header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Review Board oordeelt dat de claims van Charter met betrekking tot specifieke snelheden van kabelinternetservices niet misleidend zijn

Jul 14, 2023 6:36 PM ET

New York, NY – 6 juli 2023 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft bepaald dat de claims van Charter Communications, Inc. over gekwantificeerde snelheid redelijke consumenten niet misleiden. Voorbeelden van deze claims zijn onder andere:

  • “Ultrasnelle snelheden van 400 Mbps”.
  • “Supersnelle betrouwbare snelheden van 200 Mbps voor al uw apparaten zonder dataplafonds”.

De reclame in kwestie was aangevochten bij de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs door Frontier Communications Parent, Inc. Frontier biedt particuliere internetdiensten aan via glasvezel en DSL-diensten via koperen telefoonlijnen. Charter biedt zijn internetdiensten voor particulieren aan als Spectrum-internet via een hybride glasvezelcoaxnetwerk.

Na het besluit van de NAD(zaak nr. 7153) ging Charter in beroep tegen de aanbevelingen van de NAD om haar snelheidsclaims te kwalificeren door aan te geven of de snelheidsclaims betrekking hebben op download- of uploadsnelheden. Ter ondersteuning van zijn aanbeveling had de NAD geconcludeerd dat zowel download- als uploadsnelheden belangrijke overwegingen zijn voor consumenten bij het kiezen van een internetprovider (ISP).

Een meerderheid van het NARB-panel was het in de onderliggende beslissing niet eens met de aanbeveling van het NAD en geloofde het argument van Charter dat het al ongeveer twintig jaar gebruikelijk is dat gekwantificeerde snelheidsvermeldingen in ISP-reclame downloadsnelheden communiceren. Bij gebrek aan bewijs van verwarring bij de consument concludeerde het NARB-panel dat de gewraakte snelheidsvermeldingen van Charter redelijke consumenten niet misleiden. Een panellid was het daar niet mee eens en vond dat de beweringen over de gekwantificeerde snelheid in hun context dubbelzinnig waren en bij redelijke consumenten de indruk konden wekken dat de verwijzing naar “snelheid” zowel op upload- als downloadsnelheden betrekking had.

Charter verklaarde dat het “snelheidsopties tot 1 Gbps levert aan al haar klanten en is verheugd over de beslissing van het panel in hoger beroep om de aanbeveling van de NAD terzijde te schuiven met betrekking tot de industriestandaardmanier waarop deze snelheidsopties worden geadverteerd”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creeren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire