header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Grote creditcardfraude waar je deze zomer voor moet oppassen

Jul 20, 2023 10:10 AM ET

Nu de zomer in volle gang is, plannen velen van ons vakanties, genieten we van buitenactiviteiten en maken we optimaal gebruik van het warme weer. Maar terwijl u van de zon geniet, zijn oplichters onvermoeibaar bezig om nietsvermoedende mensen uit te buiten en creditcardfraude te plegen. Om uzelf en uw zuurverdiende geld te beschermen, moet u zich bewust zijn van de soorten creditcardfraude en op de hoogte blijven van de ergste nieuwe creditcardfraude. Laten we in de details duiken en leren hoe we onszelf kunnen beschermen tegen deze financiele roofdieren.

Veelvoorkomende zwendelpraktijken waar u op moet letten

Identiteitsdiefstal

Een van de meest voorkomende vormen van creditcardfraude is identiteitsdiefstal. Oplichters bedenken voortdurend nieuwe technieken om persoonlijke informatie te stelen en die te gebruiken om ongeoorloofde aankopen te doen. Ze kunnen het op u gemunt hebben via phishingmails, telefoontjes of zelfs door skimmingapparaten te installeren bij geldautomaten of betaalautomaten. Het is essentieel om waakzaam en voorzichtig te blijven bij het delen van persoonlijke informatie, vooral online.

Valse kaarten

Een andere veelvoorkomende creditcardfraude zijn valse kaarten. Fraudeurs gebruiken gestolen kaartgegevens om valse kaarten te maken waarmee ze aankopen doen of geld opnemen. Deze vervalste kaarten kunnen moeilijk te herkennen zijn, omdat fraudeurs steeds geraffineerder zijn geworden in het namaken van echte kaarten. Door je creditcardafschriften regelmatig te controleren en verdachte activiteiten te melden aan je creditcardmaatschappij kun je het risico dat je slachtoffer wordt van deze zwendel verkleinen.

Online winkelen

Bovendien neemt de oplichting van online winkelen toe, vooral in de zomer, wanneer mensen vaker winkelen. Bij deze zwendel gaat het vaak om valse websites, verleidelijke aanbiedingen en namaakproducten. Als je online aankopen doet, is het van cruciaal belang om je te beperken tot websites met een goede reputatie, te controleren of de website veilig is (zoek naar “https” in de URL) en de legitimiteit van de verkoper te verifieren voordat je je creditcardgegevens doorgeeft.

Fraude met contactloze betalingen

Naarmate de technologie voortschrijdt, nemen ook de methoden van oplichters toe. Fraude met contactloze betalingen is een van de ergste nieuwe oplichterspraktijken met creditcards om voor op te passen. Met de toenemende populariteit van contactloze betalingen kunnen criminelen nu draadloze kaartlezers gebruiken om betaalgegevens van uw kaart te onderscheppen zonder fysiek contact. Ze kunnen dit doen door dicht bij je te gaan staan op een drukke plek of door apparaten te gebruiken die kaartgegevens van een afstand kunnen lezen. Om jezelf te beschermen kun je overwegen om een RFID-blokkerende portemonnee of kaarthoesje te gebruiken en regelmatig je kaartafschriften te controleren op ongeautoriseerde transacties.

SIM-kaart verwisselen

Een andere recente vorm van creditcardfraude is het verwisselen van simkaarten. Deze techniek houdt in dat fraudeurs mobiele netwerkproviders misleiden om het telefoonnummer van een slachtoffer over te zetten naar een nieuwe SIM-kaart onder hun controle. Zodra ze het telefoonnummer in handen hebben, kunnen ze wachtwoorden resetten en toegang krijgen tot verschillende accounts, waaronder creditcards die aan die accounts gekoppeld zijn. Om het verwisselen van simkaarten te voorkomen, kunt u contact opnemen met uw mobiele netwerkaanbieder en vragen naar aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals een persoonlijk bezoek of een unieke pincode voor het vervangen van simkaarten.

Hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van deze zwendelpraktijken

Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van creditcardfraude, is het essentieel om bepaalde preventieve maatregelen te nemen. Ten eerste, controleer regelmatig uw creditcardafschriften op ongeautoriseerde kosten. Als u afwijkingen ziet, meld dit dan onmiddellijk aan de uitgever van uw creditcard. Ten tweede, deel nooit gevoelige informatie zoals uw burgerservicenummer of creditcardgegevens via e-mail of telefoon, vooral niet als u niet het initiatief tot het contact hebt genomen. Legitieme instellingen zullen nooit om deze informatie vragen in ongevraagde communicatie.

Ten slotte, informeer uzelf over de nieuwste creditcardfraudes en blijf op de hoogte van de huidige trends in fraude. Websites zoals Forbes Advisor bieden waardevolle inzichten en updates over de veranderende wereld van creditcardfraude, zodat u over de kennis beschikt om uzelf effectief te beschermen.

Conclusie

Laat creditcardfraude uw zomeravonturen niet bederven. U kunt oplichters een stap voor blijven door u bewust te zijn van de soorten creditcardfraude en op de hoogte te blijven van de ergste nieuwe creditcardfraudes. Blijf voorzichtig, controleer regelmatig uw creditcardactiviteiten en neem proactieve maatregelen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Met een beetje voorzichtigheid kunt u genieten van een zorgeloze zomer terwijl uw financien veilig blijven.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire