header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Code ter ondersteuning van geloofwaardige due diligence-inspanningen

Jul 20, 2023 10:46 AM ET

De nieuwe, herziene Code voor Goede Praktijken van ISEAL zal ervoor zorgen dat duurzaamheidsstandaarden en vergelijkbare systemen een prominentere rol gaan spelen binnen due diligence-processen van bedrijven.

LONDEN, 18 juli: Van bedrijven wordt steeds meer verwacht dat ze aantonen dat ze redelijke stappen hebben ondernomen om duurzaamheidsrisico\’s binnen hun toeleveringsketens aan te pakken, van mensenrechten tot ontbossing. En nu nieuwe wetgeving en internationale kaders meer due diligence eisen van bedrijven, is er een belangrijke rol weggelegd voor vrijwillige duurzaamheidsstandaarden en vergelijkbare systemen.

ISEAL heeft dit erkend in haar concept Code van Goede Praktijken, die een wereldwijde referentie biedt voor geloofwaardige, effectieve duurzaamheidssystemen. De herziene Code is bedoeld om deze systemen te helpen de processen in te voeren die ze nodig hebben, onder andere om due diligence-processen te ondersteunen, faciliteren en versterken.

Hoewel vrijwillige standaarden en andere duurzaamheidssystemen van derden geen vervanging zijn voor due diligence door bedrijven, bieden ze nuttige hulpmiddelen ter ondersteuning van effectieve, eerlijke en impactvolle due diligence-processen. Geloofwaardige systemen bieden betrouwbare gegevens en informatie over toeleveringsketens en kunnen bedrijven ondersteunen bij het identificeren van risico\’s, het definieren van mitigatie- en verbeterpaden, het ontwikkelen van klachten- en herstelprocessen en het verbeteren van de inclusie van kleine boeren, KMO\’s en andere belanghebbenden.

Duurzaamheidssystemen kunnen bedrijven ondersteunen die verder willen gaan dan verplichte minimumnormen. Ze bieden een gemeenschappelijk kader dat collectieve actie ondersteunt en sectorbrede consistentie en transparantie bevordert.

Daarnaast moeten duurzaamheidssystemen verantwoordelijk zakelijk gedrag binnen hun eigen activiteiten implementeren om integriteit en geloofwaardigheid te bereiken.

De herziene Code – die de bestaande Codes of Good Practice van ISEAL over Assurance, Impacts en Standard-Setting bijwerkt en integreert – behandelt due diligence op een aantal gebieden. Verschillende clausules verwijzen rechtstreeks naar due diligence en het definieren van due diligence-verantwoordelijkheden wordt gezien als een belangrijk onderdeel van strategieontwikkeling.

Karin Kreider, uitvoerend directeur van ISEAL, zegt hierover het volgende: “Met de herziene Code voor Goede Praktijken willen we ervoor zorgen dat duurzaamheidssystemen bedrijven kunnen helpen om hun due diligence-verantwoordelijkheden en andere duurzaamheidsuitdagingen binnen hun toeleveringsketens na te komen. We willen graag uw mening horen over de herziene Code om er zeker van te zijn dat deze aan uw behoeften voldoet.”

Bedrijven en andere geinteresseerde belanghebbenden worden uitgenodigd om hun mening te geven door deel te nemen aan de raadpleging, die loopt tot 30 juli. Ga naar https://www.isealalliance.org/iseal-code-consultation voor meer informatie over hoe u kunt deelnemen .


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire