header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is herfinanciering de moeite waard voor huiseigenaren die van plan zijn te upgraden?

Jul 20, 2023 10:56 AM ET

Gesponsorde inhoud: Bij een hypotheekherfinanciering van Discover® of een andere geldverstrekker wordt uw huidige hypotheek omgezet in een hypotheek met gunstigere voorwaarden Als u echter van plan bent om uw huis binnenkort te verkopen, is herfinanciering niet altijd de beste zet. Hoewel herfinanciering een geweldige manier kan zijn om na verloop van tijd geld te besparen, gaat dit niet gepaard met kosten vooraf.

Herfinanciering kan een goede optie zijn voor mensen die op de lange termijn spelen en verwachten dat de waarde van hun huis zal stijgen. Maar afhankelijk van je omstandigheden kan herfinanciering ook op korte termijn voordelig zijn. Of je wel of niet moet herfinancieren, hangt af van berekeningen en je eigen oordeel, maar hier zijn enkele algemene richtlijnen die je kunnen helpen bij het voorspellen van je opties:

Bereken de kosten vooraf

Herfinanciering gaat meestal gepaard met kosten vooraf, zoals afsluitkosten (bankkosten, taxatiekosten, advocaatkosten, etc.) die kunnen varieren.

Sommige kredietverstrekkers, zoals Discover, rekenen geen afsluitkosten voor een herfinanciering. Je kunt hier een prioriteit van maken bij het kiezen van een kredietverstrekker om het gemakkelijker te maken om waarde uit je herfinanciering te halen.

Zelfs met afsluitkosten kunnen sommige huizenkopers die hun huis willen opwaarderen, profiteren van een forfaitair bedrag aan geld via een herfinanciering zoals een cash out-herfinanciering of een lening met eigen vermogen.

Overweeg het type herfinanciering

In sommige gevallen kan een herfinanciering geld opleveren voor een aanbetaling op een nieuw huis. Bij sommige hypothecaire herfinancieringen, zoals home equity loans of cash out refinances, kunnen huiseigenaren geld uit hun huis halen om te gebruiken voor wat dan ook – inclusief een aanbetaling op een nieuw huis.

Deze strategie helpt voor iedereen die extra geld kan gebruiken tijdens het koopproces van een huis.

Uw rente verlagen

Afhankelijk van uw situatie kan een hypotheekrenovatie leiden tot een lagere rente, en een lagere rente kan leiden tot een lagere maandelijkse betaling. Hoewel de hypotheekrente in 2022 is gestegen, kan de huidige rente nog steeds lager zijn dan de rente op bestaande hypotheken.

Andere factoren kunnen ook van invloed zijn op de herfinancieringsrente. Iemand die bijvoorbeeld zijn kredietscore aanzienlijk heeft zien verbeteren sinds de aankoop van zijn huis, kan in aanmerking komen voor lagere tarieven. Iemand die momenteel een hypotheek met een instelbaar tarief (ARM) heeft, kan misschien ook zijn rente verlagen door te herfinancieren naar een hypotheek met een vaste rente.

Lagere rentetarieven kunnen de maandelijkse betalingen verlagen terwijl u winkelt voor een huisupgrade, waardoor u geld opzij kunt zetten voor een aanbetaling of renovaties aan uw toekomstige huis.

Elimineer betalingen voor hypotheekverzekeringen

Iedereen die een particuliere hypotheekverzekering (PMI) of hypotheekverzekeringspremies (MIP) heeft en meer dan 20 procent van de aandelen in zijn huis heeft, kan de verzekeringsbetalingen kwijtraken door te herfinancieren. Dit kan helpen om de maandelijkse hypotheekbetalingen te verlagen, waardoor op korte termijn mogelijk honderden euro\’s worden bespaard. Net als met lagere rentetarieven, bespaart dit u geld dat kan gaan naar uw toekomstige huis.

Controleer voordat u overgaat tot een herfinanciering een hypotheekherfinancieringscalculator om te zien of u geld bespaart met een nieuwe lening.

Andere factoren om te overwegen

Als de initiele kosten van een herfinanciering op korte termijn een belasting voor je financien zijn, wil je er zeker van zijn dat je voldoende tijd en middelen hebt om te herstellen. Heb je een noodfonds dat de herfinanciering en je andere uitgaven kan dekken? Zou herfinanciering je afleiden van andere financiele doelen, zoals sparen voor een bruiloft, pensioen, opleiding of zelfs een aanbetaling voor het huis waar je naartoe wilt? Of zou een herfinanciering het makkelijker voor je maken om die doelen te bereiken?

Uiteindelijk verschilt het van persoon tot persoon of een herfinanciering de moeite waard is voor huiseigenaren die van plan zijn om hun huis op te waarderen. Voorafgaande kosten, het type hypotheek, de huidige tarieven en hypotheekverzekeringen zijn allemaal factoren die u moet overwegen wanneer u een hypotheek wilt herfinancieren.

Over Discover Home Loans

Discover Home Loans biedt woninghypotheken en hypotheekherfinancieringsopties met een scala aan voordelen voor gekwalificeerde huiseigenaren. Vind opties die binnen uw budget passen op discover.com/home-loans. © 2023 Discover Bank, Lid FDIC | NMLS ID 684042


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire