header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Leningen met een slecht krediet: Oplichting vermijden

Jul 18, 2023 6:31 PM ET

Als je snel geld nodig hebt maar niet de beste kredietscore hebt, kan het aanvragen van een lening intimiderend voelen. Gelukkig zijn er in Canada veel betrouwbare kredietverstrekkers voor leningen met een slechte krediet waardigheid. Helaas zijn er ook veel oplichters die misbruik willen maken van mensen met een moeilijke kredietsituatie.

Lees verder voor informatie over hoe zwendel met leningen met een slecht krediet vaak werkt en hoe je jezelf kunt beschermen.

Wat is oplichting met een slechte kredietlening?

Oplichting met een slechte kredietlening kan verschillende vormen aannemen.

Oplichters kunnen er tijdens de aanvraagprocedure bij jou op aandringen om gevoelige informatie vrij te geven, zoals je burgerservicenummer of creditcardnummer. Ze verkopen die gegevens of gebruiken ze zelf om toegang te krijgen tot je rekeningen.

Sommige oplichters overtuigen je om de oplichters toegang te geven tot je bankrekeningen of eigendom van andere eigendommen. Frauduleuze leningen kunnen ook exorbitante kosten in rekening brengen zonder het beloofde geld uit te keren.

Leningfraude werkt meestal door potentiele leners voordelen aan te bieden die ze niet kunnen waarmaken.

De tekenen kennen

Hoewel leningenfraude consumenten op verschillende manieren kan proberen op te lichten, maken ze meestal gebruik van vergelijkbare strategieen en hulpmiddelen. Zelfs als je snel geld nodig hebt, loont het om op de volgende tekenen te letten dat een potentiele kredietverstrekker met een lening met een slecht krediet fraudeert.

Urgentie

Het is in het belang van de oplichters dat jij handelt zonder na te denken. Daarom creeren ze vaak valse urgentie om jou over te halen meteen een aanvraag in te dienen of een vergoeding te betalen.

Ze kunnen je vertellen dat je het risico loopt op gerechtelijke stappen of inbeslagname van je eigendom. Een andere mogelijkheid is dat ze een onmiddellijke deadline presenteren voor het aanvragen van een lage rente, vaak binnen een dag of een paar uur.

Neem altijd de tijd om een kredietverstrekker te onderzoeken voordat je hem persoonlijke informatie geeft.

Verdachte website

Websites voor kredietverstrekkers moeten gevoelige gegevens in grote volumes verwerken. Daarom moeten betrouwbare kredietverstrekkers prioriteit geven aan privacy en veiligheid online.

Als het adres van een website niet begint met “https” of als er geen hangslotje op staat, is de verbinding niet veilig en kunnen jouw persoonlijke gegevens in gevaar komen. Het is ook nuttig om URL\’s dubbel te controleren op spelfouten zoals herhaalde letters. Dat kan betekenen dat een oplichter zich probeert voor te doen als een echte kredietverstrekker.

Gegarandeerde goedkeuring

Gerenommeerde kredietverstrekkers vragen altijd om een aanvraag die je krediet, inkomen of andere aspecten van je financiele leven beoordeelt voordat ze een lening aanbieden.

Oplichters adverteren echter soms met gegarandeerde goedkeuring voor alle aanvragers. Deze tactiek is vooral gevaarlijk voor mensen met een slecht krediet, die bang kunnen zijn dat ze anders niet in aanmerking komen voor hulp.

Geen fysiek adres

Veel illegale bedrijven werken zonder fysiek adres. Op die manier is het moeilijker voor de autoriteiten om ze op te sporen.

De meeste legitieme kredietverstrekkers werken echter vanuit een of meer fysieke locaties. Als je kredietverstrekker online geen adres heeft, kan dat duiden op fraude.

Zoek altijd de adressen van kredietverstrekkers op om te bevestigen dat de fysieke locatie die ze aanbieden bestaat.

Hoe controleer je een legitieme kredietverstrekker?

Gelukkig zijn er veel legitieme instellingen die leningen aanbieden aan mensen met een lage kredietscore.

Als een bedrijf geen van de bovenstaande rode vlaggen heeft, maar je toch de geldigheid ervan wilt bevestigen, kun je een paar extra stappen nemen.

Controleer eerst alle contactgegevens die ze verstrekken – zoek straatadressen op en bel telefoonnummers. Zoek vervolgens de naam van het bedrijf op in de bedrijfsregisters van de overheid. Lees tot slot beoordelingen op websites met recensies van derden. Het is waarschijnlijk veilig om door te gaan met de lening als de kredietverstrekker elk van deze tests doorstaat.

De conclusie

Hoewel leningen met een slechte kredietwaardigheid je kunnen helpen om door moeilijke situaties te navigeren, kunnen slechte actoren die kwetsbaarheid uitbuiten om je geld of persoonlijke informatie afhandig te maken.

Gelukkig hebben oplichters met leningen meestal dezelfde herkenbare kenmerken, zodat jij illegale kredietverstrekkers kunt vermijden. Doe altijd onderzoek voordat je een lening aanvraagt om jezelf te beschermen tegen fraude.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire