header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


NAD vindt Waar voedsel vandaan komt CARE Certified-programma Dierenwelzijnsclaim ondersteund door gebruik van CARE Certified-zegel op labels van rund- en varkensvlees

Jul 20, 2023 6:32 PM ET

NAD vindt Where Food Comes From CARE Certified Program Dierenwelzijnsclaim ondersteund door gebruik van CARE Certified-zegel op rundvlees- en varkensvleesetiketten

New York, NY – 12 juli 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat Where Food Comes From, Inc. (WFCF) een redelijke basis biedt voor de impliciete dierenwelzijnsclaim die wordt gecommuniceerd via het “CARE Certified” omcirkelde hartzegel op rundvlees- en varkensvleesetiketten en in de reclame voor de certificering van deze producten.

WFCF is een onafhankelijk, beursgenoteerd, derde partij voedselcontrolebedrijf dat zijn eigen certificeringsprogramma\’s aanbiedt, waaronder het CARE Certified-programma, dat dierenwelzijnsnormen ontwikkelt voor verschillende industrieen, waaronder rundvlees (BeefCARE) en varkensvlees (PorkCARE), evenals auditdiensten van derden.

De impliciete claim in kwestie werd aangevochten door het Animal Welfare Institute, een in Washington DC gevestigde non-profit die streeft naar een betere behandeling van dieren overal ter wereld.

De NAD stelde vast dat het CARE Certified-logo/zegel van de WFCF bij een aanzienlijk percentage consumenten redelijkerwijs duidelijk maakt dat de behandeling of leefomstandigheden van dieren die worden gebruikt voor de productie van rundvlees/varkensvleesproducten met het CARE Certified-logo/zegel beter zijn dan de conventionele industriele normen voor de behandeling of verzorging van dieren.

De NAD heeft het bewijsmateriaal in het dossier bekeken en vastgesteld dat de industrienorm voor de productie van rundvlees wordt vertegenwoordigd door de Beef Quality Assurance (BQA)-certificering van het nationale Beef Checkoff-programma en dat de industrienorm voor de productie van varkensvlees wordt vertegenwoordigd door de Common Swine Industry Audit (CSIA), een vrijwillig auditprogramma dat gebruik maakt van het trainings- en educatieprogramma van de varkensindustrie, Pork Quality Assurance Plus (PQA Plus).

Het NAD concludeerde dat de verificatie en controle van de normen door CARE Certified, in combinatie met andere gebieden waarin de normen van CARE Certified die van BQA en PQA/CSIA overtreffen, aantonen dat de normen van CARE Certified de basisnormen van de sector voldoende overtreffen.

Daarom vond de NAD dat het gebruik van het CARE Certified-zegel door WFCF in zijn huidige vorm en in de context waarin het op WFCF-producten staat, gerechtvaardigd is.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Where Food Comes From “blij te zijn met de beslissing van de NAD”. WFCF verklaarde verder dat het “trots is op het CARE Certified programma en de erkenning van de NAD voor de striktheid van het programma waardeert, inclusief met betrekking tot de dierenverzorgingsnormen en de controle op naleving”.

Alle samenvattingen van casusbesluiten van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met casusbesluiten. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief.

Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire