header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Laurierweg: Wetenswaardigheden over introductiebonussen van banken

Jul 20, 2023 9:47 AM ET

Introductiebonussen voor banken houden vaak de belofte in van spannende extraatjes en beloningen in ruil voor nieuwe zaken van een lid. Dit is wat consumenten moeten weten.

Wat zijn introductiebonussen?

Een van de manieren waarop banken geld verdienen is door te lenen wat een klant stort en dit tegen een hogere rente uit te lenen aan leners met winst. Hoe meer geld een bank ontvangt van haar klanten of leden, hoe meer geld ze kan verdienen als financiele instelling.

Het financiele landschap is echter overvol, dus bieden veel banken promotionele bonussen aan in de hoop nieuwe klanten aan te trekken, langdurige relaties op te bouwen en bankgewoonten aan te moedigen die hun bedrijfsdoelen ondersteunen en exclusieve beloningen aan te bieden aan hun nieuwste leden. Deze incentives kunnen geldbeloningen of andere soorten financiele extraatjes omvatten, en ze worden meestal voor een beperkte tijd aangeboden.

Gebruikelijke bonustypen

Hoewel elke bank zijn eigen regels en introductiebonusprogramma\’s heeft, worden er meestal beloningen aangeboden aan klanten die:

  • Een nieuwe bankrekening openen-zoalseen geldmarkt-, beloningsrekening of spaarrekening.
  • Zich inschrijven voor directe storting, meestalvoor zaken als salaris of overheidsuitkeringen.
  • Zichinschrijven voor een nieuwe creditcard – endaarvoor ook goedgekeurd worden door de bank.
  • Vrienden en familie doorverwijzen ensoms kan de doorverwezen persoon ook een bonus ontvangen.

Voordelen van bankbonussen

Zowel consumenten als banken kunnen profiteren van bankbonussen. Consumenten worden gestimuleerd om nieuwe producten uit te proberen die hun bankervaring kunnen verbeteren, en tegelijkertijd kunnen banken hun diensten onder de aandacht brengen van klanten die ze anders misschien nooit hadden geprobeerd. Bonussen en extraatjes omvatten vaak:

  • Financiele beloningen: een vast bedrag in contanten, beloningspunten of cashback
  • Rekeninguitbreidingen: vrijstelling van kosten, hogere transactielimieten, voorrang bij klantenservice en toegang tot exclusieve financiele diensten.
  • Concurrerend sparen: hogere rente op bepaalde rekeningen, zoals een rentedragende betaalrekening, depositocertificaat (CD) of High Yield Savings Account(HYSA)
  • Creditcard extra\’s: airline miles, hotelpunten of cashback op aankopen

Regels, kosten en andere overwegingen

Aanmelden voor een bankbonus lijkt misschien een no-brainer, maar er zijn meestal specifieke voorwaarden aan verbonden. Een incentive in contanten kan afhankelijk zijn van een grote storting of een vereiste minimumsaldo. Een specifiek extraatje kan vereisen dat je je inschrijft voor directe storting of een bepaald aantal transacties doet. Het is belangrijk om te controleren of er maandelijkse onderhoudskosten, transactiekosten of andere van toepassing zijnde kosten zijn.

Klanten willen volledig begrijpen wat er van hen wordt verwacht voordat ze een nieuwe rekening openen, en ze moeten ervoor zorgen dat alle vereisten die aan hun bankbonus zijn gekoppeld, houdbaar zijn en niet opwegen tegen het voordeel van de bonus zelf. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige bankbonussen beschouwd kunnen worden als belastbaar inkomen. Een klant die bijvoorbeeld een HYSA met een aantrekkelijke rente opent, moet mogelijk belasting betalen over de verdiende rente als deze een bepaalde drempel bereikt. Natuurlijk is het altijd een goed idee om een belastingadviseur te raadplegen.

Met een goed begrip van de voordelen en overwegingen kunnen consumenten optimaal profiteren van inleidende bankbonussen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire