header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


EU-VS Data Privacy Framework goedgekeurd, stroomlijnt gegevensoverdracht naar de VS.

Jul 18, 2023 6:24 PM ET

WASHINGTON, D.C., 10 juli 2023 – VeraSafe, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van gegevensprivacy, is verheugd over de goedkeuring door de Europese Commissie van het EU-VS Data Privacy Framework (DPF). Dit is een belangrijke mijlpaal in het faciliteren van een naadloze stroom van persoonlijke gegevens van de Europese Unie naar de Verenigde Staten. Tot nu toe werden organisaties die actief waren in de EU geconfronteerd met juridische onzekerheden en lastige nalevingseisen bij het overdragen van persoonlijke gegevens van de EU naar de VS. Op dezelfde manier werden Amerikaanse organisaties geconfronteerd met aanzienlijke obstakels bij het ontvangen van persoonlijke gegevens die vallen onder de General Data Protection Regulation (GDPR) van de Europese Unie. Met de implementatie van de DPF zijn deze problemen echter verminderd, waardoor bedrijven efficienter kunnen werken in volledige overeenstemming met het kader.

Voorheen werd de overdracht van persoonsgegevens van veel landen in Europa naar de VS vergemakkelijkt door het Safe Harbor-kader, opgevolgd door het Privacy Shield-kader. Onder deze kaders konden persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan bedrijven in de VS die onder deze kaders waren gecertificeerd. Het Safe Harbor-kader werd echter in 2015 ongeldig verklaard door het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU) in een zaak die was aangespannen door privacyactivist Max Schrems. Vervolgens introduceerden de EU en de VS het Privacy Shield-raamwerk om de bezwaren van het HvJEU weg te nemen en de ononderbroken stroom van persoonlijke gegevens naar de VS te garanderen. Helaas onderging het Privacy Shield in 2020 een vergelijkbaar lot toen het door het HvJEU ongeldig werd verklaard in een zaak die informeel “Schrems II” werd genoemd.

Na serieuze onderhandelingen en vol verwachting heeft de Europese Commissie nu het EU-VS Data Privacy Framework (DPF) goedgekeurd. Zij heeft erkend dat de VS een passend beschermingsniveau biedt voor persoonlijke gegevens die worden doorgegeven aan DPF-gecertificeerde organisaties. Deze mijlpaal betekent een positieve stap in de richting van een soepele en compliant gegevensoverdracht tussen de EU en de VS.

“Dit is een opwindend en cruciaal moment voor bedrijven die in grote onzekerheid verkeerden”, zegt Matthew Joseph, Managing Director bij VeraSafe. “Na het Schrems II-arrest werden organisaties opgezadeld met extra complexe vereisten om de legaliteit van hun doorgifte van persoonlijke gegevens naar de VS te handhaven. De introductie van de nieuwe DPF brengt echter de broodnodige verlichting voor hen.”

Joseph benadrukt de inspanningen van de VS om tegemoet te komen aan de bezorgdheid die in Schrems II werd geuit. “De VS heeft een uitgebreid tweeledig verhaalsysteem geimplementeerd om klachten te behandelen van individuen die geloven dat de VS de wet heeft overtreden tijdens het uitvoeren van inlichtingenvergaring door het onderscheppen van elektronische signalen en communicatie.”

Om te kunnen profiteren van het DPF moeten bedrijven gecertificeerd worden op basis van de vereisten van het raamwerk. Joseph benadrukt: “Het certificeringsproces zou relatief naadloos moeten zijn voor bedrijven die al eerder zijn gecertificeerd onder het Privacy Shield. Andere organisaties moeten zich echter niet laten afschrikken door het proces.”

VeraSafe heeft ervaring met het faciliteren van Privacy Shield-certificering voor honderden bedrijven en is daarom goed uitgerust om organisaties te helpen bij certificering volgens de vereisten van DPF. Volgens Joseph stelt VeraSafe organisaties in staat om de doorgifte van persoonsgegevens onder de DPF te vergemakkelijken door oplossingen op maat te bieden. Dit omvat uitgebreide DPF-nalevingsbeoordelingen, het opstellen en beoordelen van privacyverklaringen en -beleidsregels die aan de eisen voldoen, privacy- en beveiligingstrainingen en begeleiding bij DPF-certificering.

Na het uitvoeren van een beoordeling levert VeraSafe een gedetailleerd nalevingsverificatierapport dat nauwgezet documenteert hoe een bedrijf voldoet aan elk criterium van de DPF. Dit rapport dient als bewijs voor derden en toont aan dat de organisatie persoonlijke gegevens veilig beheert in overeenstemming met de DPF-vereisten. Bovendien biedt VeraSafe een onafhankelijk verhaalmechanisme. Dit is een geschillenbeslechtingsdienst voor organisaties die hun verplichtingen als DPF-deelnemer willen nakomen en hun klanten een onbevooroordeeld, professioneel bemand forum willen bieden voor de minnelijke bemiddeling van privacygerelateerde klachten.

Joseph benadrukt hoe belangrijk het is dat organisaties die DPF-certificering willen, een beroep doen op de diensten van een ervaren provider, zoals VeraSafe. Volgens hem vereist het certificeringsproces expertise en begeleiding om een soepele en succesvolle uitkomst te garanderen. De belanghebbenden van een organisatie zullen gerust zijn als ze weten dat het advies is ingewonnen van zeer ervaren professionals en dat er een strenge nalevingsbeoordeling is uitgevoerd. Joseph waarschuwt: “Naleving van de DPF-vereisten brengt tijdrovend juridisch en technisch onderzoek met zich mee. VeraSafe stelt een organisatie in staat om zich te concentreren op haar kernactiviteiten en kan complexe DPF-gerelateerde vragen met vertrouwen beantwoorden. Het team van zeer bekwame en ervaren professionals bij VeraSafe benadert het DPF-certificeringsproces van elke organisatie met een strategische mindset. Hun expertise zorgt ervoor dat het certificeringsproces nauwgezet wordt afgehandeld en biedt organisaties de begeleiding en ondersteuning die nodig is om effectief door de vereisten van de DPF te navigeren.”

VeraSafe moedigt alle bedrijven die betrokken zijn bij de overdracht van persoonsgegevens van Europa naar de VS aan om de voordelen van DPF-certificering te overwegen. Ga voor meer informatie over de DPF-services van VeraSafe naar https://verasafe.com/privacy-solutions/data-privacy-framework.

Over VeraSafe

De missie van VeraSafe is om \’s werelds beste advies op het gebied van gegevensbescherming te bieden, met een menselijk tintje. VeraSafe heeft zijn hoofdkantoor in Washington D.C. en groepsmaatschappijen in belangrijke rechtsgebieden. Het bedrijf beschikt over een divers, wereldwijd team van gepassioneerde privacyprofessionals, IT-beveiligingsexperts en privacyadvocaten. VeraSafe heeft diepgaande kennis van de privacywetgeving en biedt uitgebreide adviesdiensten op het gebied van gegevensbescherming en privacy aan bedrijven van elke omvang, van starters tot de Global Fortune 10. Ga voor meer informatie naar www.verasafe.com.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire