiseigenaren gebruik van de unieke economische omstandigheden om een cash out-herfinanciering af te sluiten. Tegenwoordig zijn de economische omstandigheden veranderd en zijn de hypotheekrentes hoger.

Heeft het dan nog steeds zin om in 2023 een cash out-herfinanciering te doen? Als je momenteel een hypotheekherfinanciering overweegt, hangt het antwoord grotendeels af van je unieke financiele situatie.

Hier zijn enkele redenen waarom een cash out herfinanciering voor jou zou kunnen werken:

Update uw hypotheekrente en looptijd

Als u in aanmerking komt voor tarieven die lager zijn dan toen u uw bestaande hypotheek afsloot, kan een herfinanciering een goede beslissing zijn. Dit kan het gevolg zijn van marktomstandigheden of omdat uw financien in de loop van de tijd zijn verbeterd, waardoor u in aanmerking komt voor betere tarieven.

Bij een herfinanciering kunt u ook een langere looptijd kiezen, waardoor u een lagere maandelijkse betaling krijgt, of een kortere looptijd, waardoor u uw hypotheek sneller kunt aflossen. In beide gevallen is het belangrijk om de totale rentekosten over de looptijd van de nieuwe lening te berekenen. Zo weet je of je op de lange termijn geld verliest of bespaart.

Herinvesteren in woningrenovaties

De huizenprijzen stegen snel van 2020-2022 om een paar redenen:

1- Lage rente: Dit maakte lenen goedkoop, waardoor de vraag naar huizen toenam.2- Uittocht uit grote steden: Veel mensen verhuisden naar plaatsen met een lagere bevolkingsdichtheid om veilig te blijven voor COVID. Verhoogde mogelijkheden voor werk op afstand stelden velen ook in staat om te verhuizen naar gebieden met lagere kosten voor levensonderhoud. Tegelijkertijd wilden mensen eengezinswoningen met meer ruimte om te werken en te wonen.3- Beperkt aanbod: Veel bedrijven in de woningbouw hebben een klap gekregen na de financiele crisis van 2008, waaronder huizenbouwers. Door de verminderde bouw in het laatste decennium kon het aanbod onmogelijk voldoen aan de door de pandemie veroorzaakte stijging van de vraag.

De combinatie van deze factoren bracht bestaande huiseigenaren in een fantastische positie omdat ze hun eigen woningvermogen enorm zagen stijgen.

Wanneer u een grote hoeveelheid eigen vermogen hebt, kunt u dit omzetten in geld in uw zak om te herinvesteren in woningrenovaties met een cash out herfinanciering. Deze verbeteringen kunnen uw huis vaak prettiger maken om in te wonen en de waarde ervan nog meer verhogen.

Hoge renteschulden afbetalen

Als u hoge renteschulden hebt, zoals creditcards of persoonlijke leningen, kunt u misschien uw eigen vermogen gebruiken om deze schulden te consolideren tegen een lagere rente met een cash out herfinanciering.

Zelfs als de huidige rentetarieven hoger zijn dan op je bestaande hypotheek, kun je in dit scenario misschien geld besparen op de totale maandelijkse schuldaflossingen. Zorg ervoor dat je het bedrag berekent dat je verwacht terug te betalen aan rente over al je leningen, inclusief je hypotheek. Misschien kun je geld besparen door te herfinancieren en je eigen vermogen te gebruiken om deze te consolideren in een maandelijkse betaling met je huis als onderpand.

Bereid je voor op noodgevallen

Wanneer er sprake is van een economische neergang, is er een verhoogd risico op baanverlies en inkomensverlies door mogelijke ontslagen.

Huiseigenaren bevinden zich in een betere positie dan huurders in deze onfortuinlijke omstandigheden. Ze kunnen hun eigen vermogen aanspreken voor een aanzienlijk bedrag en dit gebruiken om noodgevallen te dekken. De optie van een cash out herfinanciering kan u helpen geld opzij te zetten voor gemoedsrust in het geval van een worst-case scenario.

Cash out herfinanciering: Zet eigen vermogen om in geld

Cash out herfinanciering biedt de mogelijkheid om je bestaande hypotheek te herfinancieren en tegelijkertijd geld te lenen van je eigen vermogen. Hiermee kunt u profiteren van de stijgende huizenmarktprijzen en toegang krijgen tot uw eigen vermogen voor woningrenovaties, upgrades en noodgevallen.

Hoewel de rente stijgt, kan herfinanciering nog steeds een goed idee zijn. Als je echter je huidige rente wilt behouden en toch je eigen vermogen wilt aanspreken, zijn er alternatieven zoals een eigenwoninglening of home equity lines of credit (HELOC).

Dat gezegd hebbende, alle huiseigenaren moeten de voordelen van een herfinanciering of participatielening afwegen tegen de kosten voordat ze een aanvraag indienen.

Let op: Discover® Home Loans biedt producten voor hypotheekherfinanciering en participatieleningen, maar biedt geen HELOC\’s aan.

Over Discover Home Loans

Discover Home Loans biedt woninghypotheken en hypotheekherfinancieringsopties met een scala aan voordelen voor gekwalificeerde huiseigenaren. Vind opties die binnen uw budget passen op discover.com/home-loans. © 2023 Discover Bank, Lid FDIC | NMLS ID 684042


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire