header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Laurierweg: Wat gebeurt er als de betalingspauze afloopt?

Jul 20, 2023 9:51 AM ET

De betalingspauze voor federale studieleningen zal binnenkort een herinnering zijn en leners staan op het punt om aan een uitdagend nieuw hoofdstuk te beginnen. Dit is wat ze moeten weten.

Wanneer worden de betalingen hervat?

Toen de Covid-19 pandemie toesloeg in maart 2020, stelde de federale overheid een noodprogramma voor uitstel van betaling in, waardoor ontvangers van federale studieleningen hun betalingen tijdelijk konden stopzetten en de rente tot 0% konden verlagen. Wetgevers hebben de deadline voor de uitstel van betaling verschillende keren verlengd, zowel onder de Trump- als onder de Biden-regering. De pauze eindigt echter dit najaar en leners kunnen verwachten dat de rente vanaf september 2023 wordt hervat en dat de betalingen voor hun federale studieleningen in oktober beginnen.

Tips om je voor te bereiden

Als het tijd is om de betalingen te hervatten, kunnen leners financiele verrassingen voorkomen door vooruit te plannen.Leningvoorwaarden doornemenLenersmoeten zo snel mogelijk de voorwaarden van hun leningen doornemen, inclusief het controleren van hoeveel ze verschuldigd zijn, de lengte van de lening, het rentepercentage en het maandelijkse betalingsbedrag.Een budget opstellenEen anderebelangrijke stap voor leners is om diep in hun huidige financien te duiken en een budget op te stellen:

  • Maak een realistische schatting van inkomsten en uitgaven
  • Houd rekening met stijgende inflatie en eventuele andere schulden
  • Houd rekening met de betalingen voor studieleningen
  • Identificeer waar eventuele aanpassingen kunnen worden gemaakt

Stel nu vragenAlsde betalingspauze afloopt, zullen meer dan 40 miljoen Amerikanen opnieuw beginnen met het betalen van hun studielening – en dat allemaal op hetzelfde moment. Vragen, mogelijke wijzigingen in de looptijd van leningen, wijzigingen bij kredietverstrekkers of andere zorgen kunnen gemakkelijker worden opgelost als de uitstel van betaling nog van kracht is en minder mensen om hulp vragen.

Lagere betalingen en kwijtschelding van leningen

Hoewel de uitstel van betaling afloopt, zijn er nog steeds andere federale programma\’s en hulpmiddelen om in aanmerking komende leners te helpen hun maandelijkse betalingen te verlagen en te navigeren over hoe ze studielening kwijtschelding kunnen krijgen. Hier zijn enkele hoogtepunten:Inkomensafhankelijk aflossingsplan (IDR)IDR-plannen gebruiken het aangepaste bruto inkomen van de in aanmerking komende lener in plaats van het bedrag van de lening om de maandelijkse aflossingen te bepalen. Je kunt kiezen uit vier plannen, elk met verschillende vereisten en voordelen. IDR-plannen hebben over het algemeen een looptijd van 20 tot 25 jaar, waarna alle uitstaande leenschuld kan worden kwijtgescholden.Public Service Loan Forgiveness (PSLF)Public Service Loan Forgiveness (PSLF) biedt kwijtschelding van studielening aan leners van Direct Loan die fulltime werken in een gekwalificeerde baan in de publieke sector, 120 gekwalificeerde maandelijkse betalingen doen en aan alle programmavereisten voldoen.Federal Student Loan ConsolidationHet samenvoegen vanmeerdere federale studieleningen tot een Direct Loan werkt door het gemiddelde te nemen van alle rentetarieven en af te ronden op het dichtstbijzijnde achtste procent. Consolideren verlaagt de rente waarschijnlijk niet en kan het totaal verschuldigde bedrag verhogen. Maar het kan de betalingen verlagen door de betalingsperiode te verlengen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire