header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Moeten ouders huur vragen voor hun volwassen Gen Z-kinderen?

Jul 20, 2023 9:44 AM ET

Op jezelf gaan wonen was vroeger het toppunt van succesvol volwassen worden. Maar door de kosten van levensonderhoud en de stijgende studieschuld is Gen Z die traditie aan het omdraaien. Volgens een onderzoek van Credit Karma woont bijna 30% van de Gen Z-ers tussen 18 en 25 jaar nog thuis bij ouders of familie.

Bovendien bleek uit een onderzoek van MagnifyMoney dat 67% van de Gen Z-respondenten op de een of andere manier financiele steun van hun ouders krijgen (vergeleken met 28% van de millennials). Dat is logisch als je bedenkt dat veel Gen Z-ers nog studeren. Degenen die het geluk hebben ouders te hebben met de middelen en de wil om te helpen, profiteren van ondersteuning bij het collegegeld, huurvrije huisvesting of hulp bij het betalen van rekeningen.

Voordat je tot de conclusie komt dat Gen Zers financieel onafhankelijker moeten worden, is het belangrijk om te bedenken dat ze opgroeien in heel andere omstandigheden dan vorige generaties. Verhuizen naar een ander huis om schulden af te betalen of te sparen voor een aanbetaling is tegenwoordig minder taboe en gebruikelijker.

Maar hoe zit het met de ouders? Offeren zij hun pensioen op en werken ze langer voor de toekomst van hun kinderen?

Waarom trekt Gen Z bij hun ouders in?

“Boomerang kids” zijn jongvolwassenen die weer bij hun ouders gaan wonen nadat ze een tijd zelfstandig of niet thuis hebben gewoond. Waarom gebeurt dit?

Ten eerste is er de hoop om ooit een huis te kunnen kopen. De mediane huizenprijzen zijn sinds 1960 in het hele land met 121% gestegen, maar het mediane inkomen van huishoudens is slechts met 29% gestegen, volgens een rapport van Clever. Voor de vaak werkloze Gen Z is het een verloren zaak om te kunnen sparen om een huis te kopen, en het zal alleen maar erger worden. Weer thuis gaan wonen kan een uitweg bieden uit deze vicieuze cirkel.

Het aflossen van schulden is een andere veel voorkomende reden om terug naar huis te verhuizen. Uit een onderzoek van LendingTree bleek dat de meeste jongvolwassenen die tijdens de pandemie bij hun ouders introkken, dit deden om schulden af te lossen (39%). De tweede meest voorkomende reden om terug te keren naar huis was sparen voor een aanbetaling (31% van de respondenten). Ongeacht de generatie, bleek uit een ander onderzoek van LendingTree uit 2021 dat creditcardschulden de meest voorkomende niet-hypothecaire schulden zijn die mensen hebben. Consolidatie van hun creditcardschuld door middel van strategieen zoals saldo-overboekingen of persoonlijke leningen kan hen de broodnodige financiele doorbraak geven. Voor sommige mensen is weer bij hun ouders gaan wonen de enige manier om uit de schulden te komen.

Bekijk onze infographic over waarom Gen Zers bij hun ouders gaan wonen.

Maar het is ook niet gemakkelijk voor ouders

De situatie brengt offers met zich mee aan de kant van de ouders. Als gevolg van hun nieuwe huisgenoten stellen ouders van Gen Zers hun pensioen uit. Uit een onderzoek van Credello bleek dat 42% van de ouders die bijdroegen aan het hoger onderwijs van hun kinderen, gedeeltelijk of volledig zeiden dat dit het sparen bemoeilijkte.

Uit een onderzoek van de National Endowment for Financial Education (NEFE) bleek dat 26% van de ouders die hun volwassen kinderen bij hen laten inwonen, extra schulden moesten aangaan, terwijl 13% van hen de aankoop van een eigen huis of het nemen van een vakantie uitstelde. Sommige ouders (7%) moesten zelfs hun pensioen uitstellen om hun kinderen te helpen.

Als ouder is het belangrijk om te bedenken waar je aan begint als je je volwassen kind toestaat om huurvrij bij je te wonen.

Moeten ouders huur vragen voor hun kinderen?

Sommige mensen zijn het helemaal niet eens met deze uitingen van ouderlijke vriendelijkheid in het licht van economische instabiliteit. Ongeveer 57% van de ondervraagden in Newsweek zei dat een kind van 20 dat terug naar huis verhuist huur moet betalen, zelfs als hun ouders het geld niet nodig hebben.

Misschien zit er een kern van waarheid in als thuis wonen een comfortabel vangnet wordt waardoor je je financiele toekomst niet in eigen handen hoeft te nemen. Maar dan zitten sommige ouders opgescheept met vaste huisgenoten die niet van plan zijn om het comfort van een huurvrije levensstijl te leven.

Conclusie

In sommige culturen is het normaal om bij je ouders te wonen. En gezien de economie waarin we leven, is het ook begrijpelijk om de rijkdom van de generatie te willen gebruiken om een voorsprong te krijgen – als je het voorrecht hebt om dat te doen. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om rekening te houden met de impact op ouders die ook met pensioen moeten in een wereld die steeds onzekerder wordt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire