header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


40% van de ouders zegt dat het stressvol is om de studieleningen van hun kinderen te betalen. Kan Biden\’s Plan B hen helpen?

Jul 18, 2023 6:22 PM ET

Vorige week verwierp het Amerikaanse Hooggerechtshof officieel het wetsvoorstel van de regering Biden dat miljarden dollars aan studieschuld zou elimineren voor meer dan 40 miljoen mensen in het hele land. Nu zullen de reguliere betalingen waarschijnlijk weer beginnen vanaf oktober. De beslissing maakte het onmogelijk voor leners om tot $20.000 van hun bestaande schuld kwijt te schelden. In een poging om wat verlichting te brengen voor leners is het Witte Huis echter van plan om de Higher Education Act van 1965 te gebruiken om deze inspanning te ondersteunen. “Dat geeft minister Cardona, die vandaag bij me is, de mogelijkheid om leningen onder bepaalde omstandigheden te compromitteren, kwijt te schelden of vrij te geven,” zei Biden afgelopen vrijdag. “Deze nieuwe weg is juridisch goed. Het gaat langer duren, maar naar mijn mening is dit de beste weg die overblijft om zoveel mogelijk leners te voorzien van schuldverlichting.”

Dit is echter geen lapmiddel voor leners. De wet moet een onderhandelingsproces doorlopen, wat een langere tijdslijn betekent. Dit betekent dat ouders van studentenleners nog meer stress te wachten staat. Studentenleningen zijn een familiekwestie. Credello heeft onlangs een enquete gehouden onder 600 ouders die de kosten van de studie van hun kinderen gedeeltelijk of volledig hebben betaald, rechtstreeks of via studieleningen. Bijna 30% van de ondervraagde ouders heeft tussen de $10.000 en $25.000 uitgegeven aan collegegeld voor hun kinderen en bijna 1 op de 4 ouders (23% van de respondenten) heeft tussen de $25.000 en $50.000 uitgegeven aan collegegeld voor hun kinderen. Meer dan 40% van de ondervraagde ouders gaf aan dat het betalen van de studieleningen van hun kinderen of het financieren van hun collegegeld sparen moeilijk maakte, 51% zei dat het hun besteedbaar inkomen verminderde en 38% zei dat het hun stressniveau verhoogde.

Waarom duurt dit plan langer?

Een onderhandelingsproces over regelgeving vereist veel openbare hoorzittingen en feedback, dus dit zal naar verwachting langer duren. Bharat Ramamurti, adjunct-directeur van de National Economic Council, zei vrijdag dat de openbare hoorzittingen een bepaalde hoeveelheid voorbereidingstijd vergen en dan moet er ook nog rekening worden gehouden met de verwerking van de opmerkingen van het publiek bij het wijzigen van het voorstel. “Het gaat maanden duren,” voegde hij eraan toe. “Ik denk dat, zoals ik al zei, zelfs het typische regelgevingsproces maanden in beslag neemt. Maar we streven ernaar om het zo snel mogelijk te doen. En dus zullen we jullie meer updates geven naarmate we elke mijlpaal in dat proces bereiken.”

De eerste openbare hoorzitting over de Higher Education Act wordt in juli gehouden, maar er is nog geen datum vastgesteld waarop leners een update zullen ontvangen. Met andere woorden, leners (en ouders van leners) moeten ervan uitgaan dat hun betalingen in oktober worden hervat. De rente zal op 1 september beginnen te lopen, hoewel Rep. Alexandria Ocasio-Cortez er bij Biden op heeft aangedrongen om de rente te pauzeren zodra de betalingen worden hervat. Het is cruciaal om deze datum op je kalender te markeren en je financieel voor te bereiden op het hervatten van regelmatige betalingen.

Bekijk je afbetalingsplan

Neem de tijd om je huidige afbetalingsplan te herzien. Evalueer of het nog steeds overeenkomt met je financiele doelen en omstandigheden. Overweeg zo nodig om je afbetalingsschema te wijzigen in een geschiktere optie. Leners van federale studieleningen kunnen kiezen uit verschillende afbetalingsschema\’s, waaronder inkomensafhankelijke afbetalingsschema\’s die de betalingen beter beheersbaar kunnen maken.

Beoordeel je financiele situatie

Nu de betalingen voor studieleningen worden hervat, is dit een uitstekende gelegenheid om je algehele financiele situatie te evalueren. Kijk goed naar je inkomsten, uitgaven en spaargeld. Deze beoordeling zal je helpen om een realistisch budget op te stellen waarin de afbetalingen voor studieleningen zijn opgenomen. Stel prioriteiten aan je uitgaven en overweeg aanpassingen om ervoor te zorgen dat je comfortabel aan je studieleningverplichtingen kunt voldoen.

Bouw een noodfonds

Een noodfonds is een essentieel financieel vangnet. Het kan je gemoedsrust geven en je beschermen tegen onverwachte uitgaven of financiele uitdagingen. Maak er een prioriteit van om je noodfonds op te bouwen of aan te vullen als je je voorbereidt op het hervatten van je studieleningbetalingen. Streef ernaar om drie tot zes maanden aan levensonderhoud te sparen, zodat je een buffer hebt in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Maak jezelf vertrouwd met de kredietverstrekkers

Als je een federale studielening hebt, maak jezelf dan vertrouwd met de beheerder van je lening. De beheerder van je lening is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van je studielening en het innen van de betalingen. Houd hun contactgegevens bij de hand en blijf op de hoogte van alle updates of wijzigingen met betrekking tot je lening.

Conclusie

Nu de tijdelijke vrijstelling van betalingen voor studieleningen ten einde loopt, is het cruciaal om voorbereid te zijn op de hervatting van de betalingen. Als je proactief en goed geinformeerd bent, kun je de overgang soepel laten verlopen en doorgaan op weg naar financiele stabiliteit. Vergeet niet dat er hulpmiddelen en hulp beschikbaar zijn als je problemen ondervindt bij het beheren van de betalingen van je studielening.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire