header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De voor- en nadelen van herfinanciering naar een langere versus kortere termijn

Jul 20, 2023 11:06 AM ET

Gesponsorde inhoud: De populairste reden waarom mensen hun hypotheek herfinancieren is om geld te besparen op de rente. Maar afhankelijk van de herfinancieringstarieven vanDiscover® Home Loans of andere kredietverstrekkers, kunnen huiseigenaren er baat bij hebben om ook te herfinancieren naar een langere of kortere looptijd. Overstappen van een 30-jarige naar een 15-jarige hypotheek of andersom kan voordelen en risico\’s hebben voor huiseigenaren.

Lees hier hoe kredietnemers kunnen bepalen of herfinanciering naar een andere looptijd zinvol is.

Voordelen van herfinanciering naar een langere versus kortere looptijd

Voordelen van herfinanciering naar een langere termijn kunnen zijn:

  • Lagere maandelijkse betalingen doen: De maandelijkse betalingen zijn vaak lager wanneer iemand herfinanciert naar een langere looptijd, omdat de nieuwe lening hetzelfde saldo over een langere periode spreidt. De langere betalingstermijn biedt flexibiliteit die van onschatbare waarde kan zijn voor huiseigenaren met budgetbeperkingen of onvoorspelbare inkomsten.
  • Extra geld hebben om te gebruiken voor andere investeringen: Sommige huiseigenaren kunnen het gevoel hebben dat agressief betalen voor een hypotheek met een lage rente niet de meest effectieve manier is om hun geld te gebruiken, omdat ze erkennen dat hun geld een hoger rendement zou kunnen opleveren in andere investeringen. Herfinanciering naar een hypotheek met een langere looptijd betekent dat het geld naar andere doelen kan gaan, zoals schuldaflossing, pensioen of sparen voor noodgevallen.

Herfinanciering naar een kortere looptijd kan ook voordelen hebben, zoals:

  • Geld besparen op rente: Bij de beslissing om te herfinancieren naar een kortere hypotheektermijn, is het slim voor huiseigenaren om de cijfers te controleren om besparingen te bepalen. Overstappen van een hypotheek met een vaste rente van 30 jaar naar een hypotheek met een vaste rente van 15 jaar tegen een iets lagere rente kan tienduizenden euro\’s aan besparingen opleveren tijdens de looptijd van de lening, afhankelijk van het huidige saldo van de lening, de resterende looptijd en de kosten van de herfinanciering.
  • Sneller hypotheekvrij worden: Overstappen van een 30-jarige lening naar een 15-jarige lening heeft als duidelijk voordeel dat de hypotheek in minder tijd wordt afbetaald. Zodra de hypotheek volledig is afbetaald, kunnen die maandelijkse betalingen naar andere financiele doelen gaan.

Nadelen van herfinancieren op een langere versus kortere termijn

Herfinancieren naar een hypotheek met een langere looptijd kan nadelen hebben, zoals:

  • Meer rente betalen over de looptijd van de hypotheek: Voor iemand die 5 jaar heeft betaald op een hypotheek van 15 jaar, zou herfinancieren naar een langere looptijd, zeg 30 jaar, betekenen dat de betalingen worden verlengd en dat er meer rente wordt opgebouwd. Huiseigenaren kunnen dit nadeel compenseren door extra hypotheekbetalingen te doen waar mogelijk.
  • Een hogere rente: Leningen met een looptijd van 15 jaar hebben vaak gunstigere rentetarieven dan leningen met een looptijd van 30 jaar. Omdat rentetarieven per kredietverstrekker verschillen, moeten huiseigenaren met kredietverstrekkers praten om inzicht te krijgen in de huidige tarieven en of een herfinanciering naar een kortere looptijd een hogere rente zal hebben.

De nadelen van een herfinanciering naar een kortere looptijd kunnen zijn

  • Het nemen van meer risico als de financiele omstandigheden veranderen: Hypotheken met een kortere looptijd betekenen over het algemeen hogere maandelijkse betalingen. Omdat een groter deel van het maandelijkse budget naar de hypotheek gaat, kan een plotseling verlies van een baan of een daling van het inkomen desastreuze gevolgen hebben voor een huiseigenaar. Maar omdat huiseigenaren met een kortere looptijd sneller eigen vermogen kunnen opbouwen, hebben ze meer eigen vermogen om, indien nodig, in geval van nood een eigenwoninglening af te sluiten.
  • Minder geld hebben voor andere financiele doelen: Als kredietnemers elke maand meer moeten betalen voor hun hypotheek, kunnen ze minder geld overhouden om te sparen voor andere doelen, zoals hun pensioen. Voordat huiseigenaren ervoor kiezen om te herfinancieren naar een kortere looptijd, moeten ze agressief aflossen van de hypotheek afwegen tegen andere financiele plannen, zoals bijdragen aan een door de werkgever gesponsorde pensioenregeling, het opbouwen van een noodfonds of het afbetalen van hoge renteschulden.

De kern van de zaak

Het al dan niet herfinancieren naar een kortere of langere looptijd is afhankelijk van de financiele situatie en behoeften van elke huiseigenaar. Het kan nuttig zijn om samen te werken met een kredietverstrekker die inzicht kan geven in de potentiele besparingen gedurende de looptijd van de lening als de kosten van de herfinanciering worden meegerekend. Op die manier kunnen huiseigenaren erop vertrouwen dat ze de beste herfinancieringsoptie kiezen die beschikbaar is.

Over Discover Home Loans

Discover Home Loans biedt woninghypotheken en hypotheekherfinancieringsopties met een scala aan voordelen voor gekwalificeerde huiseigenaren. Vind de opties die binnen uw budget passen op discover.com/home-loans. © 2023 Discover Bank, Lid FDIC | NMLS ID 684042


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire